ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 29 touko 2014 13:35

Oulun Raatti saa 2 000 kuppipenkkiä lisää

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Oulun Raattiin asennetaan helatorstaina lisää kuppi-istuimia. Niitä vaatii mm. UEFA, sillä Rovaniemen Palloseura pelaa Eurooppa liigan kotiottelunsa Raatissa. Toki penkeille on käyttöä muutenkin. Oulun Raattiin asennetaan helatorstaina lisää kuppi-istuimia. Niitä vaatii mm. UEFA, sillä Rovaniemen Palloseura pelaa Eurooppa liigan kotiottelunsa Raatissa. Toki penkeille on käyttöä muutenkin. Kuva: Juho Meriläinen

Jo pitkään epävirallisesti varmana pidetty asia varmistui keskiviikkona: Rovaniemen Palloseura aloittaa Eurooppa-liigan karsinnat vasta toiselta karsintakierrokselta. Alun perin virallinen tieto oli, että RoPS starttaa jo ykköskierrokselta.

– Minulle soitettiin Suomen Palloliitosta ja ilmoitettiin meidän aloittavan toiselta kierrokselta, RoPSin markkinointi- ja urheilujohtaja Jari Ilola kertoo.

Muutoksen tausta on seuraava: Koska Sevilla FC voitti Eurooppa-liigan, seura pääsee suoraan kilpailun lohkovaiheeseen play-off -paikan sijaan, jonka se saavutti sijoittumalla viidenneksi kansallisessa sarjassa. Tämän takia UEFA on käyttänyt maarankingia ja nostanut Ukrainan cup-mestarin kolmannelta karsintakierrokselta play-off -kierrokselle. Ukrainan aiemman kolmannen kierroksen paikan täyttää Tshekin cup-mestari. Näiden muutosten jälkeen Suomen Cupin voittanut RoPS nousee suoraan kakkoskierrokselle.

Toisen kierroksen pelipäivät ovat 17.7. ja 24.7. Sekä ensimmäinen että toinen kierros arvotaan 23. kesäkuuta. RoPS voi saada vastustajakseen toisen kakkoskierrokselta aloittavan joukkueen, tai ykköskierrokselta jatkoon menneen ryhmän. Eli juhannuksen jälkeen vastustaja voi olla selvillä, tai vähintään ottelupari, josta vastustaja löytyy.

– Tärkeintä oli saada asiaan varmuus, jotta voimme aloittaa suunnittelun ja valmistautumisen, Ilola kertoo.

RoPS olisi toivonut aloitusta jo ensimmäiseltä kierrokselta.

– Olisihan se tiennyt mahdollisesti helpompaa vastustajaa ja ollut taloudellisesti parempi tilanne. Tärkeintä kuitenkin on, että olemme europeleissä mukana ja toki kakkoskierrokseltakin voi mennä jatkoon, Ilola tähdentää.

– Toki mahdollisesti nimekäs vastustaja kiinnostaa yleisöä.

Toiselta kierrokselta aloittavien listalta löytyvät muun muassa serbialainen Partizan, belgialainen Zulte Waregem, ruotsalaiset Elfsborg ja AIK, norjalainen Molde, hollantilainen Groningen, kroatialainen Hajduk Split ja skottilainen Motherwell.

Toisen kierroksen osallistumispalkkio oli viime kaudella 130 000 euroa, tämän kauden summia ei ole vielä vahvistettu.

Ilola pitää tärkeänä, että epävarmuus asian tiimoilta päättyi viimein, ja joukkue voi suunnitella valmistautumisensa nyt varmalta pohjalta. Samalla heinäkuun ankara otteluruuhka helpottui.

RoPS pelaa kotiottelunsa Oulun Raatin stadionilla, jossa on noin 2 500 UEFA:n hyväksymää istumapaikkaa. Oulun kaupunki ja AC Oulu asentavat stadionille noin 2 000 kuppipenkkiä lisää, mutta niiden eurokelpoisuus selviää vasta myöhemmin.

– Toivottavasti mahdollisimman pian, Ilola toivoo.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1309 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309