ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 08 elokuu 2014 08:21

RoPSilla väkevä toinen kolmannes

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran heinäkuu ja elokuun alkukin on ollut vahvaa marssia Veikkausliigassa. Rovaniemen Palloseuran heinäkuu ja elokuun alkukin on ollut vahvaa marssia Veikkausliigassa. Kuva: Pekka Aho

Päävalmentaja Juha Malinen sai joukkueen toimimaan lupauksiensa mukaisesti.

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen, kerroit kauden alussa tarkastelevasi kolminkertaisena sarjana pelattavaa Veikkausliigaa kolmena kokonaisuutena. Ensimmäisen kolmanneksen jälkeen RoPSilla oli kasassa seitsemän pistettä ja joukkue oli sarjataulukossa toiseksi viimeisenä.

Olit hyvin pettynyt ja lupasit suunnan kääntyvän. Nyt liigaa on pelattu kaksi täyttä kierrosta eli 22 ottelua. RoPSilla on kasassa 28 pistettä, ja sijoitus on seitsemäs. Pisteistään se keräsi toisella kolmanneksella peräti 21. Koko Veikkausliigan historiassa (perustettu 1990) RoPS on pystynyt parempaan vain kahdesti, eli juuri vuonna 1990 joukkue tienasi 11 pelistä 25 pistettä ja sijoittui runkosarjassa toiseksi. Tie päättyi kuitenkin silloisissa pudotuspeleissä puolivälieriin.

Toinen kerta oli kaudella 1997, jolloin ”Sinipaidat” kokosivat 11 pelistä 22 pistettä ja sijoitus liigassa oli kuudes. Tämän kauden toinen kolmannes on ollut upea suoritus, mahtavan pistepotin lisäksi joukkue on kuuden viimeisen ottelun kuntopuntarin ykkönen. Europeleissäkin joukkue esiintyi ryhdikkäästi.

Mitkä ovat tunnelmat nyt?

– Vaikeuksien jälkeen tietenkin hienolta. Luotin jo ensimmäisen kolmanneksen jälkeen oman kokemukseni kautta siihen, mikä yhteistyön ja työnteon merkitys on. Vaikeuksien keskellä tuli oikealta ja vasemmalta pieniä paskapilkahduksia, mutta se on luonnollista. Sieltähän se narina tulee, missä liitokset ovat heikoimmillaan.

– Ihmiset ajattelevat usein asioita ropsilaisella ”sinisellä sydämellä”, eivätkä silloin näe kokonaisuutta. Minun ja seurajohdon on ajateltava ”sinisillä aivoilla”. Nämä eivät kuitenkaan tyrmää toisiaan, vaan sekä sydän että aivot ovat meidän jutussa tärkeitä.

Miten kurssi kääntyi työnteon lisäksi?

– Joukkue muuttui harjoituskaudesta ihan toiseksi RoPSiksi. Kuka olisi uskonut, että Juuso Majava on laitapuolustajana ehkä joukkueen luotettavin? Ville Saxman on ollut oikeana laitapakkina jopa koko liigan parhaimmistoa. Tai uskoivatko kaikki, että Saku-Pekka Sahlgren nousee kolmen vuoden vaihtopenkillä istumisen jälkeen sarjan eturivin veskariksi, tai Jarkko Lahdenmäki sille tasolleen millä hän nyt pelaa?

– Sain Jamal Gayn peluuttamisesta paljon suoraa kritiikkiä. Onhan hän toki erikoinen näky kymppipaikalla, mutta liigan paras pallonryöstäjä ja valtava apu lähellään pelaaville. Avainpelaajat, joiden varaan pelin rakensin, loukkaantuivat, mutta joukkueesta löytyi uusia vastuunkantajia uusille pelipaikoille.

Millaisena näet loppukauden eli viimeisen kolmanneksen?

– Näen mahdollisuudet hyvään sijoitukseen mukavina. On kuitenkin muistettava, että olemme vetäneet melko maksimaalisesti pisteitä ja osa pelaajista on jo mennyt tai menossa muualle, joka tietenkin aiheuttaa aina pieniä kysymysmerkkejä.

Onko tavoite kuuden joukossa pysynyt ennallaan?

– Se on seurajohdon virallinen tavoite, alun perin se oli minulle unelma. Tietenkin, kun olemme siellä missä nyt, niin sitä kannattaa yrittää täysillä.

Joko ensi kauden joukkueen rakentaminen on aloitettu?

– Kyllä, sekä ajatustasolla että käytännössä. Ensi kauden yksi tavoite on saada aikaan uuden stadionin arvoinen avajaiskausi. Kiinnostus RoPSia kohtaan on suuri, mutta yleisömäärissä on päästy sen edellyttämälle tasolle vain kahdesti (FC Lahti 2206 katsojaa ja KuPS 1936 katsojaa) Työ on tehty hyvin, jos katsojia on jatkuvasti tuon verran.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1068 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309