ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 08 heinäkuu 2014 10:29

RoPS lähettää Santa Clausin junnut Maarianhaminaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin päävalmentajan Juha Malisen mukaan liigaohjelman pitäisi laatia niin, että se palvelisi euro-otteluihin osallistuvia seuroja. Heinäkuussa ohjelma palvelee rovaniemeläisiä kehnosti. RoPSin päävalmentajan Juha Malisen mukaan liigaohjelman pitäisi laatia niin, että se palvelisi euro-otteluihin osallistuvia seuroja. Heinäkuussa ohjelma palvelee rovaniemeläisiä kehnosti. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Rovaniemen Palloseura latasi maanantaina kovat panokset piippuun. Seura aikoo pelata keskellä Eurooppa liigan karsintojen Asteras-otteluita ohjelmassa olevan IFK Mariehamn -liigaottelun Kolmosessa pelaavan farmijoukkue FC Santa Clausin A- ja B-junioreilla. Peli on ohjelmassa sunnuntaina 20.7.

Risto Niva: ”Edustusjoukkue keskittyy europeleihin.”

– Edustusjoukkue keskittyy europeleihin, puheenjohtaja Risto Niva jyrisee.

RoPSin ratkaisun taustalla on joukkueen näkökulmasta kestämätön otteluohjelma.

– Olimme jo syksyllä yhteydessä Veikkausliigan ja Suomen Palloliittoon ja toivoimme, että europelit huomioidaan otteluohjelmassa. Sitten meille heitettiin kaikista vaikein mahdollinen matkustettava Maarianhamina tähän saumaan, päävalmentaja Juha Malinen tuskailee.

RoPSin heinäkuu on hengästyttävä. Pelejä, treenejä ja matkustamista, ei lepopäiviä. Lauttamatkailu ei sovi tähän kuvioon.


RoPS pelaa ensimmäisen osaottelun torstaina 17.7. Oulussa, liigaottelu Maarianhaminassa on sunnuntaina ja joukkue lähtee maanantaina kohti Kreikkaa ja Tripolia, jossa pelataan 24.7.

Alun perin RoPSin piti aloittaa europelit 1. karsintakierrokselta, mutta toukokuussa aloituskierrokseksi vaihtuikin 2. kierros.

– Jos tässä on ollut pisaraakaan kyse siitä olettamuksesta, ettei RoPS mene ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon, joten se on sama heittää Ahvenanmaalle, on se tuomittavaa, Malinen paaluttaa.

– Me olemme tehneet kaikkemme, mutta IFK ei halua siirtää ottelua. Veikkausliiga ja Palloliitto väittävät, ettei heillä ole valtuuksia toimia asiassa. Siellä vain suurin piirtein naureskellaan ja levitellään käsiä, Niva jatkaa.

– Me olisimme menneet minne tahansa muualle, muttemme Maarianhaminaan. Olisimme olleet valmiit myös osallistumaan muutoksen aiheuttamiin kustannuksiin. Mikään ei kuitenkaan kelpaa, joten saavatpa nuoret pojat liigakokemusta, Niva veistelee.

– Onhan tämä liigankin kannalta noloa, että Kolmosen joukkue pelaa Veikkausliigaottelun.


RoPSilla riittää kiirettä Kreikan ottelun jälkeenkin. Jo sunnuntaina 27.7. FC Lahti saapuu Keskuskentälle.

– Jos pääsemme kolmannelle kierrokselle, voi meillä olla jo maanantaina 28.7. edessä lähtö ties minne, sillä kolmannen kierroksen ensimmäinen pelipäivä on 31.7., Malinen valottaa.

Päävalmentajan mukaan RoPS lähettää Santan junnut Ahvenanmaalle, jotta jatkossa vastaavia möhläyksiä ei sattuisi.

– Jos Suomen jalkapalloa halutaan oikeasti kehittää kansainvälisemmäksi, ei tällaista saa tapahtua. Otteluohjelman täytyy palvella europeliseuroja. Toimimme näin, jotta ensi kaudella nämä ammattitaidottomuudesta johtuvat virheet eivät toistuisi.

Mielenkiintoista on nähdä, miten Veikkaus ja kansainväliset vedonlyöntiyhtiöt suhtautuvat Veikkausliigaotteluun IFK Mariehamn-RoPS 20.7.

Oulun otteluun on jo myyty 1 000 ennakkolippua. RoPSin yleisötavoite on vajaat 4 000 katsojaa.

Tästä on kyse
RoPSin kiireinen heinäkuu
Lauantai 12.7. RoPS-TPS.
Ti-ke 15.-16.7. harjoitukset Oulussa.
To 17.7. RoPS-Asteras 1. ottelu Oulu
Su 20.7. IFK Mariehamn-”RoPS”
Ma 21.7. RoPS Kreikkaan.
Ti-Ke 22.-23.7. harjoituksen Tripolissa
To 24.7. Asteras-RoPS 2. ottelu
Pe 25.7. Paluu Suomeen.
Su 27.7. RoPS-FC Lahti
(To 31.7. Eurooppa liigan 3. kierros alkaa, jos RoPS etenee toiselta kierrokselta jatkoon.)

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 2008 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309