sunnuntai, 09 helmikuu 2014 12:02

RoPS pelasi tasapelin protestoivan Hongan kanssa Liigacupissa

RoPSin maalintekijä Jani Virtanen (oik.) ja Janne Saksela taiteilevat sivurajan tuntumassa Hongan pelaajien paristuksessa. RoPSin maalintekijä Jani Virtanen (oik.) ja Janne Saksela taiteilevat sivurajan tuntumassa Hongan pelaajien paristuksessa. Kuva: Pekka Aho

RoPS saalisti Liigacupin avauspisteensä kolmannessa ottelussaan. Tasainen vääntö FC Hongan kanssa päättyi pistejakoon lukemin 1–1 (1–0).

RoPSin maalin ampui vapaapotkusta Jani Virtanen, ja Hongan tasoituksen iski pilkulta Ilari Äijälä. Samalla jatkosaumat Liigacupissa kapenivat liki olemattomaksi. RoPS voi mennä puolivälieriin vain, jos Honka voittaa HJK:n, ja RoPS itse kaataa Klubin vähintään kahdella maalilla helmikuun lopussa.

- Nyt ollaan vasta helmikuun ensimmäisellä viikolla ja olen aika tyytyväinen siihen mitä kentällä näen. Ottelussa pelasi kaksi kansainvälisen tyylin aktiivista jalkapalloa pelaavaa joukkuetta, jotka ottivat toisiltaan ajan ja tilan pois, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen summasi ottelun. RoPS testasi ottelussa kahta kärkipelaajaa jenkki Christian Eisseleä ja nigerialaista Chima Martins Echefua. Eissele pääsi kerran puskemaan niukasti ohi maalin, mutta oli muuten näkymätön. Vaihdosta sisään tullut Echefu ei myöskään esittänyt ihmeitä. Malisella oli tuomio valmiina.

– Näillä näytöillä ei ole sopimusta tulossa. Etsintää pitää jatkaa.

Ison huomion sai perjantaina tapahtunut Hongan päävalmentajan Mika ”Bana” Lehkosuon irtisanominen. Pelaajat protestoivat seuran toimintaa teippaamalla paidoistaan Hongan logon piiloon. Ottelun alkaessa pelaajat myös huusivat yhteen äänen ”Banan” nimeä. Ottelussa valmennusvastuun kantoi kakkosvalmentaja Vesa Vasara.

– Ensi viikolla todennäköisesti selviää, kuka joukkuetta jatkossa valmentaa. Itse en ole tehnyt päätöstä olenko käytettävissä, Vasara kertoi.

Kakkosvalmentajan pikkuveli, joukkueen kapteeni Jussi Vasara kertoi joukkueen olevan järkyttynyt tapahtuneesta.

– Kyllä peliin oli vaikea latautua. Tämä tuli aivan puuntakaa.

Ottelun alussa RoPS oli terävä, ja hyökkäyspeli käytti kohtuullisesti Virtasen ja Nicholas Otarun laitojen kautta. Keskikentällä Petteri Pennanen oli yllättävän flegmaattinen. Virtanen vei RoPSin johtoon jo 12 minuutin pelin jälkeen. Taitava vasuri esitti bravuurinumeronsa ja ampui vapaapotkun kauniilla kierteellä etunurkkaan rangaistusalueen kulmalta noin 18 metristä. Virtanen esitti pari muutakin vaarallista vaparia, jotka Honka kuitenkin selvitti.

Otaru sai kolhun reilun puolen tunnin pelin jälkeen, ja mieheltä pakeni hetkeksi taju, ja hän joutui sairaalaan tutkimuksiin. RoPSin hyökkäyspeli alkoi hiipua, ja heikkeni toisella puoliajalla kaikkien viiden vaihdon myötä entisestään.

Honka pystyi toisella puoliajalla kontrolloimaan palloa pienessäkin tilassa. Honka on taitava, mutta fyysisesti hieman heiveröinen nippu. RoPS ei kuitenkaan käyttänyt mahdollisuuttaan iskeä espoolaisten kimppuun fyysisellä pelillä.

Äijälä tasoitti ottelun pilkulta ottelun 70 minuutilla. Päätuomari Antti Munukka vei pallon pilkulle, kun keskuspuolustaja Obilor jyräsi pääpallotilanteessa Antti Mäkijärven. Hongan paikka syntyi, kun RoPS-veskari Oskari Forsman jäätyi viivalle, eikä hakenut palloa käsiinsä.

– En nähnyt tilanteessa rikettä, Malinen tuumi.

Maalit

RoPS–FC Honka 1–1 (1–0)

Maalit: 12 min. 1–0 Jani Virtanen, 70 min. 1–1 Ilari Äijälä rp.

Entä sitten: RoPS kohtaa Liigacupin alkulohkon viimeisessä ottelussaan HJK:n Ounashallissa perjantaina 28.2. Sitä ennen RoPS osallistuu Oulun ystävyyskaupunkiturnaukseen 21.-22.2. HJK ja Honka pelaavat toisen keskinäisen ottelunsa 20.2.