ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 02 huhtikuu 2014 14:00

Liiga näkyy nyt VeikkausTV:stä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran odotetaan nostavan osakkeitaan Veikkausliigassa. RoPSin edesottamuksia voi seurata myös VeikkausTV:stä, ensimmäisen kerran 23. huhtikuuta. Rovaniemen Palloseuran odotetaan nostavan osakkeitaan Veikkausliigassa. RoPSin edesottamuksia voi seurata myös VeikkausTV:stä, ensimmäisen kerran 23. huhtikuuta. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Veikkausliigan televisiointi putosi tyhjän päälle juuri kauden kynnyksellä, kun televisio-oikeudet omistanut URHOtv lopetti toimintansa ja veti piuhat seinästä huhtikuun alussa.

Veikkausliigan kauden avaustilaisuudessa liiga tiedotti alkavan kauden pelien näkyvän liigan pääyhteistyökumppanin Veikkauksen netti-tv:n VeikkausTV:n lähettämänä. Liiga kävi neuvotteluja sarjan televisioinnista todella kiireellisellä aikataululla. Myös Yleisradio oli neuvotteluissa mukana, mutta vetäytyi hankkeesta viime hetkellä.

– YLEn kanssa pyrittiin löytämään ratkaisua, ja kävimme pitkät ja avoimet keskustelut. Yhteistyö ei toteutunut vielä, mutta tulevaisuudessa kaikki on mahdollista, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoo.

– URHOn nurinmenoa ei tietenkään kukaan olisi toivonut. Kanava oli todella merkittävä koko suomalaisen palloilun kannalta. Tilanteeseen täytyy sopeutua, ja meille yhteistyö Veikkauksen kanssa oli nyt hyvä vaihtoehto. Veikkauksella on 1,5 miljoonaa asiakasta joiden ulottuville liiga nyt tulee, Marjamaa tähdentää.

VeikkausTV lähettää yhteensä 50 liigapeliä viidellä kameralla kuvattuna. Lähetyksiin kuuluu selostuksen lisäksi kattavat viidentoista minuutin ennakkolähetykset ennen peliä, puoliaikahaastattelut ja ottelun jälkipuinnit.

– Veikkausliiga siirtyy nyt kokonaan uudelle alustalle. Kesäkuun alusta alkaen otteluja voi katsella myös kaikilla älypuhelimilla, Marjamaa jatkaa.

Jo nyt netti-tv näkyy osassa älypuhelimissa.

– Ihmiset liikkuvat paljon ja seuraavat otteluja puhelimistaan ja tableteistaan. Koko television käsite on muuttumassa, toimitusjohtaja kuvaa.

Suoria lähetyksiä on 50, mutta kaikista peleistä Veikkaus taltioi kuvaa nettisivuillensa.

– Tämä avaa aivan uusia ulottuvuuksia eri medioille. Esimerkiksi Lapin Kansa voi veloituksetta liittää omille nettisivuilleen ottelujen koosteita ja kohokohtia heti pelin jälkeen, sekä ympätä niihin oman grafiikkansa, Marjamaa selventää Veikkauksen netti-tv:n uusia mahdollisuuksia.

VeikkausTV on maksuton Veikkauksen kanta-asiakkaille. Katseluun tarvitaan ainoastaan käyttäjätunnukset Veikkauksen nettisivuille ja pelitili. Pelitilillä on oltava summa rahaa, mutta tiliä ei veloiteta TV:n katselusta.

– Teoriassa yksi sentti tilillä riittää, mutta käytännössä pienin summa, jonka pankkitililtä pelitilille voi siirtää on 10 euroa, Veikkauksen yhteyspäällikkö Juha Laasila kertoo.

– Katselu on maksutonta eikä edellytä pelaamista, Laasila korostaa.

RoPS ja Rovaniemi näkyy ensimmäisen kerran VeikkausTV:ssä keskiviikkona 23.4. kun Keskuskentälle saapuu FC Inter Turku.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1263 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309