ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 11 huhtikuu 2014 08:25

Hauistaan pullisteleva sarjanousija napapiirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden keskiviikon tilanteen mukaan. Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden keskiviikon tilanteen mukaan.

Mikä peli? RoPS – Seinäjoen Jalkapallokerho, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä lauantaina 12.4. klo 16.00

Asetelma? RoPSin jäi sarja-avauksessaan ilman pisteitä. Edessä on toinen kotiottelu, ja pistetilin olisi syytä aueta, tai tunnelma alkaa jo kiristyä. Alkukauden vaikean sarjaohjelman huomioiden SJK kuuluu ehdottomasti niihin joukkueisiin, joka olisi kellistettävä.

Sarjanousija SJK voitti jo Liigacupin, ja isolla rahalla kasattu joukkue on hyvinkin liigakelpoinen. Rovaniemeläislähtöisen Raimo Sarajärven johtamassa SJK:ssa kaikki on tapahtunut nopeasti. Seura aloitti Kakkosessa vuonna 2008, nousi Ykköseen 2011 ja 2012 se oli sarjassa toinen heti RoPSin jälkeen. Nyt ”jussipaidat” pelaavat seurahistoriansa ensimmäisen Veikkausliigaottelun. Liigan avausottelussaan sarjanousija on intoa täynnä, ja heittää RoPSille taisteluhansikkaan. Perustasoltaan hieman vahvempi RoPS on ottelun niukka suosikki.

Seuraa näitä! RoPSin hyökkäyspeli. Nyt pallonhallinnan on kapitalisoiduttava maalintekotilanteiksi ja maaleiksi. Maalinteko pelitilanteista on takunnut kovia joukkueita vastaan Liigacupin HJK-peliä lukuun ottamatta. Malisen RoPS hyökkää pääosin laitojen kautta, joten keskitysten pitää olla VPS-peliä selvästi tasokkaampia. RoPSin on otettava myös hyökkäysalueen keskikaista tehokkaammin käyttöön, ja joukkueen on pyrittävä pelaamaan pallo useammin Aleksandr Kokolle. RoPS voi myös laukoa hanakammin, sillä joukkueessa on tulivoimaa.

SJK:n espanjalaistähti Josu on legendaarisen Barcelonan La Masian kasvatti. Hän tuskin juniorina uskoi koskaan pelaavansa Suomessa, mutta nyt näyttää siltä, että Veikkausliiga on hänelle tie isommille kentille. Viime kaudella pelintekijä kuului jo Ykkösen eliittiin. SJK:n hyökkäyspeli kulkee suurelta osin taitavan Josun kautta. RoPS pyrkii pitämään aggressiivisella pelillä Josun irti pallosta.

Oho! SJK tuli liigaan ”pohjalaaseen” tyyliin pullistellen. Pelaajabudjetti on sarjan toiseksi suurin, 650 000 euroa ja pelaajasopimuksia on 28. Ulkomaalaisia heistä on peräti 9.

Poissaolot? Kummallakaan joukkueella ei ole varmoja poissaolijoita.

Arvio? SJK on lähtökohtaisesti pallonhallintajoukkue, mutta se tuskin pääsee vaikealla vieraskentällä kuskin paikalle. RoPS pystyy kontrolloimaan peliä, mutta jos viimeistelyongelmat jatkuvat, voi ennakkosuosikki joutua tyytymään tasapeliin.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 966 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309