ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 24 kesäkuu 2014 09:35

RoPS vaihtoi euroavauksen Ouluun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Risto Niva olisi tyytyväinen jos Raatin pääkatsomo olisi euro-ottelussa täynnä.

Rovaniemen Palloseura palaa jalkapallon eurokentille 17. heinäkuuta kreikkalaisvastustajan kanssa. RoPS kohtaa Eurooppa liigan 2. karsintakierroksella Kreikan superliigan viime kauden viitosen Asteras Tripolin.

Maanantain arvonta Sveitsin Nyonissa tyrkkäsi avausottelun Kreikkaan, mutta paikalla ollut RoPSin puheenjohtaja Risto Niva onnistui vaihtamaan pelit toisin päin. RoPS avaa kotiottelulla Oulun Raatissa 17.7. ja pelaa Kreikassa 24.7.

– Tämä muutos sopi kreikkalaisille. Tähän pitää vielä saada UEFA:n virallinen hyväksyntä, mutta se tuskin on ongelma, Niva arvioi.

Jälkimmäinen pelipäivä olisi ollut Oulussa ongelma, sillä samaan aikaan kaupungissa järjestetään Qstock -rocktapahtuma. Oulun kaupunki ehti jo raportoida asiasta Palloliittoon ja sitä tietä Euroopan jalkapalloliittoon.

Risto Nivan mukaan Oulun ottelun alkamisaika on klo 19. Yleisötavoitetta ei ole, mutta Niva olisi tyytyväinen jos Raatin 2 400 katsojan pääkatsomo olisi täynnä. Kaikkiaan Raattiin mahtuu 4 000 katsojaa.


Tripoli sijaitsee aivan manner-Kreikan eteläosassa, joten heinäkuun lopulla vastassa on jopa 40 asteen kuumuus.

– Pelipaikka on noin kahden tunnin bussimatkan päässä Ateenasta, Niva tiesi.

Se on selvä, että vastassa on laadukas joukkue

– Olisihan siellä korissa ollut tutumpiakin seuroja kuten ruotsalainen Elsfborg tai tanskalaisjoukkue, mutta näillä mennään.

RoPS on viimeksi pelannut eurokentille syksyllä 1990, jolloin se kohtasi saksalaisen FC Magdeburgin UEFA-cupissa.

Eurocuparvonta
Suomalaisseurojen parit eurocupeissa:
Mestarien liiga, 2 karsintakierros, ottelut 15./16. ja 22./23. heinäkuuta: Rabotnicki, Makedonia–HJK, Helsinki.
Eurooppa-liiga, 1 karsintakierros, ottelut 3. ja 10. heinäkuuta: VPS–Brommapojkarna, Ruotsi, MyPa, Kouvola–Fuglafjördur, Färsaaret, Sillamäen Kalev, Viro–Honka, Espoo. 2. karsintakierros (pelipäivät 17. ja 24. heinäkuuta): RoPS-Asteras Tripoli FC, Kreikka.

Kari Pyykkö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1526 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309