ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 27 heinäkuu 2014 11:15

RoPS pyrkii mukaan kisaan europaikoista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot perustuvat joukkueiden tilanteisiin torstaina. Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot perustuvat joukkueiden tilanteisiin torstaina.

Mikä peli? RoPS – FC Lahti, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 27.7. klo 18.30

Asetelma? RoPS joutuu tuleen hädin tuskin kotiuduttuaan rankalta Kreikan reissulta. Hieno suoritus Tripolissa antaa kuitenkin väsyneelle joukkueelle virtaa tapella tärkeistä sarjapisteistä. Joukkue haluaa kokea eurokiiman ensikaudellakin, ja loppukauden nappisuorituksella se olisi mahdollista. Päävalmentaja Juha Malinen voi jonkin verran kierrättää väsynyttä miehistöä, mutta penkiltä löytyy nyt hyviä korvaajia.

FC Lahti on liigassa toisena ja käy ankaraa mitalitaistelua. Vaikka joukkueen esitykset ovat hieman ailahdelleet, ovat Toni Korkeakunnaksen joukot hyvässä iskussa. Asetelmat otteluun ovat hyvin tasaiset, mutta kotonaan RoPS on väsyneenäkin hienoinen suosikki tämän hetken lyönnissään.

Seuraa näitä! Tunnetta pelissä. Juha Malinen korvasi kesken viime kauden FC Lahden puikoissa potkut saaneen Tommi Kautosen. Malinen sai ”Mustat kuhnurit” hienoon lentoon, eikä mitali jäänyt lopulta kauas. Malisella on hienoja muistoja Lahdesta, mutta hän haluaa varmasti voittaa viime kauden työnantajansa. Kentän reunalla voimakkaasti pelissä mukana elävä ”Mourinho” käy varmasti tavallistakin kuumempana.

RoPSin ykköstoppari Obilor on pelikiellossa. Atleetti pelasi peräti 10 ottelua ilman varoitusta. Ndukaku tulee kokoonpanoon europeleissä onnistuneen Jarkko Lahdenmäen rinnalle. Kaksikko on pelannut yhdessä vain vähän, miten keskuspuolustajat onnistuvat Lahden vaarallisen hyökkäysosaston paimentamisessa?

Oho! FC Lahden veteraanikärki Rafael jaksaa yhä. Brassi on jo 36-vuotias, mutta verkko heiluu vanhaan malliin. Tällä kaudella hän on iskenyt jo kahdeksan kaappia ja taistelee taas maalikuninkuudesta. Urallaan Rafael on pelannut 308 Veikkausliigaottelua ja ampunut peräti 128 maalia.

Oho2! RoPS on kuntopuntarin ykkösenä, kaksi pistettä HJK:n edellä!

Poissaolot? Lahden vahvuudesta puuttuvat Eero Korte sekä Pyry Kärkkäisen, ja Looren Hertsin ja Drilon Shalan pelaamisesta ei ole varmuutta. RoPSilta puuttuu yhä Janne Saksela ja Olli Pöyliö on tuorein loukkaantunut. Niki Otarun pelaaminen on kysymysmerkki.

Arvio? RoPSin tappioton putki Veikkausliigassa jatkuu. Tutusti tasapeli tai niukka kotivoitto.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 743 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309