ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 23 elokuu 2014 13:55

Pelaajakortti: Janne Saksela hakee RoPSista läpimurtoa liigaeliittiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Janne Saksela. Helsinkiläislähtöinen laitapakki siirtyi marraskuussa RoPSiin kahden vuoden sopimuksella. Janne Saksela. Helsinkiläislähtöinen laitapakki siirtyi marraskuussa RoPSiin kahden vuoden sopimuksella. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran laitapuolustaja Janne Saksela on innoissaan. Huhtikuusta saakka vaivannut polvivamma on taakse jäänyttä elämää. Nuori lahjakkuus pääsi kentälle KuPSia vastaan kaksi viikkoa sitten ja pelasi jo vajaat 40 minuuttia puoli toista viikkoa sitten Lahdessa.

Tavoitteeni on pelata vielä ulkomailla, mutta ennen sitä minun pitää olla helvetin hyvä Suomessa.

”Tosi kiva olla taas mukana. Pitkän loukkaantumisen aikana jää väkisin hieman joukkueen ulkopuolelle. Nyt olen taas täydessä iskussa ja täytyy vain toivoa, että pystyisin pelaamaan ehjän loppukauden.”

Saksela on moderni laitapuolustaja, joka nousee mielellään tukemaan hyökkäyksiä. Pelaajatyyppinä hän sopii erinomaisesti RoPSin päävalmentaja Juha Malisen pelifi losofiaan. Sakselalla on monipuolinen urheilutausta, sillä hän on harrastanut nuorempana useita muitakin lajeja, kuten yleisurheilua (pikajuoksu, korkeushyppy) ja jääkiekkoa Jokereiden junioreissa.

HELSINKILÄISLÄHTÖINEN laitapakki siirtyi marraskuussa RoPSiin kahden vuoden kontrahdilla. Kausi 2013 meni Jyväskylän Jalkapalloklubissa kokonaan ohi, kun Sakselan polven eturistiside katkesi. Täydessä harjoittelukunnossa hän oli vasta alkuvuodesta, mutta leikatun polven kierukka repesi taas huhtikuussa.

”Tässä on nyt kaksi rikkonaista kautta alla, tärkeintä on päästä pelaamaan”, poika- ja nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo kertoo.

Loukkaantumisten kuntoutumisvaiheen Saksela käytti hyväkseen ja luki pääsykokeisiin. Miehellä on kauppatieteen opiskelupaikka Helsingin Aalto-yliopistossa.

”Hienoa, että opiskelupaikka on odottamassa uran jälkeistä aikaa. Voin toki opiskella jo pelaamisen ohella. Usein siihen on hyvin aikaa. On hyvä tehdä muutakin kuin pelata ja ajatella vain futista. Siinä voi pää pehmetä”, Saksela nauraa.

RoPSin joukkue on ollut juuri sellainen kuin Saksela ennakkoon toivoikin.

”Me olemme aktiivinen ja rohkea joukkue, joka pelaa omaa futistaan. Joukkuehenki on erinomainen, se oli sitä myös alkukaudesta, vaikka tappioputki oli paha. Jaksoimme uskoa, että tulosta vielä tulee.”

RoPS on sarjataulukossa viidentenä ja hyvät sijoitukset ovat haarukassa.

Vahvuutesi ja heikkoutesi jalkapalloilijana?
”Olen juoksuvoimainen ja hyvä yksi vastaan yksi tilanteissa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Olen myös hyvä etenemään pallon kanssa. Olen suhteellisen monipuolinen jalkapalloilija, eikä selkeitä heikkouksia ole. Toki vasen jalka voisi olla parempi ja minun pituudellani pitäisi olla parempi pääpelaaja.”

Uratavoitteet?
”Ensin minun on murtauduttava Veikkausliigan eliittiin. Tietenkin tavoitteeni on pelata vielä ulkomailla, mutta ennen sitä minun pitää olla helvetin hyvä Suomessa.”

Miksi tulit RoPSiin?
”Juha Malinen soitti syksyllä ja sai minut vakuuttuneeksi siitä, että RoPSissa panostetaan tulevaisuuteen. Neuvottelin muutaman muunkin seuran kanssa, mutta lopulta minulla ei ollut ollenkaan vaikeaa lähteä Rovaniemelle.”

Mikä on RoPSin sijoitus kauden päätteeksi?
”Joukkueen virallinen tavoite on kuuden parhaan joukkoon sijoittuminen, mutta nyt olemme niin hyvissä asemissa, että varmasti kamppailemme viimeiseen saakka europaikoista. Miksi tavoitella vähempää, kun sekin on mahdollista?”

 Janne Saksela
■ Jalkapalloilija, kauppatieteen ylioppilas
■ Syntynyt 1993
■ Pituus: 185 cm
■ Aiemmat seurat: Savannan Pallo (Helsinki), Helsingin Jalkapalloklubi, PK-35 Vantaa, HJK ja Klubi 04, JJK. (Debytoi PK:n paidassa Ykkösessä vain 16-vuotiaana.)
■ Veikkausliigaottelut/maalit: 12/1
■ Poikien ja nuorten maaotteluja: 37
■ Esikuvat: Luis Figo, Gareth Bale
■ Suosikkijoukkue: Manchester United
■ Harrastukset: tennis, frisbeegolf
■ Musiikki: rap ja hip hop
■ Elokuva: The Wolf of Wall Street

Markku Saukko
© 2014 Uusi Rovaniemi

 

Luettu 1081 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309