lauantai, 10 touko 2014 08:37

Petteri Pennasen kausi on ohi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
etteri Pennasta ei nähdä enää kentällä tällä kaudella RoPSin paidassa. etteri Pennasta ei nähdä enää kentällä tällä kaudella RoPSin paidassa. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuran tämän kauden ykköshankinnan Petteri Pennasen kausi on paketissa. Pennanen loukkasi polvensa vakavasti torstaina Veikkausliigaottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan.

– Polvi magneettikuvattiin perjantaina aamulla ja tuomio oli tyly. Eturistiside on poikki ja kierukka repeytynyt, pettynyt Pennanen kertoo.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Pennanen on esittänyt hyviä otteita viime kierroksilla ja muun muassa tehnyt RoPSin voittomaalit molemmissa RoPSin voittamissa liigapeleissä.

– Tosi paska fiilis. Ei tätä oikein vielä osaa uskoa todeksi. Kausi päättyi ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan, ja juuri kun aloin löytää roolini RoPSin joukkueessa.

– Tunsin polven pettävän alta, napsahduksen ja kovan kivun. Tiesin heti, että nyt meni pahasti.

Polvi leikataan lähiaikoina ja edessä on pitkä kuntoutus.

– Tällä kaudella en missään nimessä pelaa, mutta seuraavan kauden alkuun on yksitoista kuukautta, jolloin olen taas täydessä iskussa.

Eturistisiteen leikkauksen jälkeen edessä on työläs kuntoutus. Toipuminen on toki yksilöllistä, mutta jalkapalloilijoilla se kestää yleensä 6–10 kuukautta.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen on murheissaan Pennasen loukkaantumisesta.

– Tämä on todella ikävää Pennasen kannalta. Meillä oli projekti, joka tähtäsi hänen paluuhunsa ulkomaan kentille, eli paluumuuttaja, joka palaa ulkomaille. Nyt se siirtyi vuodella.

Malinen on ollut tyytyväinen Pennasen esityksiin.

– Hän löysi viime peleissä roolinsa ja oli todella iso ja tärkeä palanen hyökkäyspelissä.

–Tämä on iso takaisku myös RoPSille.

RoPSin hyökkäyskalustosta on sivussa myös Aleksandr Kokko ja Jani Virtanen.

– Hyökkäyspelin kolme tärkeintä palasta, Malinen alleviivaa.

RoPS saattaakin päätyä hankkimaan vielä uusia pelaajia.

– Sekin on mahdollista ja seuraamme tilannetta. Asiaa vaikeuttaa se, että siirtoikkuna on kiinni. Eli nyt tulevat kyseeseen vain sopimuksettomat pelaajat, joita toki heitäkin on tarjolla.

RoPS kohtaa seuraavassa liigaottelussaan Helsingin Jalkapalloklubin maanantaina.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1126 kertaa