ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 22 huhtikuu 2014 08:35

”Katson sarjataulukkoa 10 kierroksen jälkeen!”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen ei ole huolestunut joukkueen tilanteesta. Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malinen ei ole huolestunut joukkueen tilanteesta. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuran pääsiäisviikko oli piinallinen. Keskiviikkona Helsingin Jalkapalloklubi sysäsi hallitsevan Suomen Cupin mestarin ulos tämän kauden kilpailusta. Lauantaina Veikkausliigaottelussa Maarianhaminassa tuli pataan 2-0.

Kolmen liigaottelun jälkeen RoPS on kerännyt yhden pisteen, ja tehtyjen maalien sarake näyttää samaa lukemaa.

– Tämä on tulosurheilua, joten siinä mielessä olen pettynyt, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

Tukkoinen kauden alku ei ole yllättänyt kokenutta ja monissa liemissä marinoitua valmentajaa.

– Me olemme opetelleet uuden pelitavan, ja ennen kaikkea emme saaneet harjoituskaudella riittävästi kovia pelejä alle. Sarja on alkanut todella kovilla otteluilla, joihin me emme pystyneet valmistautumaan tarpeeksi hyvin, siksi tämä ei ole ollut yllätys.

Vaikka tulokset eivät Malista tyydytä, ei hän tuijota vielä sarjataulukkoa, jossa RoPS on kolmanneksi viimeisenä.

– Katson sarjataulukkoa vasta kymmenen kierroksen jälkeen!

Päävalmentajan mukaan RoPS kulkee oikeaan suuntaan.

– Kahdessa ensimmäisessä pelissä (VPS ja SJK) esitimme kyllä hyvää pelinhallintaa, mutta puolustuspelissä oli ongelmia, emmekä olleet hyökkäyksissämme tarpeeksi vaarallisia. Maarianhaminassa olimme ensimmäisen kerran hyvin organisoitunut joukkue sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Jos tämä ei olisi tulosurheilua, olisin IFK-otteluun helvetin tyytyväinen, Malinen lataa.

– Lauantaina olimme jatkuvasti hyvillä paikoilla, joista hyvänä päivänä iskemme kolme maalia. Jos olisimme tehneet ensimmäisen maalin, olisi siitä varmasti seurannut henkinen vapautuminen ja varsinainen hurlumhei-meininki.

Maarianhaminan ottelu ratkesi kahteen virheeseen.

– Avausosumassa saimme kulmapotkun purettua, puolustuslinja nousi voimakkaasti, kuten pitikin, mutta sitten menetimme pallon, emmekä reagoineet riittävän nopeasti. Petteri Forsell pääsi keskittämään. Pallo tuli maalille niin, että se olisi mennyt sisään omista tai vieraista, Malinen muistelee.

Toinen osuma taas oli karkea toppari Obilorin virhe, kun hän purki pallon päin omaa pelaajaa. Forsell pääsi irtopalloon ja latoi kuulan häkkiin.

– Näidenkin jälkeen meillä oli mahdollisuutemme, mutta onhan 2-0 tilanne vieraissa vaikea.

Malinen painottaa jatkossa pelaajien onnistumisia yksilötasolla.

– Tälle viikolle odotamme henkilökohtaisia parannuksia. Suurimmaksi osaksi on meistä itsestämme kiinni, milloin jyvä saadaan kohdalleen.

– Meillä on kaksi kotipeliä edessä, ja jokaisen pelaajan on koettava se isoksi eduksi.

Malinen korostaa joukkueensa keskittyvän pelin kehittämiseen.

– Kyllä se tulos sieltä tulee. Tämä voi olla yhdestä onnistumisesta kiinni. Meidän on löydettävä voittavan jalkapallon leima peliimme.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

Luettu 891 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309