ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 21 tammikuu 2014 09:08

”Tämä ohjelma ei euroseuraa suosi!”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Päävalmentaja Juha Malisen mielestä RoPSin sijaintia ei osata edelleenkään ottaa huomioon. Päävalmentaja Juha Malisen mielestä RoPSin sijaintia ei osata edelleenkään ottaa huomioon. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura aloittaa Veikkausliigakauden kotiottelulla Vaasan Palloseuraa vastaan jo 6.4.
Varaslähdön sarjaan ottavat kaikki europelejä pelaavat joukkueet, jotta tiiviiseen heinäkuuhun saadaan edes jonkinlainen reikä kansainvälisille otteluille.

Kaikki joukkueet ovat mukana 12.- 13.4. ja RoPS pelaa myös toisen liigaottelunsa kotonaan. Huhtikuussa joukkueella on peräti neljä kotiottelua.
– Ei ohjelma meidän kannalta paras mahdollinen ole, haasteita riittää niin ottelumarkkinoinnissa kuin pelilliselläkin puolella, RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakangas huokaa.
– Toivottavasti perinteisten Palloseurojen ”talviklassikko” kiinnostaa yleisöä, Hietakangas veistelee viitaten huhtikuun alussa todennäköisesti hankien keskellä pelattavaan avausotteluun.
– Arpaonni ei tällä kertaa suosinut, toivottavasti joukkue on niin hyvä, että se houkuttelee yleisöä paikalle myös huhtikuussa vaikka olosuhteet eivät varmasti ole parhaat mahdolliset.
Neljä kotiottelua huhtikuussa tarkoittaa sitä, että keskellä kesää Rovaniemellä pelataan harvoin. Kesä-, heinä- ja elokuussa RoPS pelaa vain kuusi peliä ”kämpillä.”
– Ne ovat yleisömääriltään parhaat kuukaudet, silloin raha tehdään. Lisäksi kesäiset lauantaipelit ovat olleet meille hyviä, niitä emme saaneet yhtään, Hietakangas manaa.

Varsinainen kanto kaskessa RoPSilla on heinäkuussa. Seura palaa eurokentille yli 23 vuoden tauon jälkeen, mutta ainakaan Veikkausliigan otteluohjelma ei eurourakkaa suosi. Eurooppa-liigan ensimmäisen karsintakierroksen 1.osaottelu pelataan torstaina 3.7. ja toinen osa siitä viikon kuluttua.
RoPS pelaa europelien ympärille kolme vieraspeliä, ja niistä vielä kaksi hankalien matkustusyhteyksien päässä. Ohjelmassa on 23.6. vieraissa MyPa, 27.6. sunnuntaina reissussa Jaro, torstaina 3.7. europeli joko Oulussa tai ulkomailla, vielä 6.7. Espoossa FC Honka ja taas 10.7. europelien toinen osaottelu.
– Ei tämä ohjelma ainakaan napapiirin euroseuraa suosi, Hietakangas puuskahtaa.
– Matkustaminen on todellinen ongelma Kouvolan ja Pietarsaaren osalta, ehkä vietämme bussissa kahden viikon kesäleirin.
Päävalmentaja Juha Malinen on kaksijakoisissa tunnelmissa.
– Onhan se hienoa, että olosuhteiden puolesta RoPS voi pelata kaksi kotiottelua ennen huhtikuun puoliväliä, mutta markkinointiosastomme saa kilpailla yleisöstä hiihtokisojen kanssa.
Malinen on erittäin pettynyt heinäkuun ohjelmaan.
– Kun tulin RoPSin valmentajaksi, minulla oli sarjaohjelmasta päättäville elimille ainoastaan yksi toive, ja se oli kotiottelupainotteinen heinäkuu, eli europelejä pelaavalle joukkueelle tukea. Tätä toivetta ei ole kuunneltu, RoPSin sijaintia ei osata edelleenkään ottaa huomioon.
– Ilmeisesti tuolla Jaro-pelillä on tarkoitettu meille hyvää, onhan se meitä maantieteellisesti lähimpänä, Malinen toteaa sarkastisesti.
– Jos me pärjäämme Euroopassa, me pelaamme heinäkuun kieppeillä kymmenen peliä, joista vain kaksi kotona.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Erilaisia eväitä Eurooppaan

Veikkausliigan otteluohjelma ei varmasti ikinä voi miellyttää kaikkia. Otan kuitenkin oikeudekseni tuohtua erityisesti RoPSin puolesta. Enkä jaksa edes marista huhtikuun kotiotteluputken tulonmenetyksistä, vaan keskityn Eurooppaan. Viime kesän suomalaisseurojen europelimahalaskun jälkeen Palloliitto ja Veikkausliiga korostivat, että jatkossa kansainvälisiä pelejä pelaavien seurojen ponnisteluja täytyy tukea ja tarjota riittävästi valmistautumisaikaa kauden tärkeimpiin otteluihin. Tämä pyrkimys ei koske ainakaan RoPSia, joka pelaa kotipelinsäkin evakossa. Europelien ympärillä olevat kolme vierasottelua, joista ainoastaan sentään euromatsien välissä pelattava Honka-reissu hyödyntää Rovaniemen hyviä lentoyhteyksiä, tuntuu jo kiusanteolta. Jos ohjelmanikkarit eivät mitenkään saaneet otteluita Rovaniemelle, olisivat nyt sentään vaihtaneet edes Pietarsaaren bussiturneen HJK:n, ja lentäen tehtävään pelireissuun.

Ovatko seurat tasavertaisessa asemassa sarja-ohjelmaa suunniteltaessa? HJK pelaa Mestarien liigan ensimmäisen karsintakierroksen osaottelujen välisen liigapelinsä kotonaan. Viime kaudella ei käynyt yhtä hyvä tuuri Klubillakaan, mutta Kalju-pelien välissä sattui vieraspeli onneksi Rovaniemelle ja alkamisajaksikin sovittiin vielä 15.05, jolloin pelireissu hoitui kätevästi tunnin lennolla suuntaansa ”iltapäivämutkin”. Näin pitikin toimia ja ajaa Suomi-futiksen etua, se edunajaminen ei vain ole samanlaista kaikkien seurojen kohdalla

 Markku Saukko

Luettu 3191 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309