ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 12 heinäkuu 2014 11:09

Keskuskentän katsomon joutsenlaulu liigatasolla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS joutuu syksyn peleissä erikoisjärjestelyihin ja toivoo yleisöltä kärsivällisyyttä.

Rovaniemen keskuskentän vanha pääkatsomo on viikonvaihteessa viimeisiä kertoja yleisön käytössä. Maanantaina kentällä alkavat uuteen katsomorakennukseen liittyvät purkutyöt.

– Maanantaina aletaan tehdä suojaverkkoa ettei palloja tarvitse onkia rakennuskuopasta.

Vanhan katsomon purku alkaa 28.7. Kaikkiaan purkutöihin on varattu aikaa kuukauden verran. Urakkatarjouskäsittelyjen jälkeen uuden katsomon rakentaminen alkaa syyskuussa, listaa katsomorakentamisen konsulttina toimiva Pentti Hänninen.

1953 teräsbetonista tehdyn katsomon purku on Hännisen mukaan ”pikku juttu”. Maavallikatsomot jäävät vielä paikoilleen, mutta syyskuussa nekin katoavat kun uuden katsomon rakentaminen alkaa.

Työt vaikuttavat myös Rovaniemen Palloseuran liigapelien järjestelyihin.

Urheilutoimenjohtaja Jari Ilolan mukaan syyskuun otteluissa toinen puoli on käytännössä pois yleisön käytöstä.

– Meillä on syyskuussa kolme kotiottelua (14.9. RoPS-Honka, 22.9. RoPS-Jari, 28.9. RoPS-MyPa), joihin rakentaminen vaikuttaa. Silloin esimerkiksi lipunmyynti siirtyy Urheilukadun puolella olevan sisäänkäyntiin, Ilola kertoo.


Pääkatsomo on käytössä vielä tänään RoPS-TPS -ottelussa, muttei enää RoPS-FC Lahti -ottelussa 27.7. Lokakuussa RoPSilla on yksi kotiottelu, RoPS-SJK 18.10.

Varsinaisia lisäkatsomoita ei Ilolan mukaan ole käytettävissä, joten poikkeusjärjestelyt vaativat yleisöltä myös kärsivällisyyttä.

RoPSissa ei ole mietitty vaihtoehtoa, että syksyn pelit olisi siirretty esimerkiksi Susivoutiin, minne vastikään valmistui uusi keinonurmikenttä.

– Siellä katsomotilanne on vielä huonompi eikä kentällä ole valojakaan, Ilola perustelee.

Uuden katsomon pitäisi olla käytössä ensi keväänä.

Uusi katsomo

Rovaniemen Keskuskentän monitoimirakennus tulee nykyisen 1950-luvulla rakennetun teräsbetonirakenteisen pääkatsomon paikalle. Katsomossa on 2 003 kuppi-istuinpaikkaa.

Kellari- ja pukuhuonetilat ovat yhteensä 416 neliömetriä ja maantasokerroksen sosiaalitilat 86,9 neliömetriä. Rakennukseen tulee mm. neljä pukukoppia.

Katsomon korkeus juoksuradasta on 18,4 metriä eli maksimimitta asemakaavan mukaan.

Katsomoremontin tiukka budjetti on 4,2 miljoonaa euroa.

Kari Pyykkö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 994 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309