lauantai, 28 kesäkuu 2014 10:34

RoPSille jälleen reissupiste

RoPSin Gambian apu Sainey Nyassi teki Pietarsaaressa ensimmäisen veikkausliigamaalinsa. RoPSin Gambian apu Sainey Nyassi teki Pietarsaaressa ensimmäisen veikkausliigamaalinsa. Kuva: Jussi Leinonen

Sainey Nyassi maalasi ja Simo Roiha oli ratkaista koko potin.

Rovaniemen Palloseura on ollut tällä kaudella Veikkausliigassa vaikea vastustaja FF Jarolle. Joukkueiden edellisen kohtaamisen vei nimiinsä RoPS ja perjantaina Pietarsaaren keskuskentällä punapaidat joutuivat tyytymään tasapeliin numeroin 1-1 (1-1).

RoPS otti toisen vierastasapelin vajaan viikon sisällä. Maanantaina tulostaululla olivat samat numerot Myllykoskella. Vierailla oli erinomaiset mahdollisuudet kuitata kamppailusta loppuhetkillä täydet kolme pistettä, mutta vaihdosta kentälle tullut RoPSin Simo Roiha puski avopaikasta ohi Jaro-maalin ottelun lisäajalla.

– Jaro on tunnetusti kova kotijoukkue mutta kolme pistettäkin olisi kelvannut, sanoi läpi ottelun varmaotteisesti torjunut RoPS-vahti Saku-Pekka Sahlgren.

Nuorten maajoukkuemaalivahtina meritoitunut kokkolalainen on kotiutunut hyvin Rovaniemelle haastavien HJK-vuosiensa jälkeen, ja myös valmentaja Juha Maliselta löytyy luottoa uutta starttia uralleen hakevalle Sahlgrenille.

– Hankimme Saku-Pekan alunperinkin sillä ajatuksella, että hän saa meillä mahdollisuuden. Saku-Pekasta on kehittymässä suomalainen huippumaalivahti, Malinen sanoi.

Ottelu alkoi Jaron hallinnassa ja kotijoukkue myös loi vaarallisimmat tekopaikat ensimmäisen puolen tunnin aikana. Vartin pelin jälkeen Jonas Emet purjehti helpon näköisesti tekopaikkaan ohi RoPS-puolustuksen mutta Saku-Pekka Sahlgren liimasi varmasti matalan laukauksen. Hieman myöhemmin Sahlgren joutui taas töihin hänen torjuessaan Emetin ja Shahdon Winchesterin kuvion kulmaksi.

RoPS iski 37. minuutin kohdalla. Vieraat saivat sivurajaheiton Jaro-päädyn tuntumasta, ja heiton jälkitilanteesta Sainey Nyassi pääsi puskemaan ensimmäisen veikkausliigamaalinsa maalinedusruuhkan keskeltä.

Jaro tuli tasoihin kuusi minuuttia myöhemmin. Carlos Fondacarolle pelattiin pallo vasemmalle rangaistusalueen kulmaukseen, ja argentiinalaisen tarkka kierteinen laukaus upposi vierasmaalin takanurkkaan.

Jos RoPS oli ensimmäisellä jaksolla lievästi altavastaajana, toisella jaksolla asetelmat tasoittuivat. Keskikentällä nähtiin paljon kaksinkamppailuja, ja oman haasteensa pelaajien taidoille asettivat märkä kenttä ja märkä pallo sekä kova tuuli. Viimeiset minuutit RoPS pääsi pelaamaan vielä ylivoimalla, kun Jaron kenialaispelaaja Peter Opiyo sai suoran punaisen taklattuaan Antti Okkosta jalkapohja edellä.

– Lähtökohtaisesti aina täytyy hakea voittoa mutta tiedän tilastojenkin perusteella, että täältä on vaikea hakea pisteitä. Jaro on vahva, pelaava joukkue, jolla on taitavia yksilöitä. Ensimmäinen jakso oli meiltä selviytymistä mutta onnistuimme kuitenkin maalinteossa, Malinen sanaili ottelun jälkeen.

Hän oli tyytyväinen myös siihen, miten ryhmän loukkaantumistilanne ja peli ovat kehittyneet.

– Kauden alussa kahdeksan pelaajaa oli loukkaantuneena, nyt enää viisi. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun pystyimme aloittamaan samalla kokoonpanolla kuin edellisen ottelun. Ensimmäisiä pelejä vaivanneen sekamelskan jälkeen olemme pelanneet nyt puolenkymmentä hyvää ottelua peräkkäin, ja siihenkin täytyy olla tyytyväinen.