ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 25 elokuu 2014 07:51

RoPS jakeli maalilahjoja, IFK vei pinnat saarille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-toppari Ndukaku onnistui ohittamaan kahdesti IFK Mariehamnin maalivahdin Otso Virtasen, mutta molemmat hylättiin. Kuvan osuman hylky tuli IFK-pelaajan rikkomisesta. RoPS-toppari Ndukaku onnistui ohittamaan kahdesti IFK Mariehamnin maalivahdin Otso Virtasen, mutta molemmat hylättiin. Kuvan osuman hylky tuli IFK-pelaajan rikkomisesta. Kuva: Pekka Aho

Avausjakson vaatimaton peliesitys ja hylätyt maalit vauhdittivat Rovaniemen Palloseuran kauden rumimpaan kotitappioon sunnuntai-iltana keskuskentällä. Kovavireinen vierailija IFK Mariehamn iski luun kurkkuun jo avausjaksolla ja vei liigapinnat saarille maalein 1-3 (0-2).

Kaksi Ndukakun hylättyä maalia jätti jälkipelille sijaa.

Pelin ratkaisut kulminoituivat avausjaksolle, jolloin IFK iski kahdesta erikoistilanteesta kaksi maalia. Ensimmäinen oli ruotsalaispakki Bobby Fribergin sivurajaheiton satoa, jonka tuuppasi päällään sisään kenialaishyökkääjä Amos Ekhalie puolustuksen estelemättä.

Toinen osuma sitten täydellinen lahja maalivahti Saku-Pekka Sahlgrenilta, kun Petteri Forsselin kaukaa tullut vapaapotku pomppi käsittämättömästi sisään RoPS-vahdin avustuksella.

– Emme tosiaan olleet joukkue avausjaksolla. Peliin virittäminen ei nyt onnistunut. Maalit olivat lapsuksia. Maalilta puuttui äijämäisyys, näki RoPSin valmentaja Juha Malinen.

Myös RoPSin nigerialaistoppari Ndukaku teki avausjaksolla kaksi maalia erikoistilanteista, mutta molemmat hylättiin. Antti Okkosen vapari jysähti tolppaan ja Ndukaku hoiti pallon verkkoon - paitsiosta.

Toinen syntyi Jani Virtasen kulmapotkusta. Nyt Ndukaku puski pallon alanurkkaan. Järvinen hylkäsi maalin IFK-pelaajan rikkomisesta.

– Tuomiot olivat kyllä meitä vastaan. Kahden maalin lisäksi yksi selvä käsivirhe rankkarialueella jäi puhaltamatta, hämmästeli Malinen.


Toisella jaksolla kotijoukkueen peliin löytyi päättäväisempi ote. RoPS voitti mm. ottelun kulmapotkutilaston 15-5, mutta viimeistely onnistui vasta viimeisestä kulmapotkusta. Antti Okkosen kulma löysi vaihtopelaaja Simo Roihan , joka siirsi läheltä loppunumerot 1-3.

Tätä ennen IFK:n brassipelaaja Diego Assis kävi ampumassa kenenkään estelemättä vieraiden kolmannen osuman. Maali oli piskuisen brassin kauden kahdeksas. Forssellin onnenkantamoinen oli jo 9:s onnistuminen.

– Tämä oli ansaittu voitto ja hyvä putki jatkuu. Ainoat isot vaikeudet tulivat RoPSin erikoistilanteista. Meillä oli pientä onneakin toisella jaksolla, että RoPS sai kavennuksen vasta loppuhetkillä, summasi vieraiden valmentaja Pekka Lyyski.


RoPSin laitapakki
Juuso Majava myönsi, että nyt tuli kauden heikoin kotiottelu.

– Avausjakso oli täynnä syöttövirheitä, keskikentän kautta ei päästy hyökkäämään ja puhe kentällä oli heikkoa. Onhan se aika paljon jos kahdessa viime pelissä omiin on mennyt kuusi maalia, Majava pohti.

Valmentaja Malinen näki muutaman avainmiehen puuttumisen pudottaneen kotijoukkueen tasoa.

– Sokeakin sen nyt tietää, että Jamal Gay on meille kullanarvoinen jätkä, muisti Malinen pelikiellossa ollut target-hyökkääjää.

RoPS-luotsi aikoi katsella tiiviisti vielä siirtoikkunaan, joka sulkeutuu alkavan viikon lopulla. Tarpeita olisi parillekin tontille.

– Se on varma, että asioista keskustellaan seurajohdon kanssa. Paria kaveria on seurattu, mutta nyt pitää selvittää hinta-laatu -suhteet. Ja aina ei voi kaikkea saada, myönsi Malinen.

Hän ei tyydy katsomaan vain kuluvaa kautta, vaan juuri tällä hetkellä pitää raamittaa jo tulevaakin kautta.

– Nyt täytyy vain toivoa, että emme joudu mihinkään putoamistasteluun, Malinen huomioi.

Liigasta on pelaamatta kahdeksan kierrosta, joten paljon ehtii vielä tapahtua.

RoPSin  kokoonpano: Saku-Pekka Sahlgren, Juuso Majava, Faith Obilor (v), Ndukaku Alison, Janne Saksela, Antti Okkonen, Sainey Nyassi (64. Jesse Ahonen), Mika Mäkitalo (80. Simo Roiha), Ville Saxman, Jani Virtanen (46. Aleksandr Kokko), Nicholas Otaru.
Yleisöä: 1728.
Entä sitten? RoPS reissaa ensi sunnuntaiksi Turun Palloseuran vieraaksi.

Kari Pyykkö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 918 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309