ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 03 huhtikuu 2014 10:09

”Intohimoinen ja aggressiivinen RoPS hyökkää”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malisen vetämissä RoPSin harjoituksissa on intensiivinen meno. Työn tuloksia aletaan mitata ensi sunnuntaista alkaen. Juha Malisen vetämissä RoPSin harjoituksissa on intensiivinen meno. Työn tuloksia aletaan mitata ensi sunnuntaista alkaen. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran päävalmentajan Juha Malisen silmistä loistaa palava intohimo. Kokenut 55-vuotias värikäs mediapersoona on valmentanut lähes yhtäjaksoisesti Veikkausliigassa tai Ykkösessä vuodesta 1994, mutta kiihkeä suhde jalkapalloon on säilynyt. Hänestä on tullut aktiivisen ja hyökkäävän pallokontrollijalkapallon apostoli. Mistä tämän jalkapalloa elävän ja hengittävän miehen pelifilosofia on lähtöisin?

– Kun pääsin lukiosta, todistuksessani oli vain kaksi kymppiä, liikunnasta ja kuvaamataidosta, ehkä se tulee sieltä. Ne kuvastavat luovaa luonnettani ja persoonaani. Minä rakastan luovaa jalkapalloa ja peliä kokonaisuutena kaikkine yksityiskohtineen. Malinen miettii hetken, ja jatkaa.

– Minua kiinnostaa hyökkääminen. Pelaan paljon mailapelejä, kuten tennistä, sulkapalloa ja pingistä. Hyökkään niissäkin.

Malinen uskoo hyökkäävän jalkapallon olevan myös pelaajille kiinnostavin ja heitä eniten kehittävä pelitapa.

– Pelaajat haluavat hyökätä ja tehdä maaleja. Se on ihmiselle luonnollista. Jos pikkulapselle antaa pallon, hän juoksee ja leikkii sen kanssa, eikä mene nurkkaan odottamaan, että joku toinen hyökkäisi.

Malinen korostaa menestyksen perustuvat puolustuspelaamiseen, mutta sekin tapahtuu pelivälineen hallinnan kautta.

– Jos pallo on meillä, se ei ole meidän maalissa. Pallokontrolli ei saa kuitenkaan olla itsetarkoitus, vaan sen on palveltava joukkueen menestystä. Olen aina säätänyt peliä pelaajamateriaalin mukaan, vaikka taustafilosofia on pysynyt samana. Tulos on kilpaurheilussa kaikkein tärkeintä.

– Totta kai tuloksesta pelataan, mutta mitä tyylikkäämmin tulos tulee, sen parempi. Pitkän urani salaisuus on kuitenkin korkea voittoprosentti, ei kaunis peli.

Veikkausliigakausi on ovella. Valmentajalla on selvä visio joukkueestaan.

– RoPS on intohimoinen joukkue. Me pelaamme aktiivisesti ja aggressiivisesti sekä pyrimme toteuttamaan kentällä kansainvälisen tason juttuja. Tuloksen rinnalla kulkee pelaajien kehittäminen. Kun pelaaja kokee kehittyvänsä, myös joukkue menee eteenpäin. Toivon RoPSin pelaajista monen etenevän ulkomaille, ja minun velvollisuuteni on valmentaa niin, että kynnys on mahdollisimman matala, Malinen julistaa ”teesinsä”.

Sijoitustavoitteista hän ei halua puhua.

– En hirtä itseäni numeroihin. Viime kauden liigassa RoPS oli toiseksi viimeinen, tavoitteemme pitäisi olla paras sijoituksen parantaja.

Malinen haluaa nähdä RoPSin menestyksen alkavaa kautta pitemmässä perspektiivissä.

– HJK on ja tulee olemaan ykkönen, mutta nykytilanteessa haastajiksi ovat nousseet keskisuurten kaupunkien ja talousalueiden taloutensa hyvin hoitaneet seurat, kuten Lahti, Vaasa ja Maarianhamina. RoPS on tulossa seuraavassa junassa tähän porukkaan. Siksi oikeastaan olen täällä.

Päävalmentaja on tyytyväinen pelaajamateriaaliinsa.

– Maantieteellinen sijainti ja hissijoukkueen maine huomioiden meillä on nyt lahjakkuutta ja leveyttä paljon aiempia vuosia enemmän.

Kesän europelit ovat RoPSille iso juttu.

– Kaikki on niin paljon kiinni arvasta. Unelma olisi se kolmas karsintakierros.

Työ harjoituskentällä on tehty hyvin. Liigakauden alkaessa ”Mourinho” Malinen marssittaa kentälle itsensä näköisen rykmentin.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 860 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309