ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 17 heinäkuu 2014 09:43

Tällainen on Asteras Tripolis

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mahdolliset avauskokoonpanot Mahdolliset avauskokoonpanot

Asteras sijoittui viime kauden Kreikan Superliigassa viidenneksi pudotuspelien jälkeen.

Runkosarjassa joukkue oli myös viides keräten 34 ottelussa 58 pistettä maalierolla 46-35.

Sarjassa joukkueen paras maalintekijä oli argentiinalainen hyökkääjä Mauricio Carrasco , joka ampui kymmenen häkkiä. Hän on jo siirtynyt muualle.

Toiseksi ja kolmanneksi paras maalinsylkijä nähdään Oulussa. Argentiinalainen keskikenttäpelaaja Pablo De Blasis iski kaikissa kilpailuissa yhteensä 10 kaappia, liigassa yhdeksän.

Kolmanneksi tehokkain oli myös argentiinalainen hyökkääjä Jeronimo Barrales kahdeksalla osumallaan.

Kesän harjoitusotteluissa joukkue hävisi 0-1 saksalaiselle toisessa Bundesliigassa pelaavalle Dynamo Dresdenille ja pelasi tasan 1-1 Tshekin pääsarjan Pribramin kanssa.

Miten Asteras pelaa?
Asteraksen päävalmentaja Staikos Vergetis luottaa pääosin ryhmitykseen 4-3-2-1. Tämä ”joulukuusena” tunnettu formaatti on myös Suomen A-maajoukkueen päävalmentajan Mixu Paatelaisen suosikki, ja ”Huuhkajat” pelaavat pääosin näin ryhmittyneenä.

Asteras on hyvin liikkuva, taitava ja nopea joukkue. Ryhmä puolustaa erittäin tiiviisti, eikä maalinteko heitä vastaan ole todellakaan helppoa. Isokokoinen ja vahva keskuspuolustus on hivenen verkkainen, jossa voi piillä RoPSin mahdollisuus.

Kreikkalaiset kääntävät pelin nopeasti ja pyrkivät pelaamaan pallon kymppialueen pelaajille, jotka ruokkivat hyökkääjä Barralesta tai hakevat ratkaisuja itse.

Joukkue pyrkii varmasti pallokontrolliin RoPSia vastaan. Erikoistilanteet ovat yksi joukkueen vahvuuksista.

Seuraa näitä isojen areenoiden miehiä!

Asteraksen tunnetuin pelaaja on romanialainen keskuspuolustaja Dorin Goian.

Peräti 196-senttinen järkäle on pelannut 59 A-maaottelua ja edustanut aiemmin kotimaansa suurseuraa Steua Bukarestia, italilaiasta Palermoa ja Skotlannin Glasgow Rangersia.

Pablo De Blasis on taitava hyökkäävä keskikenttäpelaaja. Pienikokoinen väkkärä on pelannut aiemmin kotimaansa pääsarjassa Gimnasia La Platassa ja Ferro Carrill Oestessa. Asterakseen hän siirtyi vuonna 2012. De Blasis on hyvä maalipaikkojen pohjustaja, mutta pystyy myös ratkaisemaan itse.

Asteraksen tuore hankinta argentiinalainen Martin Rolle on erinomainen jalkapalloilija.
Aiemmin hän edusti Argentiinan pääsarjajoukkuetta Arsenal de Sarandia, joka kuuluu maan kestomenestyjiin ja on pärjännyt myös Copa Libertadoresissa eli Etelä-Amerikan Mestarien liigassa

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 971 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309