ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 07 heinäkuu 2014 09:41

Kokko iski RoPSille vierasvoiton Hongasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksandr Kokko onnistui kahdesti Espoossa. Aleksandr Kokko onnistui kahdesti Espoossa. Kuva: Jussi Leinonen

FC Honka tarjosi kuin tarjottimella Rovaniemen Palloseuralle voittoa jalkapallon jalkapalloliigassa. RoPS käytti tilaisuuden hyväkseen hakemalla 0–2 vierasvoiton.

Honka lepuutti RoPS-pelissä ykköstähtiään hyökkääjä Roni Porokaraa sekä keskikentän moottoria Mehmet Hetemajta. RoPS:lta ei voi kuitenkaan ottaa mitään pois, vaikka Honka ei pelannut parhaalla kokoonpanollaan.

Vierasjoukkue oli matkassa pirteällä jalalla ja vyörytti läpi pelin hyökkäyksiä kohti Hongan maalia. Painostus tuotti lopulta tulosta toisella jaksolla, kun entinen Honka-kärki Aleksandr Kokko pääsi niittaamaan kaksi maalia. Ensimmäisen maalinsa Kokko viimeisteli rangaistuspotkusta 57. minuutilla.

Kokko pääsi ampumaan pallon maalin vasempaan nurkkaan, kun Hongan puolustaja Tommi Saarinen kaatoi punaisen kortin arvoisesti rangaistusalueella RoPS:n Simo Roihan. Roiha pääsi maalipaikkaan Jamal Gayn nappisyötöstä.

Kokko kommentoi itsevarmana pilkkumaaliaan pelin jälkeen.

– Ei siinä mitään. Rankut vaan laitetaan maaliin. Ensin katsotaan vähän maalivahtia ja sitten laitetaan pallo maalin, Hongan maalivahdin Daniel Kollarin ohittanut Kokko sanoi.

RoPS:n 0–2 maali oli todella upea: Jarkko Lahdenmäki siirsi pallon Antti Okkosen vapaapotkusta suoraan Kokolle, joka liukui oikea-aikaisesti tilanteeseen. Näin RoPS siirtyi 0–2 johtoon ottelun 66. minuuttilla.

– Tämä oli minulle ensimmäinen kerta, kun olin Hongasta lähdön jälkeen täällä avauksessa. Oli kiva onnistua. Isot kiitokset jätkille, jotka järjestelivät hyviä paikkoja, Kokko sanoi.

Kokon ja Roihan lisäksi rovaniemeläisten paras pelaaja oli maalivahti Saku-Pekka Sahlgren. RoPS-mokke pelasi todella hyvän pelin, sillä Hongan muutama maalipaikka kuivui kasaan hänen mainioiden torjuntojensa ansioista.


RoPS tarjosi espoolaisille mahdollisimman huonon lähtökohdan torstaiseen europeliin virolaista vastustajaa vastaan, johon Honka lähtee ensimmäisen ottelun hävinneenä. Itselleen RoPS sen sijaan petasi mukavia asetelmia eurokoitosten jo lähestyessä kovaa vauhtia. Hyvä voitto alla on mukavaa valmistautua 17. heinäkuuta Oulussa pelattavaan otteluun kreikkalaista Asteras Tripolisiä vastaan.

– Totta kai se vaikutti, että Honka lepuutti parhaita jätkiään. Mutta Hongan junnut laittoivat hyvin meille kampoihin. Meidän piti vain näyttää, että pystymme voittamaan tämän pelin. Meillä on kyllä hyvä draivi päällä juuri ennen europelejä, Kokko tuumi.


Pelin jälkeen nähtiin ja kuultiin värikäs lehdistötilaisuus, kun valmentajat RoPS:n Juha Malinen ja Hongan Shefki Kuqi pääsivät vauhtiin. Kuqi haukkui tapansa mukaan ottelun tuomarit täysin lyttyyn. Malinen puolestaan haukkui futispäättäjiä kirosanoilla höystettynä.

– Meillä oli syksyllä yksi ainoa pyyntö. Se, että sarjaohjelmassa huomioitaisiin se, että meillä on vain vieraspelejä europeleissä. Meille tulee kuitenkin 11 päivän pelireissu europeleissä. Suomen liigan ainut tehtävä on kehittää pelaajia ja joukkueita kansainvälisille kentille. Mutta meillä on perkele ensin vierasottelu Oulussa ja siitä lähdemme pahimpaan mahdolliseen paikkaan Maarianhaminaan. Jumalauta miksi se Maarianhamina peli on siinä, vaikka yritimme siirtää sitä.

– Veikkausliiga sanoi, ettei sillä ole valtuuksia siirtää sitä peliä. Kenellä niitä valtuuksia oikein on, Malinen sanoi lähes huutaen.

– Sitten tulemme Helsinkiin vetämään yhdet treenit, jonka jälkeen lähdemme Kreikkaan. Sieltä kun tullaan perjantaina kotiin, niin siitä lähdemme perkele junalla kötkyttelemään Rovaniemelle. Olemme kotona aamupäivällä lauantaina ja sitten tulee vastaan Lahti kotiottelussa. Jippii!

Urheilutieto
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 997 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309