ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 09 kesäkuu 2014 09:27

”HJK sytyttää jokaisen pelaajan!”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jorma Hartikainen. RoPSissa SM-sarjaa 1984–1985.pelannut Hartikainen työskentelee Mäntyvaaran raviradan toimitusjohtajana. Jorma Hartikainen. RoPSissa SM-sarjaa 1984–1985.pelannut Hartikainen työskentelee Mäntyvaaran raviradan toimitusjohtajana. Kuva: Jussi Leinonen

Palstalla vaihtuva vieras ja jalkapallotoimittaja Markku Saukko keskustelevat niitä näitä jalkapallosta, Rovaniemen Palloseurasta ja seuraavasta RoPSin kotiottelusta.

Palstalla vaihtuva vieras ja jalkapallotoimittaja Markku Saukko keskustelevat niitä näitä jalkapallosta, Rovaniemen Palloseurasta ja seuraavasta RoPSin kotiottelusta.

Vieras: Jorma ”Jomma” Hartikainen, Mäntyvaaran raviradan toimitusjohtaja, s. 1961.
Ottelu: Veikkausliigan ottelu RoPS – HJK ke 11.6 klo 18.30 Keskuskentällä.

Jorma Hartikainen on todellinen palloilulajien monialaosaaja.
”Jalkapallo on ollut päälajini, mutta pelasin myös jääkiekkoa. Jääkiekosta olisi varmaankin tullut ykköslajini, jos Rovaniemellä olisi nuoruudessani ollut jäähalli. Jalkapallo vei kuitenkin voiton ulkojäillä pelaamisesta.”

Hartikainen on pelannut jalkapalloa kaikilla sarjatasoilla 4.divisioonasta SM-sarjaan asti. Miehen seuroja ovat olleet Rovaniemen Reipas, Rovaniemen Pallo, Rovaniemen Palloseura, Rauman Pallo-Iirot ja Rovaniemen Kanuunat.
RoPSissa ”Jomma” pelasi SM-sarjaa 1984-1985. Kaukalon puolella mies on iskenyt kiekkoa Rovaniemen Työväen Pallon, Reippaan ja Rovaniemen Kiekon paidassa. Hartikainen on toiminut aktiivisesti jalkapallon juniorivalmentajana ja muissa eri tehtävissä junnujoukkueissa. Hän on toiminut myös erotuomarina; päätuomarina alemmilla sarjatasoilla ja junioreissa, mutta avustavana erotuomarina hän on toiminut peräti SM-sarjassa asti.
”Olen yrittänyt harrastaa lähes kaikkea mitä urheilun saralla on ollut tarjolla. Urheilu on antanut minulle valtavasti hyviä kokemuksia ja mahtavia muistoja.”

Mikä oli oman peliurasi kohokohta?
”Ehdottomasti RoPSissa kaudella 1984 iskemäni hattutemppu Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan. Moni rovaniemeläinen muistelee sitä minulle vieläkin. Syntyperäisiä rovaniemeläisiä, jotka ovat tehneet pääsarjassa hattutempun RoPSille, ei ole montaa, minun lisäkseni ainoat taitavat olla Tuomo Hakala ja Vesa Tauriainen.”

Miten jalkapallo on muuttunut oman pelaajaurasi jälkeen?
”1980-lukuun verrattuna tempo ja pelinopeus ovat nyt aivan eri luokkaa. Pelaajat ovat taitotasoltaan parempia, ja pystyvät pelaamaan paremmin maata pitkin. Kaikkinensa koko touhu on paljon ammattimaisempaa.”

Miten RoPSin kausi on tähän asti sujunut?
”Kausi on sujunut odotuksiin nähden alakanttiin.”

Hartikainen nostaa esille muutamia ongelmakohtia.
”Tietysti paha loukkaantumistilanne on vaikuttanut paljon, mutta siltikin maalinteko on liian vaikeaa ja puolustuspäässä on sattunut liikaa nukahduksia.
Hyökkäyspelistä puuttuu ideaa, terävyyttä ja voimaa. Palloa kyllä pidetään ja hierotaan, mutta ratkaisuja ei synny.”

Miten arvioit tulevaa HJK-ottelua?
”HJK sytyttää varmasti jokaisen pelaajan. Se on Suomen ykkösseura ja kaikki haluavat voittaa juuri Klubin. Ottelussa menestyminen vaatii RoPSilta tiivistä puolustuspeliä ja tehokkaita sekä suoraviivaisia hyökkäyksiä. HJK hallitsee palloa, ja RoPSin on iskettävä maali vastaiskuista.”

Ketä kannattaa seurata?
”HJK:ssa on paljon seurattavaa, on se niin laadukas nippu. Nostetaan esille vaikka nuoria suomalaisia nousevia tähtiä, kuten Nikolai Alho, Robin Lod ja Valtteri Moren. Toivottavasti RoPSin Aleksandr ”Boris” Kokko on pelikunnossa, sillä hänen panostaan tarvitaan ehdottomasti.”

Lopputulosveikkaus?
Jorma Hartikainen: 1-0
Markku Saukko: 1 – 1.

RoPS - HJK keskiviikkona 11.6. klo 18:30 keskuskentällä. Liput 15/13/10/7 e.

Markku Saukko
© 2014 Uusi Rovaniemi

 

Luettu 1194 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309