lauantai, 22 helmikuu 2014 10:27

RoPS kaatoi AC Oulun ilman hienouksia

RoPS nousi AC Oulua korkeammalle eilisessä ottelussa. Tässä ponnnistuksen mallia näyttää Obilor. RoPS nousi AC Oulua korkeammalle eilisessä ottelussa. Tässä ponnnistuksen mallia näyttää Obilor. Kuva: Piiastiina Tikka

Rovaniemen Palloseura kaatoi Ykkösen AC Oulun lukemin 1–3 (0-2) SportCoop turnauksen ainoassa ottelussaan Oulussa. RoPSin maalit niittasivat Emenike, Ville Saxman ja Simo Roiha.

AC Oulun kavennusosuman ampui Matias Juntunen. RoPSin paidassa esiintyi ensimmäistä kertaa sairastuvalta palanneet Mika Mäkitalo ja maalivahti Saku-Pekka Sahlgren. Molemmat pelasivat ottelun toisen puoliajan. Mäkitalo toi kentälle rutkasti lisää pallollista varmuutta.

– Ihan jees fiilikset, tuntuma oli ihan hyvä, vaikka alla on pitkä pelitauko. Pelimme ei ollut sitä, mitä pitäisi, mutta hyvä että voitimme, ”Keskikentän konehuone” jutteli matsin jälkeen.

RoPS aloitti ottelun varovaisesti, ja Juha Malinen ryhmitti joukkonsa tavoistaan poiketen muotoon 4-2-3-1. Petteri Pennanen pelasi kymppipaikalla vapaassa roolissa, ja olikin pallollisena ajoittain vaarallinen. Pallottomana taituri on edelleen ihmeellisen hukassa.

AC Oulun ensimmäisen vaarallisen maalipaikan loi isä ja poika-kaksikko, kun Mika Nurmela petasi pojalleen Anselmille vetopaikan. Oskari Forsman RoPS-maalilla kuitenkin torjui kovan laukauksen.

RoPS siirtyi johtoon pelin 15. minuutilla, kun aiemminkin Heinäpään hallissa onnistunut Emenike tulitti pallon puolivolleysta häkkiin. RoPS loi avausjaksolla muutaman muunkin mallikkaan tekopaikan, vaikka hyökkäsikin normaalia varovaisemmin. Ottelun ehdoton hahmo oli ”Keskikentän kenraali” Antti Okkonen, joka jakeli upeita avaavia pitkiä syöttöjä. Aivan puoliajan lopulla Saxman lisäsi RoPSin johtoa pyssyttämällä pallon maalin takakulmaan Nicholas Otarun tarjoilusta.

RoPSin pallokontrolli parani selkeäsi toisella puoliajalla Mäkitalon tultua kehään. Joukkue nosti ryhmitystään ylemmäs ja prässäsi aktiivisemmin.

Maalipaikkoja syntyikin mukavasti, mutta viimeistely oli heikkoa. RoPSin kolmannen maalin puski komeasti Roiha Jani Virtasen tarkasta keskityksestä. Juntusen kavennusosuma syntyi RoPSin puolustuksen kehnon purkupallon jälkeen.

– Tämä oli meiltä harjoittelua, jossa ei paljon hienouksia nähty, Malinen kertoi matsin jälkeen.

– Ensimmäisen puoliajan harjoittelimme vetäytymistä, jota sovelletaan jatkossa palloa pitävää vastustajaa vastaan. Toisella puoliajalla taas pyrimme aktiivisempaan peliin.