ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 18 touko 2014 09:54

Pohjakosketus lähestyy

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antti Okkosen kipparoima RoPS ei saanut vieraspisteitä Lahdesta. Maalinteosta on tällä kaudella puuttunut tarvittava oveluus. Antti Okkosen kipparoima RoPS ei saanut vieraspisteitä Lahdesta. Maalinteosta on tällä kaudella puuttunut tarvittava oveluus. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuran kolmas peräkkäinen niukin mahdollinen tappio (0-1) tiesi Lahdessa sitä, että valmentaja Juha Malisen juhlat 400. pääsarjaottelun merkeissä jäivät kentän kiertämiseen traktorimönkijän kyydissä ennen peliä.

FC Lahti nollasi RoPSin jalkapalloliigassa liki tylyimmällä mahdollisella tavalla 1-0 (0-0).

Hiihtostadioniksi kutsutulla perunapellolla taistellun ottelun parhaan maalintekopaikan sai Antti Okkosen vapaapotkuun puskenut RoPSin hyökkääjä Mika Lahtinen.

Voittomaalin laukoi kauden toisen osumansa tehnyt Ariel ”Tuco” Ngueukam saatuaan toppari Faith Obilorilta hieman liikaa tilaa.

– Olemme olleet viime peleissä kartalla, mutta oveluus on puuttunut. Korvaajilla (sairaslistalaisten) on ollut kova työ yrittää tekopaikkoihin. Sitten vastustaja tykittää osuman keskelle maalia maalivahdin käsien välistä, Malinen hämmästeli.

– Olihan meillä 100-paikkoja vain yksi, mutta penkillä kädet olivat jo pystyssä. Lahtisen pusku ei kuitenkaan tainnut mennä lähellekään maalia, Malinen tuskaili.

RoPSin maalisarake tuntuu siis täyttyvän jopa pistepussia hitaampaan tahtiin.


Olosuhteet Lahdessa olivat hyvin kaksijakoiset. Hellelukemia lähennellyt lämpötila ja kirkas auringonpaiste olisivat luoneet loistavan pohjan pistetaistolle, ellei Hiihtostadionin ”nurmi” olisi täysin aikansa elänyt. Pisimpien maata pitkin annettujen syöttöjen pomppumäärä nousee kaksinumeroiseen lukemaan.

– Olisi ryhdikästä, jos joku uskaltaisi laittaa tämän kentän käyttökieltoon. Eihän nurmen kunto kaupungin työntekijöiden vika ole. No, mutta valot sentään olivat päällä liigalisenssin vaatimusten mukaisesti, kuittasi lahtelaisluotsi Toni Korkeakunnas sarkastisesti.

Ongelmasta Lahdessa päästään heinäkuussa, kun Hiihtostadionin katsomon menee käyttökieltoon. Rakennuksen betonirakennelmat ovat samaa perua kuin Jyväskylässä tuoreeltaan murentunut vesitorni.

Kentän pinta on sitä luokkaa, että katsojia pyydettiin kuulutuksella talkoisiin tamppaamaan ruohoa takaisemmaksi tauon aikana. Vapaaehtoisia löytyi parikymmentä.


RoPS sai paikkansa avausjaksolla. Lahtinen puski Okkosen vapaapotkun ohi. Niki Otaru väläytti kertaalleen potentiaalista kaukolaukausta.

– Olihan se hyvä paikka, mutta kun ei mene, on henkisesti aika vaikeaa. Esityksemme ovat ihan hyviä, mutta se ei vain tunnu riittävän, Lahtinen harmitteli.

RoPSin toiveet olivat viidessä kulmapotkussa ja Okkosen aina vaarallisissa vapaapotkuissa, mutta kotijoukkue sai revittyä viimeistelijät pois tekopaikoista.

– Varmaankin ansaitsimme voiton, kun laukaisutilasto on meille 12-3. Kolmen vaikean (voitottoman) pelin jälkeen tämäkin riittää hyvin, Korkeakunnas kommentoi.

– Sitähän toivoisi, että 400 pelistä paras olisi viimeisin. Pelin nähneet tietävät, ettei ollut, Malinen tiivisti.

Pasi Peltola/UT© 2014 Lapin Kansa

Luettu 1187 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309