ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 07 huhtikuu 2014 08:35

RoPSille luu käteen avauksessa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
VPS:N maalivahti Henri Sillanpää hoiti RoPS-lähentelyt helposti. RoPSin pelaajista tilanteessa Aleksandr Kokko ja Obilor. VPS:N maalivahti Henri Sillanpää hoiti RoPS-lähentelyt helposti. RoPSin pelaajista tilanteessa Aleksandr Kokko ja Obilor. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigan kauden avausottelun neljäs minuutti.

Vaasan Palloseuran Thomas Kula antaa kulmapotkun oikealta, VPS-peluri plokkaa RoPS-toppari Ndukakun sopivasti tilanteesta syrjään, VPS:n keskuspuolustaja Ville Koskimaa jää vapaaksi, RoPS-veskari Saku-Pekka Sahlgren empii hetken maaliviivalla, ja Koskimaa junttaa pallon aivan takatolpalta verkkoon. 0-1.

VPS on hyvä vierasjoukkue ja johtoasemaan päästyään Olli Huttusen suojatit pelaavat erittäin hyvin organisoitua koko joukkueen puolustuspeliä, ja VPS on todella vaikea voitettava. VPS voittaa lopulta 0-2 kapteeni Sebastian Strandvallin lauottua kauniisti loppulukemat.

RoPS kontrolloi palloa ja pelaa ajoittain hyvää peliä, mutta luu jää käteen.

RoPSilla on ollut koko harjoituskauden vaikeuksia erikoistilanteiden puolustamisessa. VPS:n vaarallisuus oli joukkueen tiedossa.

– Tiesimme tarkkaan miten ”Vepsu” pelaa kulmat, mutta niin siinä vain jäi mies vapaaksi, RoPSin käskyttäjä Juha Malinen huokailee ottelun jälkeen.

– Se oli tarkkaan harjoiteltu kuvio, ja se onnistui täydellisesti, Strandvall kertoo.

– Blokkaus kuului myös suunnitelmaan, Huttunen täydentää.

Kymmenen minuutin pelin jälkeen VPS:n ykköskärki Steven Morrissey loukkaantui pahan näköisesti pudottuaan pallontavoittelutilanteessa käsivartensa päälle. Mies kiidätettiin sairaalaan.

– Käsi murtui tai meni poikki, pitkä huili on tiedossa, Huttunen kertoi apeana.

Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen pallokontrolli siirtyi selkeästi RoPSille. Joukkue pystyi pelaamaan pitkiä syöttösommitelmia, ja pääsi toistuvasti hyökkäysalueelle. Sitten ongelmat alkoivat, pitkätkään hyökkäykset eivät poikineet kovin laadukkaita maalipaikkoja. Esimerkiksi RoPSin ykköspyssy Aleksandr ”Boris” Kokko oli täysin Koskimaan ja Timi Lahden pihdeissä.

Toisen puoliajan alkuhetkillä vaarallisesti vasemmalla laidalla peliä rakennellut Jani Virtanen pääsi bravuuripaikaltaan ampumaan vapaapotkua. Huippuottelun pelannut VPS-veskari Henri Sillanpää kuitenkin torjui maailmanluokan pelastuksellaan paristakymmenestä metristä lähteneen kierteisen laukauksen.

RoPSilla oli myös tukuittain kulmapotkuja, mutta Sillanpää tai puolustus siivosivat kaikki tilanteet väljemmille vesille. Tunnin pelin jälkeen Ndukaku loukkasi takareitensä, ja joutui jättämään kentän.

Malinen siirtyi kolmen miehen puolustuslinjaan 70. minuutin jälkeen, mutta ottelun ratkaisikin VPS:n toinen osuma. Strandvall pyssytti pallon kauniisti häkkiin tolpan kautta.

– Tässä on vähän mielipuolinen olo. Tappio on pettymys, mutta sydämessä on lämmin olo siitä, miten pystyimme pelaamaan. Pallon liikuttelu oli hyvää ja moni pelaaja nosti selvästi tasoaan, Juha Malinen kertoi.

– Hyökkäyspään ratkaisut vaativat pientä viilaamista.

Kapteeni Antti Okkonen oli samoilla linjoilla.

– Hyökkäyskolmanneksella meidän on parannettava. Huttunen oli tyytyväinen voittoon, muttei omiensa peliesitykseen.

– Pallollinen peli oli huonompaa kuin kertaakaan talvikaudella.

Malinen muistutti lopuksi viime kauden pronssimitalistin tasosta.

– ”Vepsu” on helvetin kova joukkue. Olemme paljon valmiimpia seuraavaan peliin.

Ottelupuntari
RoPS – VPS 0-2 (0-1)
Maalit: 4 min. 0-1 (Ville Koskimaa (Thomas Kula), 74 min. Sebastian Strandvall (Cornelius Stewart) 0-2.
Varoitukset: RoPS Obilor. VPS: Timi Lahti, Anthony Dafaa.
Laukaukset maalia kohti: 7-4. Kulmat: 11-2
Mikä ratkaisi? RoPS puolusti VPS:n ratkaisevan kulman kehnosti. Sen jälkeen RoPS kontrolloi peliä ja murtautui hyvin hyökkäysalueelle, muttei päässyt riittävän hyville maalintekopaikoille pelitilanteista. VPS puolusti kurinalaisesti johtoasemassa, ja iski vaarallisesti vastaan. RoPSilla oli riittävästi erikoistilanteita maalin tekoon, mutta Henri Sillanpää pelasi huippupelin, eikä RoPSin viimeistely ollut tarpeeksi terävää.
Entä sitten: RoPS kohtaa lauantaina 12.4. klo 16.00 Keskuskentällä sarjanousija Seinäjoen Jalkapallokerhon.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1337 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309