ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 24 kesäkuu 2014 09:20

RoPSin vastustaja Asteras Tripolis on kokenut europelijoukkue

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen kertoo kiertäneensä noin 50 maassa, mutta Kreikassa hän ei ole koskaan käynyt. Kreikan pääsarja on sarjatauolla ja tämä lisää Malisen RoPSin mahdollisuuksia päästä otteluparista jatkoon. Juha Malinen kertoo kiertäneensä noin 50 maassa, mutta Kreikassa hän ei ole koskaan käynyt. Kreikan pääsarja on sarjatauolla ja tämä lisää Malisen RoPSin mahdollisuuksia päästä otteluparista jatkoon. Kuva: Jussi Leinonen

Juha Malinen: ”Mielenkiintoinen haaste.” 

Kreikkalaisjoukkue sijoittui kotimaan pääsarjassa viidenneksi viime kaudella.

Rovaniemen Palloseuran europelivastustaja Asteras Tripolis on vuonna 1931 perustettu seura, joka pelaa kotiottelunsa 7600 katsojaa vetävällä Kolokotronis Stadionilla.

Asteras on pelannut menestyksekkäästi viime vuosina.

Viime kaudella joukkue sijoittui Kreikan Superliigassa viidenneksi ja kaudella 2012-2013 kolmanneksi.

Joukkue on pelannut myös kahdella edellisellä kaudella Eurooppa-liigaa.

Viime kaudella joukkue aloitti suoraan kolmannelta karsintakierrokselta ja putosi itävaltalaiselle Rapid Wienille yhteismaalein 2-4.

Kaudella 2012-2013 kreikkalaiset pudottivat kakkoskierroksella azerbaidzanilaisen Inter Bakun rangaistuspotkukilpailun jälkeen 4-2, mutta kolmoskierroksella portugalilainen Maritimo oli parempi vierasmaalisäännön perusteella.

– Olen kiertänyt noin 50 maata, mutta Kreikassa en ole koskaan käynyt, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen makusteli tuoreeltaan arvontatulosta.

– Joukkue on vasta hiljattain noussut takaisin pääsarjaan, joten nimenä se ei ole tuttu. Kreikka on kuitenkin parhaillaan MM-kisoissa, joten sen maan kovan sarjan vitonen on hyvä joukkue.

Malinen huomauttaa, että heinäkuussa Kreikassa on todella kuuma, joka on kotijoukkueelle etu.

– Lisäksi emme pääse näkemään joukkuetta tosipeleissä tauon takia, mutta sieltä on kuulemma tulossa päävalmentaja ja avustajia katsomaan meidän FC Honka vieraspelin ja TPS-kotiottelun.


Asteras on RoPSiin verrattuna kokenut europelijoukkue, ja joukkueen pelaajisto on varsin kokenutta kaartia.

Monikansallisen joukkueen riveissä oli ainakin vielä keväällä peräti kuusi argentiinalaista jalkapalloilijaa. Joukkuetta valmentaa Stakos Vergetis.

Joukkueen ehkä tunnetuin pelaaja on romanialainen toppari Dorin Goian, joka on pelannut Steua Bukarestissa, Palermossa ja Clasgow Rangersissa.

Goian on pelannut 59 A-maaottelua Romanian paidassa. Kreikan liiga on kärjen osalta tasokas ja suurseura Olympiakos dominoi sarjaa.

Asteras on RoPSille luonnollisesti kova vastustaja, mutta kaiken mennessä nappiin, toki voitettavissa.

Etenkin, kun pelit alkavat kotona. Arpa olisi voinut heittää vastaan paljon vaikeammankin vastustajan.


Kreikan talouskriisi on kuristanut myös jalkapalloseuroja kovalla otteella. Viime aikoina monien joukkueiden, kuten Asteraksenkin pelaajiston vaihtuvuus on ollut suurta.

– Kreikan jalkapallosta tulee ensimmäisenä mieleen talousvaikeudet, mutta tämän seuran tilannetta en tiedä, Malinen kertoo.

– Kreikassa on sarjatauko menossa, eikä kauteen valmistautuminen välttämättä ole vielä parhaalla mahdollisella tasolla heinäkuun puolivälissä. Tämä lisää mahdollisuuksiamme, päävalmentaja jatkaa.

Malinen kertoo aloittavansa välittömästi vastustajaan tutustumisen.

– Tämä on mielenkiintoinen haaste koko seuraorganisaatiolle. Minulla on hyvä väylät tiedonhankintaan valmiina. Meillä on kuukausi aikaa tehdä töitä niin, että olemme valmiita menemään jatkoon, RoPS-luotsi uskoo.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1137 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309