ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 26 touko 2014 11:12

Tukalassa paikassa rimpuileva RoPS pystyy haastamaan Jaron

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden torstain tilanteen mukaan ennen perjantain pelejä. RoPSin Antti Okkonen ja Obilor olivat varoituksen päässä pelikiellosta. Samoin Jaron Shanon Winchester ja Peter Opiyo. Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden torstain tilanteen mukaan ennen perjantain pelejä. RoPSin Antti Okkonen ja Obilor olivat varoituksen päässä pelikiellosta. Samoin Jaron Shanon Winchester ja Peter Opiyo.

Mikä peli? RoPS – FF Jaro (Pietarsaari), Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä maanantaina 26.5. klo 18.30

Asetelma? RoPS on pudonnut sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi ja hävinnyt neljä peliä putkeen tekemättä maaliakaan. Vaasassa joukkue pelasi ajoittain hyvin, mutta poistui Hietalahdesta tyhjin taskuin. Päävalmentaja Juha Malinen on vaikean urakan ääressä: joukkue harjoitteli talven hyökkäävää pallonhallintapeliä, mutta loukkaantumiset ovat vieneet luovat taitopelaajat lasaretiin. Joukkueen loukkaantumistilanne on muutenkin hirvittävä. Malisen onkin ruuvattava peliä yhä suoraviivaisemmaksi. RoPSin asema on tukala, mutta kokenut valmentaja Malinen ja kapteeni Antti Okkonen osaavat käsitellä joukkueen paineita.

Kauden sensaation ja sarjakolmosen Jaron joukkue oli valmis vasta myöhään keväällä. Päävalmentaja Alexei Eremenko on onnistunut liimaamaan muukalaislegioonan menestyväksi nipuksi, joka pelaa aktiivista, liikkuvaa ja idearikasta peliä. Myös viime kaudella Jaro pelasi loistavan alkukauden, mutta romahti syksyllä. RoPS lähtee peliin altavastaajana, mutta vähintään piste ”Sinisten” olisi otettava.

Seuraa näitä! Nicholas Otaru on ollut RoPSin ailahtelevan hyökkäysosaston varmin suorittaja. Nopea ja työteliäs laituri pystyy parhaimmillaan laadukkaisiin keskityksiin. Joskus hän sortuu pelaamaan ”laput silmillä”, eikä näe silloin kenttää kokonaisvaltaisesti. Otaru ei ole kliininen viimeistelijä, mutta hyvä tilanteiden luoja. Vahva ”parrunpätkä” pystyy pelaamaan myös keskikentän keskellä ja voi olla vaihtoehto jopa laitapakiksi.

RoPS on tehnyt kauden kymmenessä liigapelissä vain neljä maalia! Joukkue hyökkää liian usein hitaasti ja ennalta arvattavasti, ja vastustaja ehtii ryhmittyä pallon alle. Vaasassa nähtiin jo merkkejä paremmasta, mutta edelleen Juha Malisen työkalupakista on löydyttävä uusia kaluja ongelman ratkaisemiseksi!

Oho! Jaron argentiinalainen Carlos Fondacaro on pelannut legendaarisessa Boca Juniorsissa!

Poissaolot? RoPSin sairastuvalla ovat Aleksandr Kokko, Janne Saksela, Juuso Majava ja Jani Virtanen. Petteri Pennasen kausi on ohi. Antti Peuran ja Ndukakun pelaaminen on epävarmaa. Jarolta ovat poissa Alexander Tumasyan ja Iidle Elmi.

Arvio? Jaro hyökkää monipuolisesti, ja RoPS yrittää puolustaa tarkasti. RoPSilla on VPS-pelin ilmeellä saumat tasapeliin, mutta voittaakseen varamiehisen joukkueen olisi venyttävä äärimmilleen.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 958 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309