ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 02 huhtikuu 2014 14:17

HJK ainoa suosikki valmentajien papereissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Veikkausliigan kauden avaustilaisuudessa vallitsi vahva konsensus alkavan kauden mestarista. Joukkueiden päävalmentajat ovat yksimielisiä siitä, että Helsingin Jalkapalloklubi juhlii kauden päätteeksi kuudetta perättäistä mestaruuttaan. Klubi on ykkönen jokaisen valmentajan mielestä.

– Ei niillä ole oikeasti haastajia. Me muut taistelemme muista mitaleista, IFK Mariehamnin päävalmentaja Pekka Lyyski lataa.

– HJK:n lyöminen yksittäisessä ottelussa olisi jokaiselle seuralle kauden suurimpia juttuja. HJK on Suomen ainoa suurseura, ja niin pitää ollakin. Se on meidän Ajax ja Rosenborg, ja vain tätä kautta suomalainen jalkapallo voi kehittyä. HJK:n tavoitteiden pitääkin olla Euroopan kentillä, eikä liigassa, kokenut valmentaja jatkaa.

Valmentajat povaavat Rovaniemen Palloseuran petraavan reippaasti sijoitustaan viime kaudesta. Cup-mestari sijoittui lopulta toiseksi viimeiseksi sarjassa.

– RoPS on vahvistunut ja nousee varmasti korkealle, Lyyski miettii.

Vaasan Palloseuran päävalmentaja Olli Huttunen nostaa RoPSin koko liigan mustaksi hevoseksi.

– Mielestäni RoPS voi taistella jopa mitaleista.

Toiseksi merkittäväksi parantajaksi luotsien toimesta nostetaan kovia paluumuuttajia hankkinut FC Inter Turku, joka oli viime kauden päätteeksi yhdeksäs. Kuopion Palloseuran käskyttäjä Esa Pekonen näkee Interin erityisen vahvana.

– Inter pystyy ehkä uhkaamaan Klubia. Joukkue on samaa luokkaa kuin toissa kauden hopeajoukkue. RoPS on myös vahvistunut selkeästi ja tulee nousemaan korkealle. FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas povaa sarjasta tasaista.

- HJK:n jälkeen on samassa nipussa meidän lisäksemme IFK, Inter, VPS, RoPS ja jopa sarjanousija Seinäjoen Jalkapallokerho. Korkeakunnas korostaa RoPSin potentiaalia.

– Joukkueessa on paljon pelaajia, joiden ura on ollut laskusuunnassa, mutta heissä on hurjasti potentiaalia. Näyttöhalut ovat hurjat, ja tämä voi kantaa RoPSin pitkälle.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 827 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309