ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 17 huhtikuu 2014 07:37

HJK pudotti RoPSin cupista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
GIDEON Baah viimeisteli HJK:n toisen maalin. GIDEON Baah viimeisteli HJK:n toisen maalin. Kuva: Jussi Eskola

Rovaniemen Palloseuran taival jalkapallon Suomen cupissa päättyi kuudennelle kierrokselle. Hallitseva cupin mestarijoukkue sai Helsingissä HJK:lta kyytiä maalein 2–0.

Ottelu ratkesi klubilaisten eduksi jo ensimmäisellä puoliajalla, sillä kotijoukkue niittasi kylmäverisen tehokkaasti kaksi maalia. Molempiin täysosumiin teki esityön HJK:n Robin Lod . 1–0 maalissa Lod antoi vasemmasta laidasta keskityksen RoPS-maalille ja senegalilaiskärki Macoumba Kandji puski pallon ohi vierasjoukkueen maalivahdin Oskari Forsmanin kahdeksannella peliminuutilla. Toisessa maalissa Lod puolestaan antoi vapauttavan syötön Gideon Baahille , joka tykitti sydämensä kyllyydestä 2-0-maalin 14. minuutilla. RoPS-kippari Antti Okkonen manasi HJK:lle voiton tuoneita maaleja.

– Päästimme maaleja ihan kuin jossain junnupeleissä. Kyllähän noita voi sattua, kun yritämme prässätä kovaa ylhäältä, mutta silti meidän pitäisi olla paljon kovempia noissa tilanteissa. Muuten tämä peli oli minusta tasainen, mutta maalit ratkaisevat, Okkonen sanoi.

RoPS:lla oli avausjaksolla yksi hyvä maalintekopaikka, jossa pirteästi laidalla pelannut Emenike Mbachu tarjoili pallon loistopaikkaan maalin eteen Jamal Gaylle . Kärkimies myös onnistui kääntämään pallon kohti maalia, mutta HJK:n tanskalaismaalivahti Michael Törnes torjui upealla reaktiotorjunnalla.

Toisella jaksolla pelin vauhti ja samalla myös ottelun taso tippui kuin lehmänhäntä. HJK tuntui jäätyvän kirpsakassa säässä, eikä vierasjoukkueesta ollut myllyttämään hyökkäyksiä kohti kotijoukkueen maalia. Okkosta harmitti cupista putoaminen.

– Olisi ollut hienoa mennä jatkoon. Cup on ainakin minulle henkilökohtaisesti aina tosi kova juttu.

Vaikka HJK etenikin jatkoon, niin joukkue sai pelistä myös huolia, sillä pohjoisen lahja Helsingin jalkapallolle, Teemu Tainio , loukkaantui ottelussa.

– Tainion polven sivussa oli aikamoinen patti. Heillä meni siinä tilanteessa Niki Otarun kanssa jalat jotenkin ristiin. Lääkärin mukaan se ei välttämättä ollut kovin paha juttu. En osaa tarkkaan sanoa, sillä meillä ei ole röntgenlaitteita pukukopissa, kertoi HJK:n valmentaja Sixten Boström.


Eilen
kantautui pelin aikana ikävä uutinen suomalaiselle jalkapallolle, sillä Suomi-futiksen tienraivaaja, Suomen ensimmäinen ammattilaispelaaja Aulis Rytkönen menehtyi keskiviikkona Jorvin sairaalassa Espoossa 85-vuotiaana. Kuopiolaislähtöinen ja myös HJK-taustainen jalkapallolegenda nauttii suurta kunnioitusta.

– Aulis on Suomi-futiksen ensimmäinen suurlähettiläs. Hänet muutaman kerran tavanneena voin sanoa, että Aulis oli valloittava persoona. Hän oli kansainvälinen savolainen. Hän oli sekä pelaajana että ihmisenä esimerkillinen muille suomalaisille, muisteli RoPS-valmentaja Juha Malinen Ranskassa ammattilaisena pelannutta Rytköstä.

– Aulis oli upea pelaaja. Meillä on tosi vähän kansainvälisen tason huippupelaajia Suomessa, joten toivon, että Aulista tulla muistamaan jatkossa oikealla tavalla, sanoi RoPS:n Okkonen.

Poiminta
Suomen cup 6. kierroksen ottelu: Helsingin Jalkapalloklubi–Rovaniemen Palloseura 2–0 (2–0).
Maalit: Macoumba Kandji (8.), Gideon Baah (14.)

Urheilutieto / Mikko Korvenkari
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1006 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309