ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 08 huhtikuu 2014 08:29

”Kommenttini oli irrotettu asiayhteydestään”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-luotsi Juha Malinen neuvoo nigerialaista testimiestä Isah Eliakwua harjoituksissa. RoPS-luotsi Juha Malinen neuvoo nigerialaista testimiestä Isah Eliakwua harjoituksissa. Kuva: Jussi Leinonen

Helsingin Sanomat uutisoi maanantaina Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Juha Malisen lausunnosta, joka oli närkästyttänyt liikunnan suvaitsevaisuutta edistävän Liikkukaa Ry:n. Kommentti käsitteli ulkomaalaispelaajia. Malisen Veikkausliigan avaustilaisuudessa viime viikolla Helsingissä esittämä lausunto julkaistiin Iltalehden verkkosivuilla sunnuntaina.

– Olen pahoillani, jos joku on pahoittanut mielensä. Itse lausunnossa ei kuitenkaan ole mitään epäsovinnaista, Malinen kertoo.

– Kommenttini on irrotettu asiayhteydestään, ja silloin sen voi tietenkin tulkita haluamallaan tavalla. Minulta kysyttiin, miltä RoPS näyttää nyt? Kerroin, kuinka ajat ovat muuttuneet. Vielä muutama vuosi sitten RoPSissa oli 13 ulkomaalaista ja oma junioritoiminta oli vähäistä. Tämä on yksi pieni osa yhdestä lausunnosta, joita annoin tilaisuudessa yhteensä 20-30.

Malista sieppaa ”rasismikortin” esille nosto.

– Tällä ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa, joka sellaista kuvittelee, ampuu pahasti ohi.

Malinen korostaa tarkoittaneensa seurojen oman juniorityön merkitystä.

– Lausunnon idea oli korostaa seurojen oman nuorisotyön merkitystä omalla alueella, ja se koskettaa tietenkin myös maahanmuuttajalapsia. Aivan kuten A-maajoukkueemme on näyttänyt, heidän joukostaan nousee paljon huippupelaajia, ulkomailla Kazakstanissa valmentanut Malinen tähdentää.

Malinen on tehnyt pitkän uran valmentajana, eikä voi oikein käsittää, miten rasismi voidaan yhdistää ylipäätään ammattimaiseen jalkapalloon.

– Jalkapallo on kansainvälinen laji, olen valmentanut kolmekymmentävuotisella urallani yli 100 kansallisuutta.

Malinen ihmettelee myös Liikkukaa ry:n tapaa nostaa asia esille Helsingin Sanomissa.

– Puhelinnumeroni löytyy numerotiedustelusta, ja minulle saa soittaa, jos joku asia ihmetyttää. Jotenkin tuntuu, että tämän esille nostaminen sanomalehden kautta oli julkisuushakuinen temppu.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansan

 

Luettu 1181 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309