perjantai, 18 heinäkuu 2014 10:22

RoPS taisteli kuin lappilainen susilauma

Jarkko Lahdenmäki puski RoPSin maalin heti ottelun alkuminuuteilla. Jarkko Lahdenmäki puski RoPSin maalin heti ottelun alkuminuuteilla. Kuva: Jussi Leinonen

Asteras iski vierasmaalin, mutta unelma jäi eloon.

Rovaniemen Palloseura taisteli urhoollisesti ja pisti kreikkalaisen Asteras Tripoliksen ahtaalle. Ottelun lopputulos 1-1 (1-1) jätti kaiken auki ensi viikon toiseen osaotteluun Tripolikseen. Kreikkalaisjoukkue on todella tasokas, mutta minkä RoPS taidossa ja nopeudessa hävisi, paikkasi se raivokkaalla lappilaisella tappelulla.

– Pystyimme pistämään fyysisesti kampoihin vahvalle vastustajalle, ja olimme ottelun alusta asti liikkeellä hyvällä jalalla, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen summasi ottelua.

Tasoitusosuma ja vierasmaali ei Malista tyydyttänyt.

– Me olisimme ansainneet voiton, vastustajan maali oli merkkausvirhe.

Malinen näki ottelun tempoltaan ja kovuudeltaan selvästi liigapelejä kovemmaksi.

ROPS SAI OTTELUUN täydellisen unelma-alun. Ensimmäisellä minuutilla kreikkalaiset katkaisivat RoPSin hyökkäyksen rikkomalla Niki Otarua. Kapteeni Antti Okkonen antoi kansainvälisen luokan kierteisen vapaapotkun, ja Jarkko Lahdenmäki nousi komeasti puskuun, ja nikkasi pallon maalin takanurkkaan.

Kemijärveläinen jatkoi näin Steven Polackin perinteitä europeleissä maaleja iskevänä RoPS-topparina. Tilanteessa Asterasin nimekäs puolustus oli pahasti epäjärjestyksessä.

Kreikkalaisrykmentti toipui nopeasti takaiskusta ja tempaisi aloitteen itselleen, ja vyörytti hyökkäyksiään kohti kotijoukkueen maalia. Pääarkkitehteina toimivat taitavat Martin Rolle ja Pablo De Blasis. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Lahdemäki joutui rikkomaan, ja Asteras sai sivuvaparin noin kolmestakymmenestä metristä. Nyt oli kreikkalaisten vuoro esitellä maailmanluokan vapaapotkua. Rollen taitava kierteinen pallo tuli aivan luukulle, keskuspuolustaja Khalifa Sankare irtosi Lahdenmäen holhouksesta ja puski kuulan häkkiin.

Tasoituksen jälkeen Asteras rauhoitti peliään ja RoPS oli taas mukana rattailla. Pahan takaiskun napapiiriläiset kokivat, kun Aleksandr Kokko joutui nilkuttamaan vaihtoon nivustaan pidellen vain 20 minuutin pelin jälkeen. Hänet korvannut Mika Lahtinen teki hartiavoimin töitä ja ansaitsi myös Malisen kiitokset.

Ensimmäisen puoliajan kestäessä RoPS oli yhä suuremmissa vaikeuksissa. Asteras pelasi tilanteet nopeasti ja kovaa, ja sai luotua useita hyviä maalipaikkoja. Pallokontrolli oli lähes täysin taitavilla vierailla, eikä RoPS pystynyt rakentamaan kontrolloituja pitkiä hyökkäyksiä.

TOISEN PUOLIAJAN alussa Lahdenmäki pääsi jälleen puskemaan Okkosen kulmapotkusta, mutta nyt junttaus suuntautui nurmen kautta yli. RoPS oli toisen jakson alussa pirteä, ja pääsi erikoistilanteista maalipaikkoihin. Pelaamalla RoPS ei juuri uhannut Dorin Goianin ylipäällikön ottein johtamaa puolustuslinjaa.

Ottelun loppua kohden RoPS oli yhä pahemmin köysissä, mutta pääsi ajoittain vastaiskuihin, ja Otaru oli lähellä nostaa isännät voittoon asti. Rankkasateen piiskatessa kenttää RoPS pysyi pystyssä Obilorin ja Saku-Pekka Sahlgrenin loistoesityksillä. Jeronimo Barrales ampui kertaalleen pallon poikkipuuhun, mutta maalin asti palloa Asteras ei saanut ja, rovaniemeläisten unelma jäi elämään.

Asteraksen päävalmentaja Staikos Vergetis oli pettynyt.

– Todella vaikea peli meille. RoPS teki pelaamisestamme hankalaa ja oli vaarallinen erikoistilanteissa. Meidän on parannettava peliämme kotiottelussa, koska haluamme kolmannelle kierrokselle.

RoPS – Asteras Tripolis 1-1
• Maalit: 2 min. 1-0 Jarkko Lahdenmäki (Antti Okkonen) 10 min. 1-1 Khalifa Sankare (Martin Rolle)
• RoPS: 4-3-3: Saku-Pekka Sahlgren; Ville Saxman, Obilor, Jarkko Lahdenmäki, Juuso Majava; Mika Mäkitalo, Antti Okkonen, Jamal Gay; Niki Otaru (v. Jani Virtanen), Aleksandr Kokko (v. Mika Lahtinen), Sainey Nyassi (v. Emenike).
• FC Asteras: 4-2-3-1: Georgios Bantis; Braian Lluy, Dorin Goian, Khalifa Sankare, Athanasisos Panteliadis; Dimitrios Kourmpelis, Fernando Usero; Anasthasios Bakasetas (v. Ziguy Badibanga), Martin Rolle (v. Juan Munafo), Pablo De Blasis (v. Georgios Zisopoulos); Jeronimo Barrales.
• Toinen osaottelu pelataan Tripolissa 24.7.