ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 07 helmikuu 2014 08:47

LAUANTAIN PELI: Voitolla saumat Liigacupin jatkopeleihin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS testaa PS Kemin maalipyssyä Christian Eisseleä Honka-ottelussa. RoPS testaa PS Kemin maalipyssyä Christian Eisseleä Honka-ottelussa. Kuva. Nina Susi

Mikä peli? RoPS – FC Honka (Espoo), Liigacupin ottelu Ounashallissa lauantaina 8.2. klo 14.

Asetelma?

RoPSin Liigacupin alku on ollut tuloksellisesti pettymys, pataan on tullut kahdesti, vaikka HJKta vastaan RoPS hallitsi peliä ajoittain selvästikin. Juha Malisen ajama uusi hyökkäävä pelitapa ei kapitalisoitunut yhdeksikään osumaksi kahdessa pelissä. Isommassa kuvassa mitään syytä huoleen ei vielä keskellä talvea ole, mutta Liigacup uhkaa valua käsistä.

Voitolla jatkopaikka on RoPSin omissa käsissä, tasapeli ja myöhempi muiden apu pitää jatkohaaveet hengissä, mutta tappio tietää pelien jäämistä alkulohkoon. HJK ja pirteästi esiintynyt Honka ovat neljässä pisteessä.

Seuraa näitä! RoPSin Jani Virtanen on todella taitava pelaaja, ja hänellä on poikkeuksellisen hieno potkutekniikka. Hän onkin erittäin vaarallinen erikoistilanteissa ja kaukolaukauksissa, jotka korostuvat pienessä hallissa. ”Jamppa” on näyttänyt taitojaan Ounashallissa ennenkin. Vuonna 2011 JJK:n paidassa hän iski peräti neljä häkkiä RoPSia vastaan. Virtasella on iso rooli myös hyökkäyspelin rakentelussa. Saako Virtasen vasuria maistaa nyt Honka?

Juha Maliselle Liigacup palvelee ensisijaisesti pelitavan sisäänajoa. Malinen on peluuttanut miehiään etupäässä heille ennakkoon kaavailemillaan pelipaikoilla, ja kovia nimiä on jäänyt penkille. Nyt RoPS huutaa hyökkäysvoimaa. Yksi vaihtoehto ”Mourinholla” voisi olla Jani Virtasen ja Emeniken päästäminen yhtä aikaa kentälle. Virtanen keskelle hyökkäävään rooliin ja ”Nigerian Pommikone” laitahyökkääjäksi.

Maailmaa kiertänyt Mehmet Hetemaj pelasi viimeksi suomalaisseurassa kaudella 2007. Italiasta lainasopimuksella Honkaan tullut puolustava keskikenttämies pelasi tammikuussa A-maaottelun Omania vastaan.

RoPSilla on testattavana kaksi kärkimiestä. PS Kemin jenkki Christian Eissele pommitti kahden viime kaudella peräti 51 maalia Kakkosessa ja cupin peleissä. Toinen testimies on nigerialainen Chima Martins Echefu. Onko heistä liigamittoihin?

Oho!

Viime kauden liigan hopeajoukkue Hongalla on jälleen talousvaikeuksia. Päävalmentaja Lehkosuo hakee lähes 35 000 euron palkka-, bonus- ja kulukorvaussaataviaan seuralta Espoon käräjäoikeuden kautta.

Poissaolot?

RoPSin Mika Mäkitalo, Aleksandr Kokko ja Saku-Pekka Sahlgren ovat loukkaantuneina. Jarkko Lahdenmäen ja Nicholas Otarun pelaaminen on epävarmaa. Hongalta ovat sivussa Lum Rexhepi ja Youness Rahimi.

Arvio? Loukkaantumisista kärsivän RoPSin paikka on kova, muttei tekemätön. Honka ei ole koskaan pelannut, eikä Lehkosuo valmentanut Ounashallissa, joten joukkueella voi olla sopeutumisvaikeuksia. RoPS ottaa niukan voiton rymistelypelissä.

 Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpano on laadittu joukkueiden keskiviikon tilanteen mukaan.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1321 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309