ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 01 heinäkuu 2014 15:00

”Nyt alkaa jo olla europelitunnelma”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin päävalmentaja Juha Malinen marssitti joukkueensa Oulun Raattiin testaamaan tulevaa europeliareenaa. Oulussa pelataan luonnonnurmella. RoPSin päävalmentaja Juha Malinen marssitti joukkueensa Oulun Raattiin testaamaan tulevaa europeliareenaa. Oulussa pelataan luonnonnurmella. Kuva: Markku Saukko

Juha Malinen odottaa kreikkalaisen Asteraksen olevan aktiivinen ja hyökkäävä joukkue. Joukkueet kohtaavat torstaina 17. heinäkuuta Oulussa.

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkue otti ennakkotuntumaa tämän kesän ”Unelmien teatteriin”, kun joukkue harjoitteli legendaarisella Oulun Raatin stadionilla. RoPS kohtaa stadionilla Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa kreikkalaisen Asteras Tripoliksen torstaina 17.7.

Peli on RoPSille isojen panosten ottelu, onhan napapiirin ylpeys pelannut kansainvälisiä otteluita viimeksi syksyllä 1990. Raatti on ollut isojen pelien näyttämö ennenkin. Vuonna 1980 ja -81 Oulun Palloseura kohtasi siellä englantilaisen jättiseuran Liverpoolin. Katsomossa oli väkeä noin 14 000. Tuo ottelu onkin toistaiseksi viimeinen europeli Oulussa. Seuraava on edessä vajaan kolmen viikon päästä.

Pietarsaaresta Veikkausliigaottelusta palannut RoPS-miehistö veti palauttavat harjoitteet rennosti, mutta joukkueesta aisti areenan erityisyyden.

– Alkaa olla europelitunnelma kentällä, joku pelaajista huikkaakin alkuverryttelyn aikana.

– Perusteellinen tutustuminen europelikenttään on välttämätöntä, pienet asiat voivat nousta ratkaiseviksi tulevissa tärkeissä otteluissa, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen tuumii.


Malinen on jo ehtinyt hankkia alustavia tietoja tulevasta vastustajasta.

– Seuran omistavat kaksi kreikkalaista Dubaissa toimivaa laivanvarustajaa, ja pelaajisto on erittäin kansainvälinen, etenkin argentiinalaisia on paljon. Joukkue oli viime kaudella erittäin kokenut ja rutinoitunut, joka on tietenkin europeleissä iso etu. Vaihtuvuus joukkueessa on ollut suurta, eikä minulla ole vielä tarkkaa käsitystä tämän hetken ryhmästä.

Malisen mukaan Asteras hakee tavoitteellisesti menestystä.

– Joukkue on aloittanut harjoittelun jo 20.6. vain muutaman viikon loman jälkeen. Parhaillaan se on leirillä Itävallassa, jossa he keskittyvät 10.7. asti meidän kohtaamiseemme.

Malinen on jo nähnyt videonpätkiä kreikkalaisten otteluista.

– Pelaajiston vahva latinotausta näkyy pelissä. Joukkue pyrkii hyökkäämään nopeasti ja hallitsemaan palloa. Asteras on ollut ongelmissa tiiviisti puolustavien ja aktiivisesti prässäävien vastustajien kanssa, ja sellainenhan RoPS on.

Malinen aikoo hankkia joukkueen kaikkien viime kauden otteluiden videot katsottavakseen.

Uusien pelaajien hankinnasta RoPSiin ennen kauden huippuhetkeä ei Malisen mukaan ole keskusteltu.

– Akuuttia tarvetta ei nyt ole, mutta olen toki asiaa miettinyt.


RoPSin kapteeni Antti Okkonen pelasi viimeksi euro-otteluita HJK:n paidassa, kun helsinkiläiset kohtasivat skotlantilaisen Celticin kaudella 2012.

– Noin 5-6 pelaajallamme on europelikokemusta, ja siitä on varmasti hyötyä.

– Oulussa on hienoa pelata, ja uskon, että faneja tulee paikalle runsaasti ja saamme todellisen kotiedun tännekin, ”Suke” uskoo.

Ottelutapahtuman järjestää AC Oulu.

– Projekti lähti käyntiin jo marraskuussa. Peli on RoPSin kauden huippuottelu, ja AC järjestää siitä hienon tapahtuman, jossa kaikki UEFA:n määräykset täytetään, AC:n urheilutoimenjohtaja, aikanaan RoPSin kapteenina pelannut Mika Nurmela painottaa. 

- Meidän tehtävä on saada myös oululaiset liikkeelle ja RoPSin tueksi.

Lipunmyynti Oulun otteluun alkaa tällä viikolla Lippupalvelun kautta.

 AC Oulun urheilutoimenjohtaja Mika Nurmela (vas.) on järjestelypuolella Eurooppa liigan ottelussa. Kuvassa myös RoPSin päävalmentaja Juha Malinen ja tuore toimitusjohtaja Petri Jaatinen. (Kuva: Markku Saukko)

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1099 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309