ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 12 kesäkuu 2014 08:34

RoPS ei saanut vieläkään verkkoja heilumaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran Aleksandr Kokko pääsi kotijoukkueen vaarallisimpaan tekopaikkaan. Kokko pelasi HJK:ta vastaan puolisen tuntia, sillä mies ei ole vielä täydessä iskussa. Rovaniemen Palloseuran Aleksandr Kokko pääsi kotijoukkueen vaarallisimpaan tekopaikkaan. Kokko pelasi HJK:ta vastaan puolisen tuntia, sillä mies ei ole vielä täydessä iskussa. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuran ja HJK:n välinen Veikkausliigaottelu oli pitkälti ennakko-odotusten mukainen. Ensimmäisellä puoliajalla RoPS piti palloa ja HJK puolusti tiiviinä ryhmänä. Toisella jaksolla kuvio oli miltei sama, mutta HJK:n peliin tuli selvästi lisää kierroksia ottelun loppua kohden.

RoPSin tavoite, vähintään yksi maali ja kolme pistettä, jäi haaveeksi keskiviikkoiltana.

– Meillä oli ehkä vähän parempia paikkoja. Aivan koko peliin en kuitenkaan ole tyytyväinen, RoPSin oikealla laidalla tutusti paahtanut Niki Otaru totesi ottelun jälkeen.

Mika Mäkitalo ja Otaru pääsivät ensimmäisellä jaksolla RoPSin parhaille paikoille, mutta maaliin asti palloa ei saatu.

– Nolla maalia tällä kaudella, ei siihen voi kovin tyytyväinen olla. Vähän enemmän voisi itse päästä paikoille, Otaru kommentoi omaa esitystään ja kulunutta kautta.

Toisella jaksolla RoPSin Aleksandr Kokko pääsi niittaamaan hyvältä paikalta, mutta HJK:n maalivahti Michael Törnes torjui vedon niukasti kulmapotkuksi.


Lopulta tasapeli ei ole epäoikeudenmukainen kumpaakaan joukkuetta kohtaan.

Huippuvaarallisia paikkoja ei ollut montaa ja nekin jakautuivat joukkueiden kesken tasan.

Pelin vaarallisin tekopaikka tuli ottelun lisäajalla, kun HJK:n kapteeni Sebastian Sorsa pääsi lataamaan noin viidestä metristä.

RoPSin maalivahti Saku-Pekka Sahlgren kuitenkin torjui pallon ja Jani Virtanen hoiti loput siivoamalla pallon väljemmille vesille.


HJK:n seitsemän liigaottelun mittainen voittoputki katkesi Keskuskentällä. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ei ollut kovin pahoillaan, vaikka putki katkesi.

– Saimme kolmesta vieraspelistä viikon sisään seitsemän pistettä. Ei se ole kovin huonosti, kun ajattelee kokonaiskuvaa, Lehkosuo totesi.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen ei ollut täysin tyytyväinen ottelu lopputulokseen.

– Ei se sillä tavalla tyydytä. Emme saaneet maalia emmekä kolmea pistettä. Armottomassa loukkaantumiskierteessä alkukauden aikana paininut RoPS on Malisen mielestä parin viikon päästä huomattavasti vaarallisempi joukkue kuin tällä hetkellä.

– Aleksandr Kokko ja Jani Virtanen kuntoutuvat pikku hiljaa. Lisäksi meidän kahdeksasta puolustuspään pelaajasta on nyt vain kolme ehjänä, Malinen luetteli.

Malinen oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen HJK:ta vastaan.

– Siitä olen ylpeä, että pistimme HJK:n tiukalle. Joukkueen ilme oli erinomainen.

RoPS on iskenyt kauden 13. liigaottelussa vain kuusi maalia.

– Treenikentältä se maalintekotaito tulee, Malinen lausui vanhan viisauden.

Mikko Kinisjärvi
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 832 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309