ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 13 huhtikuu 2014 11:50

Pettymys ja helpotus samalla kerralla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kokemus ja nuoruus kohtaa: Antti Okkonen ja Johannes Laaksonen väänsivät  keskikentällä läpi ottelun. Okkosella on tilillään 179 liigapeliä, Laaksoselle ottelu oli ensimmäinen. Kokemus ja nuoruus kohtaa: Antti Okkonen ja Johannes Laaksonen väänsivät keskikentällä läpi ottelun. Okkosella on tilillään 179 liigapeliä, Laaksoselle ottelu oli ensimmäinen. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

RoPS avasi maalitilin, Aleksandr Kokko pistetilin ja RoPSin peli näytti paikoitellen ihan hyvältä.

Lauantain 1–1 (0–0) -tasapeli SJK:n kanssa jää historiaan seinäjokelaisten historian ensimmäisenä liigaotteluna. RoPSille ottelu oli taas helpostus ja pettymys, riippuen mistä näkökulmasta sitä haluaa katsoa.


RoPSin ainoan
maalin tehnyt Kokko vaikutti pettyneeltä mieheltä. Hyökkääjän mukaan RoPS ei voi olla tyytyväinen tasapeliin tällaisella materiaalilla ja näillä tavoitteilla.

– Meidän pitäisi pyrkiä kolmeen pisteeseen. Itselle oli tärkeää saada maalitili auki. Tiedän, että joukkue luottaa minuun paljon ja onnistumiseni ovat tärkeitä.

– Alussa hallitsimme peliä, mutta emme lopulta saaneet siitä mitään ja SJK pääsi mukaan. Tasaväkinen matsi, Kokko mietti.

Päävalmentaja Juha Malinen vaikutti puolestaan paljon rennommalta. Ehkä Malinen oli kuitenkin tavallaan helpottunut – kahden tappion kanssa olisi aivan erilaista lähteä ensi viikolla etelään cup- ja liigakiertueelle.


RoPS
olisi aivan hyvin voinut voittaa ottelun. Myös Kokolla oli mahdollisuus iskeä maali ottelun alkupuolella.

Toppari Obilorilla oli pari paikkaa puskea voittomaali kulmapotkusta, mutta ensimmäinen yritys lähti päin maalivahtia ja toinen ohi maalin. Obilorilla on kaikki edellytykset dominoida Veikkausliigassa. Nigerialainen on nopea, vahva, kimmoisa ja jatkuvasti oikeassa paikassa.

Ensimmäisen ottelun jälkeen Malinen oli joutunut vaihtamaan peräti kolme puolustajaa. Tähän nähden linja suoriutui hyvin, vaikka olikin ajoittain Obiloria lukuunottamatta epävarma.

 Obilor (kesk.) dominoi puolustuspäässä SJK:n Carlos Lopezia. Jarkko Lahdenmäki seuraa taustalla. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

Malisen mukaan RoPSin suurimmat ongelmat olivat hyökkäyspäässä. Neljän korkeimman pelaajan eli nelikon Kokko–Jani VirtanenNicholas OtaruPetteri Pennanen yhteenpelaamisessa oli vielä paljon hiottavaa.

– Hyvä alku kertoo siitä, että ehkä saimme sen ensimmäisen pelin jännityksen pois.

Pennanen ja varsinkin Virtanen jäivät avauspuoliskolla paljon ilman palloa. Keskeltä RoPS ei onnistunut luomaan oikeastaan yhtään kunnon hyökkäystä, ja oikealta laidaltakin tultiin avausjaksolla korkeintaan satunnaisesti.

Virtasen tilalle toisella puoliajalla vaihdetun Mbachu Emeniken nopeus aiheutti ongelmia SJK-puolustukselle, mutta todelliset maalipaikat olivat vähissä. Pallon liikuttaminen rauhassa leveyssuunnassa ei ole onnistunut joukkueelta.

Seuraavaksi RoPS kohtaa keskiviikkona cupissa HJK:n, minkä jälkeen matka jatkuu Maarianhaminaan MIFK:n vieraaksi.

Malisen mukaan etelänkiertue tähän väliin on hyvä asia, vaikka moni voisi nähdä kahden raskaan ja vaikean vierasottelun matkan jopa tuhoisana vain pisteen kahdesta kotiottelustaan taistelleelle joukkueelle.

RoPS lentää Helsinkiin, minkä jälkeen joukkue yöpyy Lohjalla pari yötä ja jatkaa sieltä lauantaina Turun kautta Ahvenanmaalle. Pääsiäisen jälkeisenä keskiviikkona sinipaitojen pitää olla jo Rovaniemellä isännöimässä jälleen yhtä vaikeaa vastustajaa, Interiä.

– Minusta tämä on vain loistava tilaisuus olla yhdessä ja hitsautua joukkueena, Malinen pohti.

MITÄ TAPAHTUI?
Maalit ruuhkista
• RoPS aloitti vahvasti, mutta SJK pääsi mukaan ja sai hallinnan parinkymmenen minuutin jälkeen. Saku-Pekka Sahlgrenin torjunnat pitivät pelin tasoissa.
• Kokko iski kulmasta Otarun ensin survottua pallon päin SJKvahti Mihkel Aksalua.
• Toisella puoliajalla mentiin päästä päähän. SJK ainoa syntyi Pavle Milosavljevicin ohjattua pallon maaliin ruuhkasta.
• 1251 Ihmistä seurasi ottelua keskuskentällä.
Kevään kylmyys verottaa katsojamäärää – viime kauden keskiarvo oli yli 1 600.
• Kokemus: RoPSin keskikentillä Okkonen-Mäkitalo oli enemmän liigapelejä kuin koko SJK:n avauksella.

Aapeli Nevala
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1201 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309