ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 28 helmikuu 2014 08:34

Perjantain peli: Tärkeä harjoitusottelu ”Keskarilla” helmikuussa!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Totta se on. Rovaniemen Palloseura aloitti treenikautensa vihreällä veralla 27.2. ja pelaa tänään liigacupin ottelun keskuskentällä Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Totta se on. Rovaniemen Palloseura aloitti treenikautensa vihreällä veralla 27.2. ja pelaa tänään liigacupin ottelun keskuskentällä Helsingin Jalkapalloklubia vastaan. Kuva: Anssi Jokiranta

Mikä peli? RoPS – Helsingin Jalkapalloklubi Liigacupin ottelu Keskuskentällä perjantaina 28.2. klo 18.00

Asetelma? Helmikuu ja Rovaniemellä pelataan virallinen ottelu Keskuskentällä! Ottelussa ei ole isoa kilpailullista panosta. RoPSin pelit jäävät alkulohkoon, ja HJK sekä FC Honka jatkavat puolivälieriin. Harjoitusottelu AC Oulua vastaan näytti, että RoPS tarvitsee lisää pelejä täysikokoisella kentällä ennen liigakauden alkua, johon on aikaa enää viisi viikkoa. ”Keskarilla” pelaaminen palvelee aivan eri tavalla pelitapaprosessin kehittämistä, kuin ahdas halli.

HJK ottaa jo tasapelillä lohkovoiton, ja saa puolivälierävastustajakseen IFK Mariehamnin kotiinsa, tappio tietäisi reissua Turkuun FC Interin vieraaksi. Joka tapauksessa HJK:n kokoonpano Rovaniemen reissulle on iso kysymysmerkki

Seuraa näitä! RoPSin ykköshankinta Petteri Pennanen on esiintynyt vaatimattomasti. Pelintekijä ei ole vielä sopeutunut Juha Malisen keskikentän kolmion hyökkäävään rooliin. AC Oulua vastaan Pennanen pelasi klassisella kymppipaikalla, joka on hänelle ominaisempi. ”Pete” on parhaimmillaan ilman isompia puolustusvelvoitteita, ja operoidessaan kentän keskiosalla hyökkäyskolmanneksella, josta hän pystyy jakelemaan murtavia syöttöjä ja hakemaan osumia hyvällä laukauksellaan. RoPSin kannalta on elintärkeää, että Pennanen löytää tasonsa ja omaksuu roolinsa, oli kenttäryhmitys mikä tahansa.

RoPS näytti Oulussa, että aktiivisen pallokontrollin ja uhkarohkean prässäämisen lisäksi joukkue pystyy myös vetäytymään ja siirtymään vastaiskupeliin. Yrittääkö RoPS hallita peliä Klubia vastaan, vai harjoituttaako Juha Malinen vetäytymisvaihtoehtoa?

Oho! HJK:n Gideon Baah pelaa jo toisen kerran tämän kauden Liigacupia Rovaniemellä. Monipuolinen puolustaja esiintyi napapiirillä 8.2. FC Hongan riveissä. Pelaajakaupat Veikkausliigaseurojen välillä ovat harvinaisia, ja HJK näytti voimansa ostamalla huippupelaajan Hongalta. Samalla pelaajan myyminen pahimmalle viholliselle on osoitus espoolaisten ankarasta talouskriisistä.

Poissaolot? RoPSilla varmoja poissaolijoita ei ole. HJK:n Veli Lampi, Teemu Tainio ja Demba Savage ovat sivussa. Flunssa-aalto koettele joukkuetta ja grafiikan piirron jälkeen pois putosivat myös Rasmus Schüller ja Markus Heikkinen. Muitakin poissaoloja voi vielä tulla.

Arvio? Tasainen ja hankalasti ennakoitava ottelu. ”Kevätlaitumelle” päässyt RoPS taistelee vähintään pisteen. Voittokin on lähellä, etenkin jos Klubi on liikkeellä reservimiehillä.

 Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpano on laadittu joukkueiden keskiviikon tilanteen mukaan.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1117 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309