ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 26 huhtikuu 2014 10:10

”Sexy football” ei pure RoPSiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden torstain tilanteen mukaan. Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden torstain tilanteen mukaan.

Mikä peli? RoPS – Myllykosken Pallo, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 27.4. klo 16.00

Asetelma? RoPS saalisti helpottavan avausvoiton kaatamalla Interin keskiviikkona. Esitys oli kokonaisuutena lupauksia antava. MyPa on aloittanut kauden yllättävän hyvin. Joukkue on yhä ilman tappiota, se on kerännyt 8 pistettä ja tehnyt saman verran maaleja. MyPan hyökkäyksestä puuttuu nyt pelikiellossa oleva ykköstykki Pekka Sihvola. Kokonaisuudessaan kouvolalaiset ovat ylisuorittaneet ja meno tasaantunee kauden mittaan. RoPS on perustasoltaan parempi joukkue ja voittajasuosikki.

Seuraa näitä! RoPSin joukkuepuolustus oli kauden avausotteluissa lähes karmivalla tasolla. Juha Malinen on tehnyt töitä asian parantamiseksi, ja Inter-ottelu näytti ”Mourinhon” olevan oikealla tiellä. Pallonmenetyksen jälkeen RoPS ryhmittyi nopeasti pallon alle, ja paketti pysyi suhteellisen tiiviinä, eikä muoto enää venynyt tolkuttomasti. Vastustaja pääsi vielä liian usein vaarallisille paikoille, ja etenkin hyökkäyskaluston kollektiivisessa puolustamisessa on yhä tekemistä. Jatkuuko oikea kehityssuunta?

Pitkällä HJK-pestillään MyPan nykyinen päävalmentaja Antti Muurinen tuli tunnetuksi hyökkäävästä taitojalkapallosta, jossa hän antoi pelaajille suuria vapauksia, ja ohjeisti peliä vain väljästi. HJK:n pelitapaa kutsuttiin ”Sexy footballiksi”. Nyt Myllykoskella Muurinen on jatkanut samoilla linjoilla, vaikka pelaajamateriaali ei ole lähelläkään Klubin tasoa. MyPan hyökkäyspelissä ei ole selkeää sapluunaa, mutta puolustuspeli on paremmin raamitettu. Sexy football on tuonut vielä tulosta, mutta milloin joukkueen rajat tulevat vastaan?

Oho! Antti Muurinen on Veikkausliigan menestynein valmentaja seitsemällä Suomen mestaruudellaan ja kolmella Suomen Cupin voitolla. Muurinen on ensimmäinen suomalaisvalmentaja Mestarien liigassa ja hän komensi Suomen A-maajoukkuetta vuodet 2000-2005.

Poissaolot? RoPSin Ndukaku ja Janne Saksela ovat telakalla. MyPalta puuttuvat loukkaantunut Sasha Anttilainen ja pelikiellossa oleva Pekka Sihvola.

Arvio? Joukkueet esittävät rohkeaa hyökkäyspeliä. RoPSin paremmin organisoitunut ryhmä pysäyttää ”seksifutiksen” ja ottaa täyden kolmen pisteen potin.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1024 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309