keskiviikko, 22 tammikuu 2014 08:39

RoPS karkasi toisella puoliajalla FC Santa Clausilta

Santa Clausin miehet yrittävät pysäyttää RoPSin vasemman laidan pikajunan Emeniken (oik.) etenemisen. Santa Clausin miehet yrittävät pysäyttää RoPSin vasemman laidan pikajunan Emeniken (oik.) etenemisen. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura kohtasi talven ensimmäisessä harjoitusottelussaan farmiseuransa FC Santa Claus AC:n, jolle peli oli myös talvisesongin ensimmäinen. Ensimmäisellä jakson Kolmosessa pelaava pikkuveli haastoi isompansa, mutta toisella puoliajalla RoPSin mylly väänsi lukemat 6–1 (0–1) voittoon.

RoPSin maalit iskivät kolme kertaa onnistunut Aleksandr ”Boris” Kokko, joka teki kaksi kaapeistaan pilkulta, kaksi kertaa häkkiä heiluttanut Ville Saxman ja yksi pallo päätyi Mikko Rantalan selän taakse oman pelaajan kautta. Santan maalin ampui Santeri Suvala .

Ensimmäisen puoliajan Santa pelasi erittäin aktiivisesti. RoPS vyörytti lukuisia hyökkäyksiä Santan maalille, mutta ei päässyt maalipuita lähemmäksi.

Toiselle puoliajalle RoPSin päävalmentaja Juha Malinen vaihtoi peräti kahdeksan miestä, pelin tempo nousi huomattavasti, ja Santa putosi tarakalta. Kokko dominoi hyökkäysaluetta, ja uusista pelaajista vahvan kuvan antoivat etenkin Janne Saksela, Lassi Nurmos ja Jani Virtanen .

Juha Malisen sorvaustyö näkyi jo ahtaassa hallipelissäkin. RoPS pelasi aktiivisesti ja esitti näyttäviä hyökkäysalueen kombinaatioita.

– Toisella jaksolla oli paljon hyvää, ensimmäisen puoliajan ryhmä teki liian paljon vääriä ratkaisuja, Malinen tuumi.

Santan luotsi Jari Alamäki oli tyytyväinen ryhmänsä pirteään avauspuoliaikaan.

– Pojat eivät luopuneet haastavasta pelitavastamme ahtaasta tilasta ja kovasta temposta huolimatta.