ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 09 kesäkuu 2014 09:19

RoPS kitkerään tappioon Espoossa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Jamal Gay ei onnistunut maalinteossa FC Honkaa vastaan. RoPS jäi ilman maalia, koska joukkueen viimeistelypeli oli jumissa juuri ratkaisuhetkillä. RoPSin Jamal Gay ei onnistunut maalinteossa FC Honkaa vastaan. RoPS jäi ilman maalia, koska joukkueen viimeistelypeli oli jumissa juuri ratkaisuhetkillä. Kuva: Anssi Leinonen/arkisto

Rovaniemen Palloseura olisi ansainnut enemmän kuin nolla pistettä ja 1-0 tappion eilen Espoossa.

Kotijoukkue FC Honka vei täyden pistepotin jalkapallon Veikkausliigan ottelussa, vaikka RoPS taisteli läpi ottelun mainiosti. RoPS jäi nollakerholaiseksi, koska joukkueen viimeistelypeli oli jumissa juuri ratkaisuhetkillä.

– Mielestäni otimme aika järkevällä puolustuspelaamisella Hongan pelaamisen pois. Mutta omasta hyökkäyspelaamisestamme uupuu nyt jokin. Emme saa riittävästi vaarallisia tekopaikkoja. Jatkon suhteen tästä pelistä jäi luottavainen fiilis, mutta on selvää, että meidän pitäisi saada voittoja ja pisteitä, sanaili RoPS:n kapteeni Antti Okkonen.

Hyviä paikkoja oli eniten Simo Roihalla , jonka onnistuminen maalinteossa oli nyt todella pienestä kiinni.


Varsinkin avausjaksolla Roiha oli pariin otteeseen lähellä ohjata pallon verkkoon. Hongalla ei montaa paikkaa ottelussa ollut, mutta tällä kertaa yksi maali riitti voittoon.

Sen puski verkkoon Emeka Anyamele 68. minuutilla. Hän pääsi tekemään voittomaalin, kun Hongan englantilainen Alexander Brister oli tulittanut pallon tolppaan.

Reboundista tullut 1-0 maali lähetti lopulta RoPS:n kotimatkalle kitkerän makuisen tappion saattelemana

– Työmäärään ja peliesitykseen nähden se, mitä meillä on kotiin viemisenä ei ole oikeudenmukaista. Mutta ei urheilu olekaan oikeudenmukaista, vaikka tämä peli olisi voinut päättyä myös 0-1. Pitkässä juoksussa se tulee kuitenkin olemaan oikeudenmukaista. Mutta jatkoa ajatellen meidän täytyy olla vaarallisempia, RoPS:n valmentaja Juha Malinen sanoi.


RoPS:n kannalta lupauksia herättävää oli se, että uusi vahvistus Sainey Nyassi vaikutti kelpo pelimieheltä. Vaihdosta kentälle toisella jaksolla tullut vauhtikone toi vaarallisuutta joukkueen laitapelaamiseen.

– Saimme ensimmäisen pelaajan, joka on aivan selvästi laitapelaaja. Peli sujui siltä reunalta oikein sujuvasti, Malinen sanoi.


Malinen antoi palaa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa haukkuen tuomaria. Häntä jäi ihmetyttämään tilanne, jossa Nyassi sai aivan pelin lopussa keltaisen kortin.

– Minulle jäi omalle uralleni tästä pelistä yksi virstanpylväs. Näin kaikkien aikojen huonoimman tuomion, mitä tuomari voi tuomita. Saatana Sainey Nyassi ajaa läpi rankkarialueelle ja hänet kaadetaan ihan selvästi. Kukaan ei voi olla siitä eri mieltä. Ja kaiken lisäksi pallo kimpoaa meidän jätkille siitä. Sitten tuomari vihelsi pelin poikki filmauksesta. Se oli kaikkien aikojen huonoin vihellys, Malinen jyrisi.

Seuraavaksi RoPS:n urakka jatkuu jo keskiviikkona, kun kotiottelussa tulee vastaan sarjajohtaja HJK.

– Ei sitä kovempaa vastusta voisi olla, mutta eipä heillä koskaan Rovaniemellä ole helppoa ollut, eikä tule olemaan tälläkään kertaa, RoPS-kippari Okkonen lupasi.

Urheilutieto/Mikko Korvenkari
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 933 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309