ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 31 tammikuu 2014 09:10

RoPS:n taival alkoi tappiolla Liigacupissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon Suomen mestarijoukkue Helsingin Jalkapalloklubi oli maalein 2–0 Rovaniemen Palloseuraa parempi Liigacupissa. Vauhdikasta talvikauden kamppailua seurasi jopa reilut 800 ihmistä, jotka näkivät kovaa taistelua, kaksi upeaa maalia sekä vuodenaikaan nähden hyvää jalkapalloa.

HJK lämmitteli Talin jalkapallohallissa kotiyleisöään, kun Sebastian Sorsa laukoi upealla ylänurkkakudilla raitapaidat 1–0-johtoon juuri ennen avausjakson päättymistä. RoPS:n maalilla kelpo pelin pelannut Oskari Forsman ei pystynyt leijapallolle mitään. Niin vastustamattomasti pallo liiteli maaliin.

– Osuikohan pallo ensin kaverin säärisuojukseen, sillä se oli niin jäätävä viimeistely. En kirveelläkään saanut sitä vetoa kiinni. Ponnistusta olisi pitänyt olla 40 senttiä lisää, mikä on mahdotonta, Oskari Forsman sanoi.

HJK:n 2-0-maalissa toisella puoliajalla Rasmus Schüller antoi viuhuvan pystysyötön Nikolai Alholle , joka purjehti RoPS-pakki Lassi Nurmoksen estelyistä huolimatta maalintekoon.

– Emme olleet siinä valppaimmillamme, koska meillä oli juuri ollut hyvä maalipaikka. Pallo sitten vielä klikkasi vähän puolustajamme jalkaan. Mutta tämmöisiä vaan sattuu pelin aikana, Forsman totesi.

RoPS:lla ei kovin montaa maalipaikkaa ottelussa ollut. Avausjaksolla pallo kävi kertaalleen HJK:n maalikehikossa ja toisella jaksolla vaihdosta kentälle tullut Mbachu Emenike tulitti tolppaa hipoen maalista ohitse.

– Saamme olla ylpeitä pelillisestä annistamme. Olimme mielestäni ajoittain jopa parempia pelillisesti kuin Klubi. Pari uinahdusta oli nyt puolustuksessa, mutta kun ne karsitaan pois, niin tästä tulee vielä tosi hyvä.

RoPS:n valmentajalle Juha Maliselle kyseessä oli ensimmäinen virallinen ottelu joukkueen valmentajana. Tappio ei kovinkaan paljon tuntunut Malista kismittävän. Tärkeintä on se, että RoPS saa alle hyvän miniharjoitusleirin ja kaksi kovaa peliä pääkaupunkiseudulla.

– Meille tämmöinen etelään kohdistunut harjoitusturnaus on erittäin tärkeä. Olemme tosi kiitollisia siitä, että pääsimme tänne pelaamaan HJK:ta ja Honkaa vastaan. En ole tietenkään tyytyväinen, että oma joukkueemme hävisi, mutta mielestäni molemmilla joukkueilla oli pelissä paljon hyvää, Malinen virkkoi.

Seuraavaksi RoPS-kohtaa Hongan lauantaina Espoossa. Perjantaina RoPS harjoittelee Helsingissä, jonka jälkeen jatkuu taas punaisen langan etsiminen joukkueen peliin.

– Me yritämme pelata hyvillä kombinaatioilla ja maata pitkin enimmäkseen. Haluamme pelata erittäin hyökkäävää ja pelaajia kehittävää jalkapalloa. Se on myös maalivahdin näkökulmasta tosi kehittävä pelitapa, jossa pelaajat saavat käyttää vahvuuksiaan monipuolisesti hyväkseen. Sen näkee, että kaikki nauttivat pelaamisesta. En ole koskaan ollut joukkueessa, jossa on yhtä hyvä joukkuehenki kuin meillä, RoPS-maalivahti Forsman sanoi.

UT/Mikko Korvenkari
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1226 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309