ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 07 touko 2014 10:57

Avaako RoPS europelit 2. kierrokselta?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kapteeni Antti Okkosen Suomen cupin voittopytyn nostelu tietää europelejä heinäkuulle. Kapteeni Antti Okkosen Suomen cupin voittopytyn nostelu tietää europelejä heinäkuulle.

Rovaniemen Palloseura voitti viime syyskuussa seurahistoriansa toisen jalkapallon Suomen Cupin ja lunasti paikkansa tämän kauden Eurooppa-liigan karsintoihin.

Virallisena lähtökohtana oli, että RoPS aloittaa europelit 1. karsintakierrokselta, joiden pelipäivät ovat 3.7. ja 10.7. Ensimmäisen ja toisen kierroksen arvontapäivä on 23.6.

Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n nettisivujen perusteella voi kuitenkin käydä toisinkin. Hieman yksinkertaistettuna: Jos tulevalla kaudella sovelletaan aiempia sääntöjä, aloittaisi Suomen Cupin voittaja pelit vasta 2. karsintakierrokselta, jos Eurooppa-liigan tämän kauden voittaja pääsee eurokentille oman kansallisen sarjansa kautta.

Eurooppa-liigan finaalissa keskiviikkona 14.5. kohtaavat espanjalainen Sevilla ja portugalilainen Benfica. Molemmat pääsevät eurokentille myös kansallisesta liigastaan. Eli tässä valossa RoPS aloittaisi vasta karsintakierrokselta kaksi, mutta säännöt ovat vahvistamatta tälle kaudelle.

Toisen kierroksen pelipäivät ovat 17. ja 24.7.

– Olemme seuranneet tilannetta mielenkiinnolla, mutta kukaan ei tiedä tarkasti, miten tässä käy, RoPSin markkinointi- ja urheilujohtaja Jari Ilola kertoo.

– Olisi tietenkin meille parempi aloittaa jo 1. kierrokselta sekä taloudellisesti että urheilullisesti. Vastus olisi helpompi, ja saisimme kokemusta kansainvälisistä peleistä. Myös taloudellisesti ykköskierrokselta aloittaminen on parempi vaihtoehto, sillä osallistumispalkkio maksetaan kierroksittain.

Toisella kierroksella vastaan voi tulla jo raskaan kaliiberin joukkue esimerkiksi Hollannista, Belgiasta, Norjasta tai Ruotsista.

– Sieltä voi tulla todella kovan luokan vastustaja, ja toki huippujoukkue kiinnostaisi yleisöä. Meiltä on jo kyselty europelien lipunmyynnistä ja ihmetelty miksei tapahtumia markkinoida, mutta eihän tässä mitään voi tehdä, kun kaikki on auki, Ilola jatkaa.

RoPS pelaa Eurooppa liigan kotiottelunsa Oulussa Raatin stadionilla. Viime kauden Eurooppa-liigan 1. karsintakierroksen osallistumispalkkio oli 120 000 euroa ja toisen 130 000 euroa. Tämän kauden summat ovat vielä vahvistamatta.


Suomen Palloliitossa eletään virallisen tiedon mukaan, eikä liitossa ole edes seurattu tilanteen kehittymistä.

– RoPS aloittaa 1.kierrokselta ja sen mukaan myös Veikkausliigan otteluohjelma on tehty, Palloliiton kilpailupäällikkö Peter Lundström kertoo.

– Meillä ei ole mitään muuta tietoa asiasta, emmekä siksi lähde spekuloimaan muusta sen enempää, Lundström painottaa.

– UEFA vahvistaa kauden 2014- 2015 Eurooppa-liigan osallistujat, kierrostarkennukset ja palkintorahat toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa, kilpailupäällikkö selventää.

Suomesta Eurokentille
Helsingin Jalkapalloklubi aloittaa pelit Mestarien liigan karsinnan 2. kierrokselta.

Eurooppa liigan karsintaan osallistuvat Rovaniemen Palloseura, FC Honka ja Vaasan Palloseura. Honka ja VPS aloittavat varmasti 1. kierrokselta.

Jos Suomi saa fairplay-paikan, se menee Myllykosken Pallolle. MyPa aloittaisi pelit Eurooppa liigan 1. kierrokselta.

Viime kaudella suomalaisseurojen menestys oli surkea. Kaikki (HJK, Inter, TPS, FC Honka ja MIFK) putosivat ensimmäisellä pelaamallaan kierroksella.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1698 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309