ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 24 kesäkuu 2014 09:46

Majava laukoi RoPSille pisteen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran Juuso Majava (vas.) Ville Saxmanin onniteltavana. RoPS-kapteeni Antti Okkonen ja Sainey Nyassi juhlivat etualalla. Rovaniemen Palloseuran Juuso Majava (vas.) Ville Saxmanin onniteltavana. RoPS-kapteeni Antti Okkonen ja Sainey Nyassi juhlivat etualalla. Kuva: Raimo Poutanen

Valmentaja Juha Malinen kirosi Saviniemessä näytettyään paitsioansalle ensi kertaa vihreää valoa.

Rovaniemen Palloseura pelasi jalkapalloliigaa vieraissa maalitta 504 minuuttia, kunnes laitapakki Juuso Majavan, 25, tykitys heilutti verkkoa ja toi vieraspisteen Kouvolasta.

Myllykosken Pallo on yli kuukauden voitottomassa putkessa, mutta joukkueensa johtoon vieneen Pekka Sihvolan osuma pelasti MyPalle pistejaon 1-1 (0-0).

Sihvola sai puskea osuman yksin rangaistusalueella ujon maalivahdin Saku-Pekka Sahlgrenin edestä, kun RoPSin paitsioansa epäonnistui täydellisesti.

– Puoliajalla joku ehdotti paitsioansaa. Hyväksyin idean. Se oli joukkueeni ensimmäinen ja viimeinen paitsioansa koskaan, sadatteli suoraan Ylen MM-kisastudioon pelin jälkeen kiiruhtanut RoPSin valmentaja Juha Malinen.

RoPSin avaus Saviniemessä oli vahva. Avausjakson esitys heilautti livevedonlyönnin kertoimia niin, että RoPSin vierasvoitosta tarjottiin pelin aikana samoja kertoimia kuin MyPan kotivoitosta.

Malinen ei esitellyt leveää hymyä, vaikka piste oli ensimmäinen ja ainoa tuliainen sitten voitokkaan Turun vierailun (TPS:stä 2-0) toukokuun alussa.

– Joukkueeni lähtee aina voittamaan, joten tyytyväinen en ole. Veimme peliä alussa hyvin, Malinen muistutti.


Liigapelejä tämän kesän lisäksi vain 2008 ja 2010 pelannut vasen laitapakki Majava aiheutti varoituksenkin hänelle tuottaneella rikkeellä vapaapotkun ennen Sihvolan maalia.

MyPa-kasvatti Pyry Soiri tuotti laitalinkkinä Majavalle alituisia ongelmia.

Paitsioansa puhdisti RoPSin rangaistusalueen liki täysin pelaajista. Mypalaiset lähtivät vetäytymään samaan tahtiin kuin RoPS juoksi ansaa kohti keskikenttää, mutta yksi pelaaja osasi varautua kuvioon.

– Sihvola taisi lähteä ovelasti poikkeuksellisen alhaalta, virnisti MyPa-luotsi Antti Muurinen.


Nopeuteensa luottava 174-senttinen Sihvola ei ole runsaasta 40 liigaosumastaan monta puskien tehnyt. Tällä kertaa Sahlgren nousi RoPSin maalilta liian myöhään, ja Sihvola puski osuman hänen käsiensä yli.

Majavan kuittaus tuli komealla tykityksellä noin 20 metristä. MyPan maalivahti Ville Iiskola oli aseeton, vaikka Majavan veto upposi tolpan viereen sisäkierteellä.

– Aika lailla alkoi piiputtaa, koska ottelu oli vasta toinen nilkkavammani jälkeen. Onneksi kuitenkin nousin siinä tilanteessa, kertasi Majava kolmannella liigamaalillaan syntynyttä 54. minuutin tasoitusta.

Gambialainen Sainey Nyassi väläytteli vartti ennen loppua niputtamalla rangaistusalueella kolme puolustajaa, kunnes neljäs oli ennen vetoa liikaa.

Pasi Peltola/UT
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1114 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309