ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 18 heinäkuu 2014 10:42

Kun mikään ei riitä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
ROPS fanit kannustivat omiaan eilen Raatin stadionilla eilen seisten ja laulaen. Kuppi-istuimista viis veisaten. ROPS fanit kannustivat omiaan eilen Raatin stadionilla eilen seisten ja laulaen. Kuppi-istuimista viis veisaten. Kuva: Jussi Leinonen

Kävipä Rovaniemen Palloseuralle miten tahansa Eurooppa liigan 2. kierroksen otteluissa, seuraavan kierroksen kotiottelua ei pelattaisi Oulun Raatissa.

Kolumni

Vastassa ovat jälleen Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n säännöt, jotka torppaavat Raatin mahdollisuudet. Oulussa tehtiin 21,5 miljoonan euron kenttäremontti, mutta mikään ei tunnu riittävän. Toki Raatissa pantiin samalla kuntoon uimahalli ja muitakin puitteita, mutta 3. kierroksen europeleihin eivät penkit riitä. Raatissa on 7600 istuinpaikkaa, mutta ei riittävää määrää vaadittuja kuppi-istuimia. Kuppeja löytyy 4000 kun vaatimus on 6000.


ROPSISSA EI OLE uhrattu aikaa mahdollisten poikkeuslupaanomusten tekoon. Lupia irtoaa muutenkin entistä nihkeämmin, joten seura teki jo ennakkovarauksen Helsingin Sonera stadionille. Muut vaihtoehdot Suomessa olisivat löytyneet Turusta ja Tampereelta.

Rovaniemen keskuskentällä on aloiteltu kenttäremontin viimeistä vaihetta. Ensi kevääseen mennessä pitäisi hyvin toimivaa kenttää koristaa nykyaikainen katsomo.

Mihin se sitten riittää jos/ kun RoPS eurokentillä seuraavan kerran esiintyy? Tasan europelien 1. kierrokselle. Ei pitemmälle.

UEFA on kiristänyt stadioninsääntöjä matkan varrella. Mitä pitemmälle pelit etenevät, sitä tiukemmaksi kriteerit muuttuvat. Elite-luokassa istumapaikkoja pitää olla jo 30000, stadionilta pitää löytyä tietty määrä valvontakameroja ja jopa kolme tv-studiota.

Mitä seurat sitten saavat vastineeksi europeleihin osallistumisesta? Rikas liitto maksaa kohtuullista osallistumiskorvausta, esimerkiksi RoPSille 2. kierroksen peleistä 140000 euroa.

Käytäntö on varsin poikkeuksellinen kaikki palloilulajit huomioiden. Rovaniemellä on pelattu vuosia lentopallon eurootteluja ja menestystäkin on niitetty, mutta viulut on maksettu seurojen omasta kassasta. Ainoa selkänoja on ollut opetusministeriön eräänlainen tappiotakuujärjestelmä. Viime vuosina moni lentopalloseura onkin jättänyt euro-ottelut käymättä. Muutenkin tiukkaa kassatilannetta on turha rasittaa enempää.


KOKONAAN TOINEN juttu on, maistuuko jalkapallo-ottelu paremmalta kuppipenkissä kuin puu- tai betonialustalla.

Oma muistikuva Oulun Raattista syksyltä 1980 vakuuttaa yhä, että peli ja tunnelma ratkaisevat kaiken. Ottelu Oulun Palloseura-Liverpool, pimenevä ilta ja keinovalot, 14000 katsojaa ja Soini Puotiniemi iskee 1-1 tasoitusmaalin puntamiljonäärien verkkoon.

Muistikuvaa ei himmennä edes se, että ”Pool” rökitti OPSin kotiottelussa 10-1. Anfi eld Roadilla ainoan OPS-osuman viimeisteli Keke Armstrong.

Kari Pyykkö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1351 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309