ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 26 helmikuu 2014 10:10

Stadin jengi helmikuussa Keskuskentällä?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Keskuskentän lämmitettävä tekonurmi aikaistaa jalkapallokautta useita viikkoja. Keskuskentän lämmitettävä tekonurmi aikaistaa jalkapallokautta useita viikkoja. Kuva: Raija Suopajärvi/Arkisto

Rovaniemen Palloseura kohtaa perjantaina Liigacupin viimeisessä ottelussaan Helsingin Jalkapalloklubin.

Ottelupaikkana piti olla Ounashalli, mutta Rovaniemeä hellii helmikuussa huhtikuiset kevätkelit. On mahdollista, että ottelu pystytään pelaamaan Keskuskentällä. Kaupungin liikuntatoimi on kääntänyt lämmitettävän tekonurmen ”patterit” täysille, ja lumi kentällä sulaa vauhdilla. Helmikuun loppu olisi ennätysaikainen virallisen ottelun ajankohta napapiirillä.

– Lämmöt väännettiin täysille tiistaina aamulla ja kentällä on lunta enää viisi senttiä. Yritämme sulattaa kentän viikonlopuksi, nyt näyttää todennäköiseltä, että kenttä on perjantaina pelikunnossa, Rovaniemen kaupungin liikuntakoordinaattori Sami Laine iloitsee.

– Normaalisti olemme saaneet kentän kuntoon viikolla 12, mutta nyt kelit ovat suotuisat. Luonto on meidän puolella, ja vähän lumen sulattaminen näin lämpimällä on halpaa.

Keskiviikon ja torstain väliseksi yöksi on ennustettu pakkasta, sen jälkeen sää jatkuu taas lämpimämpänä.

– Jos kenttä on ennen pakkasta sula, yöpakkanen ei haittaa. Osittain sula kenttä jäätyisi, mutta uskon pinnan olevan täysin sula huomisiltaan mennessä. Jos lunta ei sada, niin perjantaina kentällä voi pelata, Laine selventää olosuhteita.

– Uskoisin, että ratkaisun pelipaikasta voi tehdä keskiviikkona iltapäivällä.

– Kaupunki on tehnyt loistavaa työtä, jotta kenttä aukeasi mahdollisimman pian. Se on tärkeää kaikille kaupungin jalkapallon harrastajille, RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakangas kiittelee.

– Tietenkin kirsikka kakunpäällä olisi, jos pääsisimme pelaamaan kentälle jo perjantaina. RoPSin päävalmentaja Juha Malinen toivoo kädet ristissä ”Keskarin” olevan pelikunnossa.

– Pelasimme kuun vaihteessa isolla kentällä etelässä ja nyt vasta viime viikonloppuna Oulussa. Olemme joutuneet palaamaan pieneen halliin, eikä se ole hyvä asia. Olisi hienoa, jos nyt pääsisimme jatkamaan täysikokoisella kentällä, kun hermostossa on vielä jotain muistijälkiä isosta kentästä, päävalmentaja kertoo.

– Sarjan alkuun on vain viisi viikkoa, joten pelit ja harjoitukset olisi tärkeää saada isolle kentälle. Malisen mukaan Rovaniemi huutaa toista jalkapallohallia.

– On mahtavaa, että Rovaniemellä on paljon jalkapallonharrastajia, ja tilanpuutteen oikein aistii. Iltapäiväharjoituksissa meidän on jo varottava junnuja.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1335 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309