ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 26 huhtikuu 2014 13:30

”RoPS näyttää missä kaappi seisoo"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pelaaja itsekin. Tanja Poutiainen aikoo pitää omaa pelituntumaansa yllä entisten RoPS-naisten FC Tigersissa. Pelaaja itsekin. Tanja Poutiainen aikoo pitää omaa pelituntumaansa yllä entisten RoPS-naisten FC Tigersissa. Kuva: Jussi Leinonen

Palstalla vaihtuva vieras ja jalkapallotoimittaja Markku Saukko keskustelevat niitä näitä jalkapallosta, Rovaniemen Palloseurasta ja seuraavasta RoPSin ottelusta.

Vieras: Tanja Poutiainen
Ottelu: Veikkausliigan ottelu RoPS – Myllykosken Pallo su 27.4. klo 16 Keskuskentällä.

Tanja Poutiaisella on vahva jalkapallotausta. Lahjakas jalkapalloilija kävi läpi Rovaniemen Palloseuran juniorimyllyn ja voitti taitokilpailujen Suomen mestaruuden peräti kolme kertaa. Tanja on pelannut RoPSin naisten joukkueessa yksittäisiä otteluita läpi koko huippu-uransa.
”Olen aina tykännyt pelata. Aktiiviurallani jalkapallo palveli myös harjoittelua, sillä koordinaatio, tasapaino ja nopea reagointi ovat tärkeitä kentällä ja rinteessä.”

Miksi jalkapallo on hieno laji?
”Se on monipuolinen laji. Hyvän pelaajan täytyy olla nopea, taitava, kestävä, voimakas ja hänellä täytyy olla hyvä pelisilmä. Pelaajan pitää olla myös sosiaalinen, sillä joukkuepelissä ei olla kentällä yksin.”

Kuinka paljon seuraat RoPSia?
”Seuraan tarkasti. Käyn kotipeleissä muutaman kerran kesässä, aina kuin vain on aikaa, toivottavasti jatkossa yhä enemmän. Seuraan joukkueen otteita myös tiedotusvälineistä ja olen kyllä aina tietoinen sarjatilanteesta. ”

Miten RoPSin kausi on tähän asti sujunut?
”Ainahan fanit toivoisivat enemmän pisteitä. Kausi on kuitenkin aivan alussa, ja uskon, että RoPS pääsee vielä todelliseen vauhtiin. Valmentaja Juha ’Mourinho’ Malisen uuden pelitavan sisäistäminen ottaa varmaan joukkueelta aikansa. Keskiviikon Inter-voitto oli lupauksia antava ja varmasti helpotti joukkueen paineita.”

Aktiiviurasi alppirinteissä on nyt ohi. RoPSin naisten joukkue tähtää tosissaan sarjanousuun Ykköseen. Onko joukkue ollut sinuun yhteydessä ja onko mahdollista, että pelaat alkavalla kaudella RoPSissa?
”On sieltä oltu yhteydessä. Haluan pelata, ja mietin asiaa pitkään. Päätin kuitenkin hiljattain, etten ainakaan alkukaudella mene mukaan. Minulla on nyt uusi elämäntilanne, ja paljon asioita hoidettavana, enkä pysty sitoutumaan harjoitteluun niin paljon kuin mielestäni pitäisi. Se ei olisi oikein muita kohtaan. Saatan kuitenkin liittyä mukaan myöhemmin kesällä tai ensi kaudella. Aion pitää pelituntumaa yllä entisten RoPS-naisten FC Tigersissa.”

Miten arvioit tulevaa MyPa ottelua?
”MyPa on aloittanut sarjan odotuksiin nähden vahvasti. Mestarivalmentaja Antti Muurinen on mielenkiintoista nähdä pitkästä aikaa muunkin kuin suurseura HJK:n ruorissa. Molemmat pelaavat hyökkäävää jalkapalloa, joten luvassa on viihdyttävä peli ja uskon, että ottelussa nähdään useampi osuma. Uskon, että RoPS haluaa näyttää missä kaappi seisoo.”

Ketä kannattaa seurata?
”Toppari Obilor on Veikkausliigan parhaita toppareita. Hän on monipuolinen ja nopea atleetti. Nuoreksi pelaajaksi hänellä on myös hyvä pelisilmä.”

Lopputulosveikkaus?
Tanja Poutiainen: 3–1
Markku Saukko: 2–1

Tanja Poutiainen
■ Suomen kaikkien aikojen paras alppihiihtäjä, joka päätti huikean uransa tähän kauteen.
■ Saavutti urallaan suurpujottelun olympiahopeaa sekä yhteensä neljä MM-mitalia.
■ Voitti kolmesti maailmancupin kokonaiskilpailun kristallipallon.
■ Osallistui olympiakisoihin viisi kertaa.

Markku Saukko
© 2014 Uusi Rovaniemi

 

Luettu 995 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309