ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 02 helmikuu 2014 11:44

RoPS jäi taas nollille - huippuhyökkääjä haussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin valmentaja Juha Malinen toivoo lisää tulivoimaa hyökkäykseen RoPSin valmentaja Juha Malinen toivoo lisää tulivoimaa hyökkäykseen Kuva:Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran taival jalkapallon Liigacupissa jatkui tappiollisissa merkeissä, kun FC Honka oli parempi maalein 1–0 Espoossa.

Myös Liigacupin avausottelussa HJK:ta vastaan RoPS jäi ilman maaleja. Rovaniemeläisten valmentaja Juha Malinen toivookin saavansa pikaisesti lisää tulivoimaa hyökkäykseen. Espoossa RoPS:lla oli muutama erinomainen maalipaikka, mutta se tärkein eli täysosuma jäi uupumaan.

– Ei tässä vaiheessa kautta maalinteko aina mene kuin Strömsössä, joten liian suuria johtopäätöksiä ei voi vetää. Meillä on kuitenkin haussa yksi timanttinen hyökkääjä. Lähtökohta on se, että kyttäämme kotimaista pelaajaa. Emme etsi nuorta lupausta, vaan pelaajaa, joka on jo jossain vaiheessa selkeästi menestynyt. Jonkin verran on varattu rahaa uuden hankinnan palkanmaksuun, Malinen sanoi.

Malinen kaipaa maalitykkiä pikaisesti. Espoossa joukkue olisi tarvinnut hyökkääjä Aleksandr Kokon maalivainua, mutta hän seurasi peliä loukkaantuneena sivussa.

– Kokon loukkaantumisen takia pyrimme jouduttamaan hyökkääjän hankkimista. Joko viikon päästä, kun kohtaamme taas Hongan tai sitten kolmen viikon päästä turnaukseen Ouluun olisi tarkoitus saada uusi mies näkyville.

Honkaa vastaan RoPS:n paras maalipaikka oli toisella jaksolla Jani Virtasella . Hän ampui lähietäisyydeltä harmittavasti ohi maalista. Pallo kävi kertaalleen myös Hongan maalissa, kun Ndukaku Alison pukkasi pallon verkkoon toisella jaksolla. Tilanne vihellettiin kuitenkin paitsioksi.

Hongan Roni Porokara pääsi puolestaan toisen jakson alussa yrittämään maalintekoa, kun hän sai avopaikan toimittaa pallon pömpeliin, RoPS-molari Oskari Forsman torjui kuitenkin hienosti. Mutta 74. peliminuutilla syntynyttä Hongan voittomaalia ei hyvä molarikaan pystynyt estämään. Hongan Marko Kolsi oli kulmapotkun jälkeen oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja latasi Hongan voittoon.

Kentän laidalla peliä seurannut RoPS:n Aleksandr Kokko harmitteli, kun hänen vanha seuransa vei nyt voiton.

– Ihan vauhdikas matsi. Ei mitään hienouksia tosin nähty. Harmittaa vaan, että hävisimme. Tämmöiset matsit pitää oppia voittamaan, Kokko tuumi.

Kokko sai edellisessä ottelussa HJK:ta vastaan vamman takareiteensä. Siksi hän ei nyt pelannut.

– Pieni repeämä siellä varmaan on. Se selviää tarkemmin ensi viikolla kuvauksissa. Maksimissaan neljä viikkoa olen toivottavasti sivussa, Kokko sanaili.

RoPSin ja Juha Malisen yhteinen taival ei ole alkanut parhaimmalla mahdollisella tavalla, sillä kahdessa ensimmäisessä virallisessa ottelussa tuloksena on kaksi tappiota. Tosin vastassa oli viime kauden kaksi Suomen parasta joukkuetta.

– Häviäminen harmittaa tietenkin, mutta pelissämme oli paljon hyvää. Kunhan saamme muutaman kaverin pelikuntoon ja hiomme lisää peliämme, niin meistä tulee vielä vaarallinen vastustaja, Malinen sanoi.

Itse Liigacupin ottelutapahtumalle Malinen naurahti. Ottelu pelattiin Esport Centerin jalkapallohallissa hämärässä valaistuksessa.

– Toivoisin, että Liigacupin järjestelyt ja otteluiden peliympäristöt menisivät ammattimaisempaan suuntaan. Täällä ensin odotettiin, kun joku junnupeli loppui ja sitten kerättiin tötsiä kentältä, ennen kuin pääsimme pelaamaan. Minua säälittää tämä toiminta.

 

Urheilutieto
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 2339 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309