ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 21 touko 2014 18:14

"Olen saanut tilaisuuden ja aion käyttää sen!"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ykkösvahti. Nuori Saku-Pekka Sahlgren tuli hakemaan RoPSiin peliaikaa ja hän on myös saanut sitä. Ykkösvahti. Nuori Saku-Pekka Sahlgren tuli hakemaan RoPSiin peliaikaa ja hän on myös saanut sitä. Kuva: Jussi Leinonen

Saku-Pekka Sahlgren on ollut pitkään yksi Suomen lupaavimmista nuorista maalivahdeista. Kaikki nuorisomaajoukkueet läpi käynyt molari kaapattiin Kokkolasta Helsingin Jalkapalloklubiin vain 19-vuotiaana. Suurseurassa vastuuta ei kuitenkaan tullut, vaan vanha sotaratsu Ville Wallén piti tukevasti ykköspaikan hallussaan.

HJK:ssa Sahlgren vietti yhteensä kolme kautta.
”Kaksi kautta olivat hyviä, kehityin kovasti. Viime kaudella kuitenkin koin, että olisin jo ansainnut mahdollisuuden pelata liigassa. Olin harjoituksissa todella hyvä, mutta kentälle en päässyt”, raamikas veskari kertoo.

Täksi kaudeksi mies saapui RoPSiin.
”Tulin Rovaniemelle hakemaan peliaikaa. Vain pelaamalla kehittyy.”

Sahlgren on sopeutunut joukkueeseen hienosti.
”RoPSissa on jotenkin kodikas fiilis. Pääsin tosi nopeasti mukaan porukkaan, ja henki on erinomainen.”

NYT 22-VUOTIAANA Saku-Pekka Sahlgren on ensimmäistä kertaa urallaan liigajoukkueen ykkösvahti. Hän on pelannut kaikki kauden yhdeksän liigaottelua.

Sahlgren ei pidä asemaansa kiveen hakattuna. Vaihtopenkillä vaanii erinomainen maalivahti, RoPSille viime kaudella cup-kannun torjunut Oskari Forsman.
”Meillä on varmasti liigan paras ja tasaisin maalivahtikaksikko. Kova kilpailu on tietenkin hyvä ja kehittää meitä molempia. Minun on koko ajan pystyttävä antamaan parastani. Toisaalta asetelma tuo myös paineita, tässä tilanteessa RoPSissa joutuu helposti penkille. Erot minun ja Oskarin välillä ovat tosi pienet.”

Sahlgren vertaa tilannetta muihin liigajoukkueisiin.
”RoPSissa on kaksi hyvää nuorta vahtia. Suurimmalla osalla joukkueista on kokenut ykkösveskari ja nuori haastaja. Ei jonkun Henri Sillanpään (VPS) tarvitse pelätä joutuvansa pienen virheen takia penkille.”

SAHLGREN ON saanut mahdollisuuden näyttää kykynsä ja vastannut huutoon. Nuori veskari on ollut alkukaudesta pääosin vakuuttava. Toki aivan viime peleissä on näkynyt pientä haparointiakin. Sahlgren on moderni maalivahti, joka pelaa rohkeasti kaukana maalista ja uskaltaa pelata myös jalalla, vaikka virheitäkin joskus sattuu.
”Sain kaipaamani mahdollisuuden, ja aion käyttää sen. Nousen pysyvästi huipulle”, mies lupaa yhtään uhoamatta.

RoPSin alkukauden Sahlgren näkee kaksijakoisena.
”Puolustuspeliä olemme pystyneet parantamaan selvästi, mutta hyökkäyspelissä on paljon tekemistä. Tuloksellisesti meillä on ollut myös huonoa tsägää. Monta kertaa on tullut 0-1 takkiin, ja pisteitä on kertynyt niukasti. ”
”Kaikki joukkueessa uskovat, että touhu kääntyy paremmaksi jossakin vaiheessa.”

Vahvuutesi ja heikkoutesi maalivahtina?
”Olen hyvä keskityspalloissa ja heittokäsi on hyvä. Minulla on myös hyvä fysiikka. Kaikkia ominaisuuksia voi parantaa, mutta eniten kaipaisin tasaisuutta avauspotkuihin. Taso vaihtelee liikaa.”

Uratavoitteet?
”Yritän urallani mahdollisimman pitkälle ja ulkomaille kovaan sarjaan. Englannin Valioliiga on unelma, siellä on ollut ennekin kovia suomalaisvahteja.”

Mikä on RoPSin sijoitus kauden päätteeksi?
”Uskon edelleen, että sijoitumme sijan kuusi hujakoille.”

Saku-Pekka Sahlgren
■ Maalivahti
■ Pituus: 188 cm
■ s. 1992
■ Aiemmat seurat: Kokkolan Palloseura, Ykspihlajan Reima (Kokkola) GBK (Kokkola), Kokkolan Pallo-Veikot, Helsingin Jalkapalloklubi
■ Veikkausliigaottelut: 16
■ Saavutukset: Suomen mestaruus 2011, 2012 ja 2013
■ Maaottelut: 32 maaottelua U16-U21 maajoukkueissa

Markku Saukko
© 2014 Uusi Rovaniemi

 

Luettu 1039 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309