ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 24 huhtikuu 2014 08:31

Pennanen löysi paikkansa ja maalin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Petteri Pennanen nousee pikku hiljaa tasolleen. Eilen syntyi voimaali Interin verkkoon. Tässä Pennasen taiteilua seuraa Vincent Onovo. Petteri Pennanen nousee pikku hiljaa tasolleen. Eilen syntyi voimaali Interin verkkoon. Tässä Pennasen taiteilua seuraa Vincent Onovo. Kuva: Raija Suopajärvi

Rovaniemen Palloseura nappasi Juha Malisen johdolla kauden ensimmäisen voittonsa Veikkausliigassa. Keskiviikkoillan RoPS-sankari oli taitava keskikenttämies Petteri Pennanen , joka täräytti isäntien 1-0 (1-0) voittomaalin jo vartin kohdalla. Se riitti selättämään tappiotta liigan aloittaneen Inter Turun.

RoPSin leirissä huokailtiin helpotuksesta, sillä takana oli tappion makuinen pääsiäisviikko.

– Tämä helpottaa huomattavasti, mutta sunnuntaina odottaa jo uusi haaste (MyPa Rovaniemellä). Leijumaan ei voi jäädä, toppuutteli Malinen.

Hän myönsi, että joukkueen sisällä, mutta varsinkin sen ulkopuolella on mietitty alkukaudesta liikaa tulosta kuin tekemistä. Nyt Malinen näki tekemisessä sitä rentoutta, jota peliin on kaivattu. Voittomaalikin oli sellaisen satoa.

Vasemmalle sivustalle siirretty Petteri Pennanen otti Nicholas Otarun keskityksen alas, siirtyi laukaisusektoriin ja pallo oli alanurkassa.

– Nyt on loistava fiilis. Kolme peliä putkeen ilman voittoa tuntuu joukkueen sisällä. Kaksi ensimmäistä omaa peliäkin olivat vaikeita, mutta Maarianhaminassa pelasin ensi kerran keskikentän vasemmalla reunalla ja siitä jäi jo hyvä maku. Sitä tonttia olen pelannut viimeiset viisi vuotta, joten omin paikka se minulle on, Pennanen näki.

Pennanen pelasi viime vuodet Turussa ja jatkoi RoPSissa makealta maistuvaa tilastoa.

– En ole ikinä hävinnyt Interille enkä hävinnyt nytkään, keskikenttämies tuumi.

Tappioasemassa Inter jahtasi tosissaan tasoitusmaalia lisäajan viimeisille hetkille asti. Siihen asti pahimmat lähentelyt oli estänyt RoPSin maalivahti Saku-Pekka Sahlgren , joka liimasi tilanteen toisensa jälkeen. RoPSin onneksi Interin georgialainen hyökkäysvaunu Irakli Sirbiladze ei saanut suuntimia ihan kohdalleen ja pallo löytyi sivuverkosta tai maalin takaa.

RoPSissa uran ”suurimmat” liigaminuutin tähän mennessä pelannut Sahlgren oli myöntänyt puoliajalla jännittäneensä sen verran, että muutama avaus meni harakoille. Se kuitenkin riitti, että toiseen suuntaan tulleet pallot tarttuivat hanskoihin.

Juha Malista ilahdutti myös laitapuolustaja Lassi Nurmoksen pirteä peli sekä topparipari Obilor-Jarkko Lahdenmäki toimivuus. Lahdenmäki pelasi uran parhaan liigaottelunsa ja hoiti varsinkin avauspelin huolellisesti omille.

– Lahdenmäki on kaiken lisäksi fiksu kaveri, joten siinä on hyvät pohjat jatkaa kautta, Malinen totesi.

Eniten mietittävää jätti hyökkäyksen neljän ylimmän pelaajan panos. Malinen totesi kvartetin olevan varsin hyökkäysvoittoisen, joten puolustusvelvoitteissa on korjaamisen varaa. Valmentajan mielestä Otaru on tällä erää RoPSin paras hyökkääjä.

Interin leirissä tappiota sulateltiin pitkällä jälkiverryttelyllä.

– Aika tasainen matsi, mutta tulokseen olen pettynyt. Ehkä olisimme ansainneet pisteen, näki toppari Matias Lindström.

Interin ilta musteni vielä lisäajalla kun vaihdosta tullut nuori kärki Juha Salminen hankki pikavauhtia kaksi varoitusta ja sai suihkukomennon erotuomari Miikka Lähdesmäeltä.

Kari Pyykkö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1210 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309