ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 13 maaliskuu 2014 08:57

Kokko kaatoi Nekalan Pallon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Aleksander Kokko (oik.) teki hattutempun seitsemässä minuutissa Nekalan Palloa vastaan. RoPSin Aleksander Kokko (oik.) teki hattutempun seitsemässä minuutissa Nekalan Palloa vastaan. Kuva: Tomi Vuokola

Ottelut, jossa pienet haastavat suuret ovat cup-kilpailujen suola. Hallitseva Suomen Cupin mestari Veikkausliigajoukkue Rovaniemen Palloseura kohtasi cupin 4. kierroksella Tampereen piirin Nelosen Nekalan Pallon. Ottelu pelattiin Tampereen Pirkkahallissa.

Joukkueiden tasoero oli järkyttävän iso paperilla, mutta ei aivan odotetun kokoinen kentällä. RoPS hallisi peliä kyllä suvereenisti, mutta onnistui maalinteossa vain kolmesti. Ottelu päättyi 0-3 (0-3). Kaikki rovaniemeläisten maalit viimeisteli Aleksandr ”Boris” Kokko . Kaksi osumistaan hän ampui rangaistuspilkulta.

– Tarjolla oli jatkopaikka, ja sen pystyimme suvereenisti ottamaan, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen tiivisti. Valmentaja marssitti kentälle käytettävissä olevan ykkösnyrkkinsä. Ainoastaan Petteri Pennanen puuttui rivistä kantapäävamman takia.

NePa valitsi sen ainoan mahdollisen taktiikan ja peruutti bussinsa maalinsa eteen. RoPS hallitsi palloa totaalisesti, ja peli pyöri NePan puolustusalueella. Erittäin tiiviisti puolustaneet tamperelaiset kaivautuivat asemiinsa, eivätkä antaneet RoPSille tilaa.

Puolen tunnin pelin jälkeen Kokko esitti rangaistusalueella muutaman näyttävän harhautuksen, ja Tomi Kareinen joutui vetämään maalikanuunan nurin. Rangaistuspotku oli ”Borismaisen” varma.

Vain hetkeä myöhemmin Kokko kaadettiin jälleen, ja haupitsi jyrähti nyt vasempaan alanurkkaan. Pian Kokko viimeisteli hattutemppunsa puskemalla Niki Otarun lähettämän keskityspallon verkkoon. Hattutemppuun meni aikaa vain seitsemän minuuttia.

Toisella puoliajalla RoPS ei saanut aikaiseksi montakaan selkeää tekopaikkaa. NePan loistava veskari Antti Ekholm torjui pari Jani Virtasen kovaa laukausta, ja kertaalleen Kokko puski pallon ylähirteen. Nekalalla oli yksi tekopaikka, mutta Juho Hyysalo päätti läpiajonsa ohilaukaukseen.

– Ottelua voi verrata eurocupien kimuranttiin arpaan, jossa pieni joukkue tulee vain puolustamaan, Malinen luonnehti peliä.

Vastustaja sai Maliselta kehut.
– He pelasivat oman juttunsa loistavasti.

Veikkausliigajoukkue ei ollut pelannut Tampereella Tampere Unitedin romahtamisen jälkeen kolmeen vuoteen, joten ottelu kiinnosti ”manselaisia”. Peliä seurasi NePan yleisöennätys 503 katsojaa. Seuran edellinen ennätys 87 nousi hurjasti.

NePa-RoPS 0-3

Maalit: 30 min. 0-1 Aleksandr Kokko rp. 34 min. Kokko rp. 37 min. Kokko

Oho!Veikkausliigassa pelaavan RoPSin tämän kauden budjetti on 1 251 000 euroa, Nelosta pelaava NePa selvittää kauden noin 10 000 eurolla.

Entä sitten: RoPS eteni cupin 5.kierrokselle, jonka arvonta on perjantaina 14.3. Mukana on 24 joukkuetta.

RoPS:4-3-3: Saku-Pekka Sahlgren; Lassi Nurmos, Obilor, Ndukaku, Janne Saksela (v.Antti Peura); Mika Mäkitalo, Antti Okkonen, Ville Saxman; Niki Otaru (v.Emenike), Aleksandr Kokko (v. Mika Lahtinen), Jani Virtanen.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

Luettu 1848 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309