ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 13 touko 2014 08:26

RoPS häviää halvalla tavalla kalliita pisteitä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin maalivahti Saku-Pekka Sahlgren pudottaa pallon eteensä ja kuula kimpoaa verkkoon tilanteeseen rynnänneestä toppari Ndukakusta. RoPSin maalivahti Saku-Pekka Sahlgren pudottaa pallon eteensä ja kuula kimpoaa verkkoon tilanteeseen rynnänneestä toppari Ndukakusta. Kuva: Raija Suopajärvi

Rovaniemen Palloseura elää nyt vaikeita aikoja. Massiivinen loukkaantumissuma koettelee joukkuetta. Varamiehinen ryhmä taistelee kentällä, mutta pistetili ei kartu.

Torstaina Kuopiossa RoPS hävisi helpolla maalilla, ja maanantaina Helsingin Jalkapalloklubi ryöväsi täyden pistepotin mukaansa suorastaan halvalla osumalla. Ottelun 51. minuutilla HJK:n kulman jälkitilanteesta Robin Lod toimitti pallon maalille, RoPS-veskari Saku-Pekka Sahlgren pudotti palloon eteensä, ja kuula kimposi verkkoon tilanteeseen rynnänneestä toppari Ndukakusta.

– Kyllä tämä raskasta on. Teemme töitä rajusti, ja pelaamme niillä miehillä mitä käytössä on hyvin, mutta mitään ei jää käteen. Tänäänkin HJK antoi meille saumat iskeä vähintään tasapeliin, mutta ei, pettynyt Niki Otaru kertasi ottelun jälkeen.

– Tuo maali kuvastaa sitä täydellistä epäonnea mikä meitä nyt vaivaa, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen tuskaili.

– Joukkueen yllä on suorastaan tumma karma, valmentaja maalaili.


HJK:n uusi päävalmentaja Mika Lehkosuo on saanut lentävän lähdön pestiinsä. HJK on pelannut ”Banan” alaisuudessa nyt kolme liigapeliä ja Suomen Cupin ottelun voittaen kaikki maalierolla 7-0.

Malinen oli ruuvannut joukkueen avauspelaamista suoraviivaisempaan suuntaan. Koko ryhmitys oli aiempaa alempana kentällä, ja joukkue pysyi aiempaa paremmin tiiviissä puolustusmuodossa. RoPSin pelaajat myös iskivät erittäin aggressiivisesti kiinni HJK:n pallolliseen pelaajaan.

RoPS panosti erikoistilanteisiin ja saikin niillä uhattua Klubia. Koko ottelun paran maalipaikka syntyi, kun keskuspuolustaja Obilor nousi kulmapotkussa korkeimmalle, ja junttasi pallon kohti maalia. Pallo ohitti jo veskari Michael Törnesin, mutta Mika Väyrynen puski pelivälineen maaliviivalta turvallisemmille vesille.

Klubi sai onnekkaan johto-osumansa pian toisen puoliajan alussa. RoPS pyrki nostamaan peliä väkisin ylöspäin, taitavalle HJK:lle aukeni lisää tilaa. Etenkin vaihdosta sisään tullut senegalilaisjärkäle Macoumba ”Big Mac” Kandji ja laidaltaan vahvasti noussut Gideon Baah olivat vaarallisia. RoPS sai puristettua loppukirin ja kentälle tullut Jamal Gay pelasi selvästi parhaat minuuttinsa RoPSissa. Lopun hurlumheissä HJK teki peräti kaksi paitsiomaalia, ja lisäajalla myös Ndukaku niittasi pallon häkkiin, mutta avustavan erotuomarin lippu oli pystyssä.

Lehkosuo oli tyytyväinen voittoon.

– RoPS oli aggressiivinen kuten Malisen joukkueet aina.

Malinen uskoo onnen kääntyvän.

– Joukkue on sitoutunut ja työteliäs. Hedelmät poimitaan vielä. Huono tuuri ei voi jatkua aina, se vaihtuu jollekin toiselle.

Ottelupuntari
RoPS – HJK 0-1 (0-1)
Maalit: 51 min. 0-1 Ndukaku (oma maali)
Mikä ratkaisi? HJK oli pallollisessa pelissä edellä ja sai luotua paremmat maalipaikat. Se pystyi myös pitämään RoPSin pelitilanteista luodut maalipaikat vähissä. Voittomaali syntyi kuitenkin niin onnekkaasti, eikä tasapeli olisi ollut vääryys.
Entä sitten: RoPS kohtaa lauantaina 17.5. FC Lahden vieraissa.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1023 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309