perjantai, 09 touko 2014 08:35

RoPS menetti sekä pisteet että pelaajia Savossa

Olli Pöyliö (vas.) ei saanut käännettyä RoPSin kurssia voitokkaaksi KuPSia vastaan. Olli Pöyliö (vas.) ei saanut käännettyä RoPSin kurssia voitokkaaksi KuPSia vastaan. Kuva: Aake Roininen

Rovaniemen Palloseuran peli Kuopiossa KuPSia vastaan oli yhtä tuskien taistelua. KuPS otti ensinnäkin kauden ensimmäisen voittonsa rovaniemeläisten kustannuksella maalein 1–0 (0-0). Toiseksi joukkue menetti kaksi miehistään sairastuvalle jo ensimmäisellä puoliajalla. Paareilla pelistä poistuivat ensin Juuso Majava ja sen jälkeen Petteri Pennanen. Ei ihme, ettei päävalmentaja Juha Malista hymyilyttänyt pelin jälkeen.

– Tilanteemme on tällä hetkellä surullinen. Harjoituskauden kokoonpanosta on nyt sivussa kaksi pelaajaa alakerrasta ja kolme ylempää. Siitä olen tyytyväinen, että vaikka kaksi miestä nyt kannettiin kentältä, muun porukan taisteluilme kesti loppuun saakka. Pennasen kausi on nyt ilmeisesti ohi, harmitteli Malinen.

Majava loukkasi nilkkansa, kun ensimmäistä puoliaikaa oli jäljellä kymmenisen minuuttia. Nilkka vääntyi oman puolustusalueen rajalla, eikä siihen pystynyt enää varaamaan. Loukkaantumisesta johtuneella yliajalla sitten päättyi Pennasen pelaaminen. Polvi kärsi entisellä kotikentällä pahoja vammoja, ensin paareilla pukusuojan puolelle, jossa avuksi otettiin kyynärsauvat ja jatkotutkimukset odottavat kumpaakin miestä.

KuPS esitteli uuden valmentajansa, Marko Rajamäen johdolla uuden ilmeensä. Turha roiskiminen oli jäänyt pois ja syöttöpeli maata pitkin toimi entistä tarkemmin. Ottelun ensimmäinen todellinen maalipaikka tuli kuitenkin RoPSille 10minuutin kohdalla. Antti Okkonen vetäisi yllättäen vaparinsa kohti alaetukulmaa ja maalivahti Tomi Maanoja sai tehdä parhaansa.

Puoliajan lopussa nähtiin vielä Mika Mäkitalon puskuyritys, mutta mitään merkittävämpää ei tapahtunut. KuPSillakin oli tilanteensa, vaikka rehellisyyden nimissä vähemmän vaaralliset kuin rovaniemeläisillä.

RoPS aloitti toisen puoliajan terävästi. Vain parin minuutin kohdalla Alison pääsi puskemaan vaarallisesti kulmurin jälkeen. Molemmille sattui harhoja harhojen jälkeen, kunnes KuPSin toppari Omar Colley onnistui. Miikka Ilo antoi kulman ja Colley pamautti viidestä metristä pallon maalin kattoon Saku-Pekka Sahlgrenin ohitse.

Malisen porukka painoi lopun vimmatusti ja KuPS joutui puolustuskannalle. Ottelussa RoPS sai neljä kertaa oikelta pallon vierasmaalin editse, mutta keskityksiin ei löytynyt ratkaisijaa. Toisella puoliajalla RoPsin vasen laita oli tehoton johtuen juuri loukkaantumisista. Kärjessä pelannut Mika Lahtinen oli yllättävän näkymätön. Puolustus pelasi tuota yhtä osumaa lukuun ottamatta hienosti.

– Ei meillä tällä kaudella tällaisella ilmeellä tule kuitenkaan hätää. Sanoin jo ennen ottelua, että Colley on liigan paras toppari ja se piti nytkin paikkansa.

– Mutta jatkossa tällä aktiivisuudella tulee hyvä lopputulos, vakuutti Malinen.