tiistai, 27 touko 2014 08:26

Roiha puhalsi RoPSin liekkeihin

RoPSin riemua Simo Roihan (toinen vas.) puskettua isännät kahden maalin johtoon. Onnittelemassa Olli Pöyliö, Jarkko Lahdenmäki, Obilor ja Ville Saxman. RoPSin riemua Simo Roihan (toinen vas.) puskettua isännät kahden maalin johtoon. Onnittelemassa Olli Pöyliö, Jarkko Lahdenmäki, Obilor ja Ville Saxman. Kuva: Jussi Leinonen

Jalkapallon Kolmosen maalitykki Simo Roiha lopetti Rovaniemen Palloseuran tappiollisen korpivaelluksen Veikkausliigassa. Roiha survoi kaksi erikoistilannemaalia maanantai-illan kotiottelussa Pietarsaaren Jaroa vastaan ja ne takasivat makean 2-1 (1-0) voiton neljän tappiopelin jälkeen.

FC Santa Clausissa maaleja taikonut 23-vuotias Roiha nostettiin talvella RoPSin liigamiehistöön ja kehitysaskeleet ovat sen jälkeen olleet selviä. Roiha tosin aloitti verkkojen venytyksen Kolmosessa, mutta loukkaantumissuman myötä sai mahdollisuutensa liigassa. Hän ehti pelata kolmessa ottelussa vaihtomiehenä, kunnes eilen sai tilaisuuden aloittavassa kokoonpanossa.

Vaikka Roiha ei ole nopein eikä taitavinkaan hyökkääjä, oli jälki avausjaksolla murhaavaa. Ensimmäinen paikka tuli jo 7. minuutilla Mika Mäkitalon erinomaisesta kulmapotkusta. Roiha oli oikeassa paikassa ja survoi läheltä 1-0.

Muutaman minuutti ennen avausjakson päätöstä Roiha rankaisi punapaitoja uudelleen. Kapteeni Antti Okkosen vapaapotku tavoitti Roihan pään ja pallo oli komeasti verkossa, 2-0.

– Nyt on mahtava fiilis. Kulmuri pomppi hyvin jalkaani ja vapari tuli suoraan päähän, summasi Roiha onnistumiset.

– Kieltämättä liigamaali on ollut pitkään pieni unelma. Kehityin jo viime kaudella paljon ja talven aikana kehitys on jatkunut. Juhaa (valmentaja Malinen) pitää kiittää ajatusmalleista, joita olen saanut niin hyökkäämiseen kuin puolustamiseen. Muutenkin joukkueen sisällä on mahtava meininki, Roiha kehui.

Valmentaja Malinen näytti myös huojentuneelta ottelun jälkeen.

– Tämä oli Simon päivä. Hän toi hyökkäykseen uuden ulottuvuuden. Onhan se kova juttu jos kaveri nousee 90 minuutissa seuran maalipörssin ykköseksi, Malinen tuumi.

Malinen myönsi, että viime viikot ovat olleet haastavia, kun potentiaalisia aloituskokoonpanon pelaajia on ollut puoli tusinaa sairaslistalla. Eilen näkyi jo valoa tunnelin päässä kun Jani Virtanen tuli jo vaihdosta kentälle ja Aleksandr Kokko lämmitteli tiiviisti ja oli periaatteessa valmis tositoimiin.

– Parin viikon kuluttua kaverit ovat valmiita aloitukseen, Malinen luotti.

Malinen ylisti RoPSin joukkuehenkeä, joka ei ole rapissut edes tappioiden tiellä.

– Henki on säilynyt todella hyvänä. Tähän voi rakentaa jatkossa muitakin putkia. Tämä on ollut kasvattava jakso itsellenikin, sillä tällaista en ole aiemmin kokenut.

Liigakolmosen paikalta pudonneen Jaron leirissä ei isommin surtu tappiota.

– Ehkä RoPS tarvitsi näitä pisteitä meitä enemmän. Tulos oli totta kai pettymys, mutta Juhan joukkueita vastaan on aina vaikea pelata, valmentaja Alexei Eremenko arvioi.

Jaro sai lopussa kirivaihteen, joka tuotti yhden maalia ja pari tiukkaa tilannetta. Onneksi maalissa pelannut Oskari Forsman oli mies paikallaan.

Shadon Wincheterin osumalle hänkään ei mitään voinut, kun puolustajana pelanneen Ville Saxmanin purku päätyi suoraan Trinidad&Tobacon maalipyssyn jalkaan.

Maanantain ottelu päätti RoPSin raskaan toukokuun. Joukkueella on edessä viikon loma, sillä seuraava peli odottaa vajaan parin viikon päässä maaottelutauon takia.