ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 23 maaliskuu 2014 09:53

RoPS haki jatkopaikan cupissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jarkko Lahdenmäki pelasi täydet minuutit ja iski avausmaalin. Jarkko Lahdenmäki pelasi täydet minuutit ja iski avausmaalin.

Jalkapallon Suomen cupin hallitseva mestari Rovaniemen Palloseura eteni lauantaina cupin 6. kierrokselle Tampereen Pirkkalassa. RoPS kukisti Ykkösessä pelaavan isäntäseuran Ilveksen puhtaasti 0-3 (0-1).

– Halusimme kovan pelin ja sellainen myös saatiin. HJK:n kohtaamisesta on jo viikkoja, joten ottelu oli sikälikin kullanarvoinen. Ilves on kokenut, fyysisesti vahva porukka, joten hyvä että homma hoidettiin ja voitettiin. Emme me monta peliä ole talven aikana hävinneet, summasi RoPS-valmentaja Juha Malinen.

Navakka tuuli toi otteluun oman mausteensa ja taistelupeliin osattiin valmistautua jo ennakkoon.

Taistelun ensimmäinen tulos saatiin 7. minuutilla, kun keskikentän pohjalla Antti Okkosen kanssa pelannut Jarkko Lahdenmäki puski 0-1. Tilannetta edelsi Okkosen sivurajaheitto. Lahdenmäki ehti kaatuakin tilanteessa ennenkuin pallo pomppi puskuetäisyydelle. Mika Hilander Ilves-maalissa oli voimaton.

RoPS siirtyi kahden maalin karkumatkalle toisen jakson alussa Aleksandr Kokon puskusta. Nappitarjoilu tuli vasemmalta reunalta Jani Virtaselta, jolle pallon toimitti maalivahti Oskari Forsman.

– En nähnyt lähtötilannetta kunnolla, mutta Ilves jäi protestoimaan Obilorin taklausta puolustusalueella. Virtanen antoi erinomaisen keskityksen suoraan Kokon juoksulinjalle ja maali oli komea, Malinen kehaisi.

Loppunumerot iski reilun tunnin kohdalla vaihdosta tullut Simo Roiha. Hän ehti tupeloida yhden läpiajon ja laukoa toisesta Kokon tarjoilusta ylärimaan ennen kuin nappasi.

– Maali oli sitten maalintekijä maali kun Roiha purjehti laidasta läpi ja laukoi takanurkkaan, Malinen kertasi.

RoPS-luotsi oli tyytyväinen Juuso Majavan panokseen oikeana pakkina ja Lahdenmäen rooliin keskikentällä.

– Topparin tontille ei ole nyt ruuhkaa, mutta Lahdenmäellä on mahdollisuus keskikentän pohjalla. Vielä kun hän saa jalkoja vähän lisää liikkeelle, niin pelimahdollisuuksia tulee, Malinen arvioi.

RoPSin testissä oleva nigerialaishyökkääjä Isah Eliakwu ei ollut lainkaan kokoonpanossa.

– Hänen kanssaan ei hötkyillä. Miehen on vielä opittava meidän pelityyliin, kommentoi Malinen.

Toinen testihyökkääjä Jamal Gay tulee Rovaniemelle sunnuntaina. 193-senttinen Trinidad-Tobagon mies on joukkueen vahvuudessa liigakenraalissa ensi lauantaina Luulajassa. Cupin 6. kierros on edessä vasta kesäkuun puolivälissä, joten lähikuukaudet RoPS keskittyy liigapeleihin.

RoPSin kokoonpano: Oskari Forsman, Juuso Majava, Obilor, Ndukaku, Janne Saksela, Antti Okkonen, Jarkko Lahdenmäki, Jani Virtanen (63. Simo Roiha), Mika Mäkitalo (85. Olli Pöyliö), Nicholas Otaru, Aleksandr Kokko (89. Mika Lahtinen).

Kari Pyykkö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1283 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309